Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Ocak 2011 Çarşamba

Kura Sonrası Görüşler (G Grubu)

Montepaschi Siena


Montepaschi Siena başkanı Ferdinando Minucci grubu şöyle değerlendirdi; "Oldukça homojenik bir gruptayız. Benim düşünceme göre her takımın çeyrek final şansı var. Yeni takımımızla muhteşem bir normal sezon geçirdik. Ancak, gidilecek uzun bir yol var önümüzde. Çok dengeli bir grup ama biz umutluyuz ve elimizden geleni yapacağız. Bu sene hedefimiz Top 16'ya ulaşmaktı ve halihazırda bunu başarmış durumdayız. Bu sezon yaptıklarımızdan dolayı tatmin olmuş durumdayız. Bo McCalebb için 20.000 ateşli taraftar önünde Belgrade Arena'da oynayacak olmak oldukça muhteşem olacak. Bu gerçekten heyecan verici."

Montepaschi Siena koçu Simone Pianigiani ise; "Oldukça dengeli ve zor bir grupta olduğumuz yeterince açık. Bütün takımların gruptan çıkmak için önemli bir şansı var. Çoğu zaman, Top 16'da detaylar ve küçük olaylar kaderi belirler. Fiziksel ve mental olarak hazır olup, en iyi basketbolu oynamak için çalışacağız. Küçük olayları ve detayları kendi lehimize çevirmeye çalışacağız. Yolumuz oldukça zahmetli. İlk 3 maçın 2'si deplasman ve ortadaki maçlar Real Madrid ile olacak. Takımların hepsi kağıt üstünde çok güçlü." şeklinde değerlendirmesini yaptı.

Real Madrid


Real Madrid genel menajeri Alberto Herreros değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; "Oldukça karmaşık bir grup. Top 16'da kolay bir rakip yok. Siena ve iki zorlu deplasman olan İstanbul ve Belgrad'a gideceğiz. Bu zorlu grupta iyi şeyler yapabileceğimizi ümit ediyorum. Zor deplasmanlarda ve baskılı taraftarlar önünde oynamayı tercih ederim. Bu diğerlerine göre daha motive edici. Her mağlubiyet, özellikle iç sahada alınacak olanlar böylesi gruplarda sizi zor duruma düşürür. Bu deplasmanlarda kazanmak oldukça zor, hem de çok zor. Bir başka İspanyol takım daha olmadığı için kendi adıma mutluyum. Çünkü, birbirimizi daha iyi tanıyor oluyoruz ve çok zorlu maçlar oluyor."

Real Madrid koçu Ettore Messina ise; "Kendi evinde oldukça iyi oynayan, oldukça dengeli bir Top 16 kurası çektik. Eğer, playofflara gitmek istiyorsak kesinlikle elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmalıyız." dedi.

Real Madrid guardı Sergio Llull; "Diğer Top 16 gruplarına bakacak olursak en karmaşık grubun bu grup olduğunu görebilirsiniz. Açıkçası, kolay grup zaten yok. Normal sezonda evimizdeki maçlarda oldukça serttik. Ancak, asıl performansımızın artması gereken yer Top 16. Avrupa'nın en iyi basketbol oynayan 16 takımı burada. Elbette, herkes evinde çok sert oynuyor. Madrid'de oynarken en ufak bir hata bile yapmamalıyız." şeklinde açıklama yaptı.

Efes Pilsen


Efes Pilsen genel menajeri Engin Özerhun değerlendirmesinde şu cümlelere yer verdi; "Öyle düşünüyorum ki, herşeyden önce bu takımlar çeşitli iniş ve çıkışlar yaşamasına rağmen Top 16'ya kalmayı başardı. Şimdi çok farklı bir hikayenin içindeyiz ve yepyeni bir 4 takım var. Rakiplerimizi yenmek için yeterli güce ve şansa sahibiz. Top 16'nın en zorlu grubunda olduğumuz düşünüyorum. Montepaschi Siena ve Real Madrid'e karşı geçen sene de oynamıştık. Bu sene Partizan'la da çok zorlu maçlar oynayacağız. Gruptaki her takımın birbirini yenecek güçte olduğunu düşünüyorum."

Efes Pilsen koçu Velimir Perasovic; "Bence Top 16’da bütün gruplar zor. Şu an grubumuzun zor ya da kolay olduğunu söylemek de zor. Çünkü maç takviminin de büyük önemi var. Grubumuzda Top 16'da ilk maçımızı oynayacağımız İtalyan Ligi’nin lideri Montepaschi Siena, İspanyol basketbolunun en önemli temsilcilerinden biri olan Real Madrid ve kendi sahasında çok zorlu bir rakip olan Partizan var. İç saha maçlarımızın tümünü kazanmayı ve buna deplasman galibiyeti eklemeyi istiyoruz. Grubumuzda büyük bir savaş olacak ama bu turu geçmek için biz de savaşacağız ve rakiplerimize karşı sert ve güçlü bir takım olacağız." dedi.

Efes Pilsen guardı Igor Rakocevic ise; "Kuradan dolayı mutluyum. Grubumuzdaki bütün takımları yenebiliriz. Benim bakış açıma göre iyi bir başlangıç oldukça önemli. Bütün takımları yenebilecek güçtü olduğumuzu düşünüyorum ve bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Partizan mt:s


Partizan genel menajeri Mladan Silobad; "Top 16'da tekrar yer alacak olmaktan ötürü mutluyuz. Koçumuzu ve bir çok oyuncumuzu değiştirdiğimizi düşünürsek, bu sonuç bizim için başarılı. Siena, Real Madrid ve Efes Pilsen gibi güçlü takımlarla tekrar oynayacak olmaktan ötürü oldukça mutluyum. Diğer bütün takımlarda bizim eski oyuncularımızı görmek mümkün. Madrid'de Velickovic, Siena'da McCalebb ve Efes Pilsen'de Lawrence Roberts. Bizim için onlara karşı oynayacak olmak oldukça enteresan olacak. Belgrade Arena'da oynayacağız ve muhteşem taraftarımızdan daha fazla destek alacağız." dedi.

Partizan koçu Vlade Jovanovic ise; "En zorlu gruptayız ve şu oldukça açık ki çok zor maçlar oynayacağız. Montepaschi Siena Bo McCalebb'in liderliğinde muhteşem bir sezon çıkarıyor. Real Madrid ve Efes Pilsen'i ise tartışmaya gerek bile yok. Evimiz Belgrade Arena'da oldukça iyi maçlar çıkaracağız ve muhteşem taraftarımız bize inanılmaz bir destek verecek." şeklinde Top 16'yı değerlendirdi.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...