Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Prkacin Cibona'nın Yeni "Basketbol Operasyonları Direktörü"

Cibona Zagreb'in yeni yönetimi takımı iflasın eşiğinden aldıktan sonra, takımın yönetimi açısından yeni bir dönem başlattı. Önce oyunculara ve teknik kadroya maaşlarının bir kısmını ödeyen yönetim, tekrar Avrupa'nın en iyisi olabilmek için kolları sıvamıştı. Önce taraftarların sevdiği, kulübün eski oyuncusu Gordan Giricek transfer edilmiş, sonra Cibona'nın öz evladı Drazen Anzulovic koçluğa getirilmişti. Bir sonraki hamle ise 35 yaşındaki Nikola Prkacin'i direktör olarak getirmek oldu.

Hikayenin bir diğer yönü ise şöyle; Nikola Prkacin hala oyunun içinde kalmak istiyordu ve Efes Pilsen'de ona oyuncu/antrenör olarak teklif götürmüştü. Prkacin direkt Efes Pilsen'de değil, pilot takım olan 2. lig ekibi Pertevniyal'de oynayacaktı. Ancak, fazla kiloları ve yavaşlayan ayakları Efes Pilsen'in veya Pertevniyal'in vazgeçmesine neden oldu ve oyunculuk teklifi iptal edildi. İkinci neden ise Prkacin'in ailesinin Zagreb'de yaşıyor ve çocuklarının burada eğitim görüyor olmasıydı. İstanbul planları bu yüzden Prkacin'i fazla zorluyordu ve gerçekleşmedi.

Prkacin şu an için altyapının direktörlüğünü yürütecek. Ancak, rolü bununla kısıtlı olmayacak. Biraz NBAvari bir rolü var tam olarak; Basketbol Operasyonları Direktörü. Cibona Genel Menajeri Zdenko Antunovic bu anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi; "Nikola Prkacin, Cibona'da altyapının direktörü olacak ve buranın gelişimi için çalışacak. Altyapı programlarımız yok denecek kadar az ve bu basketbol kulüpleri açısından çok ciddi bir sorundur. Böylesine kritik bir görevi, milli takımın eski kaptanı ve kulübün efsanevi bir ismine vermekte şüphe etmedik. Niksa, altyapıyı tekrar organize edecek, yeni programlar oluşturacak, önemli kararlar verecek ve çeşitli menajerlerle iletişim halinde olacak. Bu Prkacin'in yapacaklarının bizim için neden çok hayati olduğunu gösteriyor. "

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...