Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

30 Nisan 2010 Cuma

Blogda Yeni Bölüm: 5 Soru

Blogların en keyifli bölümlerinden biri, belki de en keyiflisi yapılan röportajlardır. Bazen kafanızdaki önemli bir soru asla ulaşamayacağınız bir insana sorulunca mutluluk duyar, bizzat karşınızda size cevap veriyormuş gibi hissedersiniz. Ama sözkonusu Avrupa Basketbolu olunca çok az insanla temas kurabilme şansımız oluyor, birçoğuyla da röportaj yapma lüksümüz olmuyor. Medya çalışanı da olmadığımız için muhattap alınma gibi konularda sıkıntı çekebiliyoruz. Bazen tribünde maç izlerken sağımızda solumuzda önemli oyuncular, koçlar veya yöneticiler oluyor, bazen de idman sonrası salondan otobüse kadar olan sürede 5 dakikamız.

Kafamda çok uzun süredir tasarladığım bir bölümü bu yüzden duyurmak istedim. Artık blogda "..... ile 5 Soru" şeklinde bir bölüm olacak ve kategori ayırt etmeden basketbolun içindeki her insanla mümkün olduğunca 5 soruluk mini sohbetler yapmaya çalışacağım. Bazen kaliteli, merakı gideren sorular olacaktır, bazen de kısa sorular kısa cevaplar. Bunu yapmaktaki esas amacım da planlanan uzun süreli röportajların dışında bu kısa fırsat sürelerinde "Basketbola ne zaman başladın?" "Annen arkandan sütle okul servisine kadar koştu mu?" gibi giriş sorularından sıyrılıp nokta vuruşlara odaklanmak olacak. Belki blog kapanana kadar bu rakam 1 olur belki 111 bilemiyorum. Ama fırsat oldukça bu işi yapmaya çalışacağım. Umarım rakamı mümkün olduğunca yüksek tutabilirim. Bu noktada da bağlantısıyla veya fırsatıyla yardım etmek, katkıda bulunmak isteyen herkese kapımın açık olduğunu belirteyim. Plan dahilinde ilk çalışma uzun zaman önce duyurmama rağmen bir türlü fırsat bulup soru hazırlayamadığım (ihmalimden yoksa süper meşgul bir adam değilim) Schaffartzik ile olacak. Olay rafa kalkmış değil yani tamamen benim ihmalimden kaynaklanıyor. Tabi araya yine sürpriz şeyler sıkışırsa yayınlarız.

Ayrıca Eurolig resmi sitesi uzun süredir arı gibi çalışıyor ve ortaya röportajlar, videolar koymaya devam ediyor. Bugüne kadar bunları koymama sebebim haftabaşından itibaren blogda "Final Four Haftası" gibi bir çalışmanın başlayacak olması. 7 Mayıs'a kadar her gün bu çalışmalar, geçmişten görüntüler ve basketbol camiasından Final Four ile ilgili yazılar yer alacak. "Bu adam bu kadar çalışmayı yayınlamayıp çeyizine mi saklıyor." diye düşünen bir kişi dahi olduysa bu şekilde soru işaretlerini de gidermiş olayım. Ayrıca Caner Eler ile ilgili çok soru geldi. Bu konuda da Caner'in rastgele bir çalışma yapmak istemediğini ama yoğun çalışma temposu ve özel hayatındaki sağlık sıkıntısının getirmiş olduğu yoğun trafik nedeniyle şu an yazı için zaman bulamadığını kendi adıma söylemek isterim. Ben de herkes gibi Caner'in yazılarını merakla bekliyorum. Bu şekilde okuduğu satırlara bir kez daha yazarak psikolojik baskı dozunu arttırmayı hedeflemekteyim :)

Bu post vesilesiyle her türlü düzgün eleştiriyi ve öneriyi de memnuniyetle dinlemek isterim. Şimdilik bu kadar sevgili günlük...

7 yorum:

dejavu dedi ki...

Epey keyifli olacak bu yeni bölüm. Hayırlı olsun ve hatta hayırlısı..:)

Adsız dedi ki...

maliano galiba blogu bırakıyosun yavaş yavaş reklam gelmiyo diye mi

maliano dedi ki...

Reklam için kurmadım ki reklam için bırakayım. İş bulduğum zaman çalışma şartlarına göre değerlendiririm. Elimden geldiği sürece devam edeceğim.

Adsız dedi ki...

iş derken görücüye çıkma meselesi mi blog

maliano dedi ki...

Ne görücüsü yahu bildiğin işten bahsediyorum. İş arama sürecindeyim uzun zamandır.

Adsız dedi ki...

eğlence için mi açtn bu blogu

maliano dedi ki...

Basketbol yazmak için :) Daha fazla sorun varsa lütfen maille sor..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...