Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Nisan 2010 Cumartesi

Power E. Valencia: 92 - Panellinios: 80 (Üç Sayının Gerisinden Final Bileti)

29 sayıyla rekor kırıp gecenin en skorer ismi olan Devin Smith'in maç sonundaki siniri ve yaptığı fauller aslında bugün Panellinios'un duygularının dışa vurumuydu. Maç başında Valencia öyle bir üçlük yüzdesiyle oynadı ki bir daha geri dönmeyi başaramadılar. İlk periyod De Colo 3/3, Rafa Martinez de 2/2 üçlük isabetiyle oynadı ve Kelati'nin 3 serbest atış isabetini de sayarsak İspanyollar ilk 10 dakikalık bölümü 6/8 üçlük isabetiyle tamamladılar. (Tabloda 5/7) Aslında Zouros dersini iyi çalışmıştı. Claver, Nielsen, Perovic, Lishchuk gibi oyuncuların varlığı sebebiyle içeriyi iyi kapatıp Valencia'yı üç sayının gerisine ittiler ama iyi kadro yapılanması iyi sonuçları da beraberinde getiriyor. Valencia derin kadrosunda hem iyi uzunlara hem de dışardan ceza kesen isimlere sahip olunca, bir de böyle bir yüzde yakalayınca Panellinios iyi oynamasına, iyi isabet yakalamasına rağmen tabelayı bir türlü çift hanelerden kurtaramadı. Valencia adına iki farklı devre oynandı. İlk devre Nielsen iyi kontrol edilince De Colo devredeydi, ikinci devrede de Nielsen sahneye çıkıp maçı aldı götürdü. Aldı götürdü diyorum çünkü en kritik anda attığı iki üçlükle geriden gelen Panellinios'un direncini kırdı. Panellinios adına Vougioukas'ın performansı hayalkırıklığı oldu. Bunda bir yandan savunmada, bir yandan da hücumda Perovic'le savaşmasının payı büyüktü. Smith ve Charalampidis yine iyiydi ama toplamda kaçırdıkları 5 serbest atışının tamamını maçın sonunda direnç anlarında kaçırdıklarını da ekleyeyim. Valencia'da 6 oyuncu çift hanelere ulaştı. Marinovic'in ekstra katkısı vardı ama bugünün Nielsen ve De Colo'dan sonra en önemli katkısı Kelati'den geldi. Sorumluluk aldığı anlarda yüksek yüzdeli atarak Panellinios'un geri gelişini de durdurdu. İç dış dengesini iyi kuramadı Valencia (25 ikilik, 29 üçlük) ama müthiş yüzdesiyle bugün final biletini aldı. Belki böyle bir gün yaşamasalardı Cindirella Panellinios'tan beklemedikleri bir darbe alabilirlerdi ama Valencia'nın böyle bir isabete ulaşmasını da çok sürprizle karşılamamak lazım. Çift hanelerle öndeyken bile tam saha baskı yapan, maçı daha çok isteyen onlardı ve kazandılar. Eurolig bileti bir maç uzaklarında. Birazdan başlayacak Alba Berlin - Bilbao maçından sonra rakipleri de belli olacak. Detaylı istatistikler burada, çeyrek çeyrek istatistikler aşağıda.

Power Electronics Valencia (28+25+18+21): De Colo (20), Martínez (13), Claver (4) Perovic (13), Nielssen (16) , Pietrus, Simeón, Kelati (14), Marinovic (10), Lishchuk (2)

Panellinios (22+17+19+22): Blakney (15), Owens (9), Smith (29), Papamakarios (5), Vougioukas (6) , Stojic (4), Xanthopoulos, Charalampidis (10), Kalaitzis, Davis (2).

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...