Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Ocak 2011 Cuma

Maccabi: 99 - Lottomatica Roma: 58 (Maccabi'den Hunharca Galibiyet)

Sezon boyu konu Roma olduğunda, sürekli onların ne kadar kolay sindiğinden ve mücadele gücünden yoksun olduğundan bahsediyorduk. Onların Top 16'ya kalması ne kadar basketbola ihanet olsa da, Polyannacılık yapıp en azından genç Nihad Djedovic'in gelişimi açısından faydalı oldu diyelim.

Maçın başında topu sürekli pota altına, Sofoklis Schortsanitis'e indiren Maccabi, amacını önce pota altının gardını indirmek olarak belirlemiş. Roma adına maça istekli ve savaşarak başlayan iki oyuncu vardı; Nihad Djedovic ve Andrea Crosariol. Maccabi'nin topu sürekli pota altına indirmesi de Crosariol'un denklemden çıkmasını sağladı. Crosariol'un yerine giren Ali Traore, her ne kadar mücadele gücü bakımından çan eğrisini yükseltse de, oyun zekası ve mental açıdan o kadar düşük bir yeteneğe sahip. Buna, Darius Washington'ın hücumda sorgulanabilir kararlarını da eklersek, 2. çeyrek ortasında farkın nasıl 30'lara çıktığını anlarız. 

Maccabi hücumu ve savunması açısından yorum yapmak anlamsız olur. Savunmayı muhteşem yaptılar, hatta öyle ki maç 40 sayı civarında dolanırken bile tam saha baskı yapıp top çaldılar. Fast break sayıları buldular. 40 yaşında ve 15 sezondur Maccabi'de oynayan Derrick Sharp bile hücum ribaundu aldı. Roma gibi bir takıma 12 hücum ribauntu vermeleri bu maçtaki tek eksik noktaları ama maçın ciddiyetinin 25 dakika boyunca minimum seviyede dolaşması, bu sorunu kabul edilebilir ve geçici kılıyor.Ancak, Maccabi'nin toplamda 50-28'lik bir ribaunt üstünlüğü var ki akıllara zarar. Zaten istatistiklere baktığınızda, skor gibi her türlü rakamında akıllara zarar olduğunu görüyorsunuz. 

Bu maç, bir Top 16 maçından çok herhangi bir hazırlık maçı ciddiyetinden ve çekişmesinden dahi uzaktı. Korkarım, Lottomatic Roma koçu Saso Filipovski'nin kaderi de Matteo Boniciolli'den farklı olmayacak. Roma çok kötü bir takım ve burada olmayı hiç mi hiç haketmiyorlar. Detaylı istatistikler burada.

1 yorum:

Gurhan Ul dedi ki...

haha başlık çok güzel
roma değil onun buraya kadar gelmesine izin verenler utansın

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...