Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Ocak 2011 Salı

Kura Sonrası Görüşler (E Grubu)

Panathinaikos


Panathinaikos takım menajeri Manos Papadopoulos değerlendirmesinde; "Zor bir gruba düştük, tıpkı diğer gruplar gibi. Herkes gruptan çıkmak için daha iyi oynayacak. Eminim ki taraftarlar OAKA'yı doldurup bu güçlü ekiplere karşı olan maçlarımızı beğeneceklerdir. Hedefimiz Final Four'a ulaşmak ve bunun için en iyi performansımızı çıkaracağız. Mike Batiste geri dönecek ve şu an için en önemlisi bu. Top 16 her zaman sezonun sonunun nasıl olacağını gösterir."

Efsane koç Zeljko Obradovic ise şöyle yorumladı; "Top 16'da kolay maç yoktur. Kolay rakip yoktur. Kazanmak istiyorsak her açıdan hazır olmalıyız. Grubumuzda 2 İspanyol takım var ve bu bize bir çok şeyi açıklıyor. Ve Lietuvos Rytas var. Bu takımların kalitesini biliyoruz. Her takıma saygı duyuyoruz, her rakibe. Mike Batiste ve Drew Nicholas'ın geri dönüşünü bekleyecek, rakip takımlar için hazırlanacak, Aleks Maric'in ne kadar zaman aramızda olmayacağına bakacağız. Uzun bir yolculuğa çıkıyoruz ama bunun önemli olduğunu düşünmüyorum. Ana nokta, iyi oynamamız, hazır olmamız ve kendi takımımıza odaklanmamız."

Panathinaikos'un tecrübeli oyuncularından Antonis Fotsis; "Herkesin bildiği üç iyi takımla oynayacağız. Zor veya kolay grup diye konuşamayız. Euroleague'de genel olarak kolay grup ve kolay takım diye bir şey yoktur. Hele ki, Top 16'dan bahsediyorsak. Grup kötü olabilir, çok iyi olabilir, ancak günün sonunda olmanız gereken şey hep aynıdır: Grubundan çıkmak istiyorsan, herkese karşı oynamak zorundasın. Hedefimiz bu gruptan lider çıkmak. Üç rakibimizin de çok iyi oldukları alanlar var, dikkatli olmalıyız. Oyunumuzu  sürekli geliştirmeye çalışıyoruz.  Sakatlarımızın iyileşmesini bekliyoruz. Ne kadar sağlıklı kalırsak, o kadar iyi oluruz."

Unicaja Malaga


Malaga başkanı Eduardo Garcia açıklamalarında şunlara değindi; "Ne olursa olsun çok zor bir grup. Hepsi zor takımlar. Üç rakibimiz de oldukça kuvvetli ve çeyrek finale ulaşmak için gücümüzün hepsini kullanacağız. Rakibimizin kim olduğunu pek umursamıyoruz. Buraları yaşamış, tecrübeli bir takımız. Şans sadece ufak bir detay. Takımdaki herkes, özellikle taraftar takımın playoff oynamasını bekliyor."

Malaga'nın tecrübeli koçu Aito Garcia Reneses; "5 yıl boyunca Top 16 oynamış 6 takım vardı ve 3'ü bizim grubumuza düştü. Sadece iki takım çıkabilecek ve Lietuvos Rytas'ı da kolay bir rakip olarak görmeyin. Panathiniakos ve Caja Laboral'le birlikte biz, zorlu bir grubu oluşturduk. İlk ikide olmak için oldukça büyük bir şansımız var. Herkes grubun ne kadar zor olduğu konusunda hemfikir ama biz de çok çalışıp kazanmayı hak etmemiz gerekiyor." dedi.

Unicaja guardı Berni Rodriguez; "Top 16'dan bahsettiğiniz zaman bütün takımların yüksek seviyede olduğunu görürsünüz. 2 zorlu deplasmana gideceğiz, Litvanya ise daha az zorlayıcı. Çıkacağımıza inanıyoruz. Bu hırs ve istekle çeyrek finale ulaşacağız."

Caja Laboral


Caja Laboral başkanı Josean Querejeta değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı; "Zorlu bir grup. Avrupa'nın en güçlü takımları arasında yer alan Panathinaikos'a karşı oynayacağız. Lietuvos Rytas gibi normal sezonda kendini geliştirmiş bir takımla da oynayacağız. Ve elbette Unicaja, birbirimizi çok çok iyi tanıdığımız bir rakip olduğu için bu da zor. Normal sezonda istemediğimiz bir mağlubiyet serimiz olmuştu. Bence, kendimizi bu konuda geliştirdik, düzeldik ve bir kaç transferle Top 16'ya hazır olacağız."

Lietuvos Rytas


Lietuvos Rytas genel menajeri Martynas Purlis; "Top 16'da kolay takım bulmak zor. Rakiplerimizin isimleri oldukça büyük, ancak biz de bu seviyede bir şeyler yapmak için savaşacağız. 2 İspanyol rakiple ve muhteşem bir isme sahip Panathinaikos'la eşleştik. Her maçta savaşacak ve playofflara ulaşma şansımızı deneyeceğiz. Her maç bizim için final olacak. Parkeye çıktığımız zaman elimizden gelenin en iyisini vermek zorundayız."

Lietuvos Rytas koçu Aleksandar Trifunovic; "Avrupa basketboluna ismini yazdırmış 3 önemli rakiple oynayacağız. Evimizdeki maçlara odaklanmalı ve bunları kazanmalıyız. Sahaya fazlasıyla taraftar çekebilecek enteresean bir gruba düştük. Bu tip muhteşem ekiplerle evimizde oynamak adeta bir ödül gibi ve bir sürpriz daha yapma şansımız olduğunu düşünüyorum. Bulunduğumuz seviyede kalmak bizim elimizde, o anda hangi değişikliğe ihtiyacımız varsa oyunumuzu ona göre kurmayı hedefleyen bir takımız. Bence bizim oyuncularımız oldukça iyi bir şekilde motive olacak, ellerinden gelenin en iyisini verecekler." dedi.

Lietuvos Rytas guardı Steponas Babrauskas ise "Rakiplerinizi seçemezsiniz. Zorlu bir gruba düştük. Ama eminim ki, Lietuvos Rytas her maç savaşacak ve playofflarla ilgili rüyasını gerçekleştirecektir."

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...