Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

27 Nisan 2010 Salı

Vesely 2010 Draftına Girmiyor

2010 Draft tahminlerinde en üst sırada yer alan Avrupalı olan Jan Vesely bu sene drafta girmeyeceğini açıkladı. Bu konuda dünyanın bir numaralı sitesi DraftExpress'e söylediği sözlerin önemli kısmını çevireyim;

"Koçum Vujosevic'le, menajerimle ve geçmişte verdiğim tüm kararlarda bana destek olan ailemle görüştükten sonra 2010 Draftına girmemeye karar verdim. Gelecek sezon için Partizan'da kalıp, kulübüm için oynamaya karar verdim.(...) Basketbol oynamaya başladığımdan beri NBA'de oynamak benim hayalim ama buna hazır olmak için,yakın gelecekte bu hedefe ulaşmak için devam edip,daha fazla çalmalıyım."

Sahada zaman zaman şuursuz bir hal alan Vesely için oldukça mantıklı ve doğru sözler. Evet bana kalırsa bu tercih teknik açıdan doğru bir karar ama maddi olarak da bir o kadar riskli bir karar olabilir. Vesely'nin çok açık ve NBA'de olmazsa olmaz konularda ciddi eksikleri var. Bir kere herşeyden önce sete sette kendi şutunu yaratamıyor. Açık sahada -top hakimiyeti çok çok üst düzeyde olmasa da- sürati ve atletizmi sayesinde kendine büyük avantaj sağlıyor, durdurulması zor bir oyuncu hale geliyor. Ama iş sete geldiğinde orta ve uzun mesafe şutları dışında Vesely'nin mutlaka dripling çalışması gerekiyor. Bu sene dengesiz penetrelerinin faullerinin ve top kayıplarının en az yarısını oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Savunması gençliğinin enerjikliğiyle canlı olsa da orada da denge konusunda önemli sıkıntıları var Vesely'nin. Faullerinin kalan yarısı da savunmadaki gereksiz hamlelerinden kaynaklanıyor. Ribaund, blok ve dış atış yeteneği bu boyuyla onu özel bir oyuncu yapacaktır kuşkusuz ama Fucka modeli Avrupa'da iş yapsa da NBA için mutlaka biraz fiziğini geliştirmesi gerekiyor. Herşeyden önemlisi de yeteneklerini değerli hale getirecek olgunluğa ve profesyonelliğe bir an önce ulaşması lazım. Vesely'den Rubio olmasını tabi ki beklemiyorum ama oyun yapıları benzer olan Emir Preldzic kadar olgun oynasa ve oynatsa yeterli olacaktır. Bu açıdan Vujosevic ve Vesely ikilisi Partizan'da önümüzdeki sene beraber çalışabilirse bu karar Vesely'nin gelişimi açısından en doğru karar olacaktır.

Ama işin bir de diğer boyutu var. Vesely bu yazın lottery pickleri içinde gösteriliyordu ve bu da iyi bir rakamla kontrat anlamına geliyor. Partizan'ın en iyi oyuncuları için kesenin ağzını açmak yerine açanlara bunları satma politikası Vesely'nin bu sene NBA'de imzalayacağı rakamın muhtemelen dörtte birine oynamasına sebep olacaktır. Yanılmıyorsam 2011 yazında beklenen lokavt da Vesely'nin önündeki bir diğer risk. Buna normal şartlarda her sporcunun yaşayabileceği formsuzluk ve sakatlıkları ekleyince zirveye bayrak dikmiş Vesely'nin "Daha yükseklere çıkabilirim" özgüveni seneye nasıl bir sonuç doğurur şimdiden kestirmek zor. Avrupa'nın ağır abileri bu heyecanlı çocuğun aklını çelip çelmediler mi bunu da merak etmiyor değilim.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...