Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

16 Nisan 2010 Cuma

Eurocup'ta Final Four Zamanı

2 numaralı kupada sezonun sonuna gelindi. İspanyolların Valencia ve Bilbao ile katıldığı, Gran Canaria'nın da kıyısından döndüğü Final Four'un diğer iki takımı Alba Berlin ve Panellinios.

Valencia dörtlü finale Blatt'ın takımı Aris'i eleyerek geldi. Deplasmanda 64-71, evinde 85-67 kazanan İspanyollar bileti beklediklerinden kolay aldılar. Sezon içerisinde sponsor değişikliğiyle geçiş yapmalarına karşın basketbolları bundan hiç etkilenmedi ve hem ACB'de hem de Eurocup'ta çok iyi bir sezon geçiriyorlar. Şu anda matematiksel olarak olmasa da ACB'de dördüncülüğü hemen hemen garantilediler. Final Four'un da en önemli şampiyonluk adayı olarak öne çıkıyorlar. De Colo, Claver ve Rafa Martinez öne çıkan oyuncular olsa da Valencia'nın Avrupa'da rotasyonu en verimli kullanan takımların başında geldiğini ekleyelim.

Final Four'daki diğer İspanyol Bizkaia Bilbao. Vidorreta'yı gönderip Katsikaris'i takımın başına getirdikten sonra "Katsikaris Mucizesi" denilen süreci yaşadılar ve ligin dibinden playoff yarışının tepesine yükseldiler. Ligde 8. olan Gran Canaria'nın 1 galibiyet gerisindeler. Onlar da inanılmaz iki maçla CEZ Nymburk'u eleyip Final Four'a geldiler. Deplasmanda ilk maçı 47-59 kazanıp, evlerinde oynadıkları rövanşı 46-52 kaybettiler ama ilk maçın avantajı bir nevi evsahibi oldukları F4'e onları getirmeye yetti. Takımın en önemli isimleri Marko Banic, Mumbru ve Hervelle. Özellikle Hervelle'in gelişinden sonra takımın önemli bir eksiği kapatıp yükselişe geçtiğini belirtmek gerekir.

Kupaya 3 takımla başlayan Almanlar'ın herzamanki gibi en başarılı takımı Alba Berlin oldu. Hem kulüp organizasyonu, hem de kadro kalitesiyle Eurolig'i hakeden ama yerel ligde şampiyon olamayan Alba Berlin bu sene B lisansıyla Eurolig elemelerine katılmış, Maroussi'ye elenmişti. Devam ettikleri Eurocup'ta da Final Four'a kalmayı başardılar. Onların çeyrek finaldeki rakibi bu senenin en flaş takımlarından Hapoel Jerusalem'di. İsrail cehenneminden 67-61 lik mağlubiyetle dönmeyi başaran Alba Berlin O2 Arena atmosferiyle rövanşı 72-59 aldı ve diğer biletin sahibi oldu. Sekulic ve Jenkins takımın en önemli kozları ama onların da kadrosu çok geniş. Chubb, Staiger, McElroy, Hamann, Golemac gibi üst düzey oyunculara sahipler. Cemal Nalga'nın da Alba Berlin formasıyla Final Four'da mücadele edeceğini ekleyelim.

Dörtlü finalin son takımı bu senenin sessiz ve derinden ilerleyen ekibi Panellinios. Olympiakos haricinde çuvallayan Yunan basketbolu için teselli olan Panellinios eski dostlardan fazlasıyla barındıran bir kulüp. Devin Smith ve Blakney'e yakın zamanda Donetsk'in iflasından sonra Chris Owens da katıldı. Panellinios da çeyrek finalin en zor eşleşmelerinden birinde Gran Canaria'yı 81-70 ve 75-68 lik skorlarla geçti ve sayı farkıyla Vitoria'ya gelecek son takım oldu. Panellinios'un başarısının altında yatan en önemli formül aslında bu tip kupaların en önemli formülü : "Evinde maç kaybetme." Bu sene Eurocup'ta oynadığı 14 maçın 9'unu kazandı Panellinios ve 7'si içerde. Takımın en önemli isimleri Smith, Charalampidis ve Vougioukas. Final Four'un en az şans verilen takımı olsalar da sessiz yürüyüş devam edebilir.

Eurocup Final Four'unun programı şöyle ;

17 Nisan Cumartesi
19:00 Power Electronics - Panellinios BC
21:45 Alba Berlin - Bizkaia Bilbao Basket

18 Nisan Pazar
19:15 Üçüncülük Maçı
22:00 Final Maçı

Eurocup maçlarının tamamının Eurosport 2 ekranlarından canlı yayınlanacağını da ekleyelim.

1 yorum:

Tayfun Yurdagül dedi ki...

Valencia alır kupayı...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...