Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Nisan 2010 Cumartesi

Partizan Taraftarı Kulübe Rest Çekti

Ölüyü diriltebilecek, gitti denilen maçı tek başına çevirecek potansiyele sahip bir seyirci topluluğu Partizan'ınki. Her geçen gün dünya çapındaki popülariteleri ve hayran sayıları da aynı paralelde artıyor. Partizan'dan ayrı düşünülemeyecek topluluk, bilet konusunda yönetime rest çekti ve istedikleri sayıda bilet verilmediği takdirde Paris'e gitmeyeceklerini açıkladı. Tabi bu kimsenin yemediği bir blöf. Bütün sene deliler gibi destekledikleri takımları mucizeyi başarıp Final Four'a kalırken onların inat yüzünden Paris'e gitmeyeceklerini düşünmek saflık olur.

Burada incelenmesi gereken konu bana göre çok başka. Satılan bireysel biletlerin dışında F4'e kalan klüplerin 1000 küsür bilet kontenjanı var ve takımlar belli olduktan sonra bu biletler kulüplere veriliyor. Grobari'nin istediği rakam 1000 civarı ama kulüple görüştükten sonra düzenlemeler yapıp bu sayıyı 430'a çekiyorlar. Partizan kulübünün onlara teklif ettiği son rakam ise 300. Yaşanan bilet krizinde İsrail'lilerin erkenden aldıkları biletlerin payı çok büyük. Hatta yakın zamanda futbolcu Mateja Kezman da F4 için dostları vasıtasıyla İsrail'lilerden bilet aldığını açıkladı. Maccabi Tel Aviv taraftarları kendilerini eleyen, bunu yaparken de zaman zaman çirkin yollara başvuran Sırplara biletleri satmamakta direniyorlar. Grobari ise dost tribün CSKA Moskova aracılığıyla biletleye ulaşmaya çalışıyor. Buraya kadar herşey vefalı taraftarın kendi çabası ancak sezon başında 7.000 kombine bilet alan, gerektiğinde 22.000+ kişiyle takımı destekleyen bu taraftara karşı Partizan kulübünün yaptığı muamele de kabul edilir gibi değil. Sponsorlara, camianın ileri gelenlerine ve eşe dosta bilet ayırıp bütün sezon bu takımı sonuna kadar itip buralara getiren taraftara 130 bileti çok görmek biraz ayıp bir davranış oldu.

Grobari ve diğer gruplar yayınladıkları ortak açıklamada "Biletlerin Partizan için yaşayan, maçtan saatler önce bağırmaya başlayan, bütün sezon takımın arkasında duran, müthiş koreografileri hazırlayan kişilere verileceğini düşünmüştük. Zengin,mutlu ve Paris'ten döner dönmez başka kimliklere bürünecek kişilere değil. Grubumuzda herkes eşittir ve bizler kura çekerek gidenleri belirlemek istemiyoruz. Bu yüzden taraftar grupları olarak Paris'e gitmeme kararı aldık." dediler. Bakıldığında dibine kadar haklı bir açıklama. Bilet krizi öyle veya böyle çözülecek ve Partizan orada yalnız kalmayacak ama 130 bilet için böyle bir olayın medyaya yansıması Partizan kulübünün imajı açısından hayal kırıklığı oldu. İsrail deplasmanında taraftarlarla beraber bench arkasında takımını destekleyen Danilovic'in yakın zamanda problemi çözeceğini düşünüyorum. İnşallah kısa zamanda sorunun giderildiği haberi de medyaya yansır. Partizan taraftarı olmadan F4'ün tadı çıkmaz.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...