Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

16 Ocak 2011 Pazar

Eurobasket 2011 Kura Torbaları Belirlendi

30 Ocak'ta Vilnius'ta çekilecek kuralar öncesi Litvanya'da düzenlenecek Eurobasket 2011'in torbaları belli oldu. 2010 Dünya Şampiyonası'nda yer alan 10 Avrupa ülkesi Eurobasket 2009'daki derecelerine göre birinci sıradan başlayarak sırayla torbalara yerleştirildiler. 11. sıradan itibaren ise eleme gruplarında başarılı olup da FIBA tarafından ani bir kararla şampiyonaya direk katılmaları sağlanan 12 takım eklendi. Bunlar da gruplardaki başarılarına göre sıralandılar. Eşitlik halinde de averajlar torbalarda üste çıkacak takımı belirledi. Örneğin Karadağ, Britanya ve Belçika gibi grubu 6-2 bitirmesine rağmen averajı daha iyi olduğu için 11. sıraya yerleştirildi. 23. ve 24. takımlar ise daha sonra oynanacak ilave eleme turlarından sonra belli olacak. Bu iki sıra için ise üç aday yarışacak; Finlandiya, Macaristan ve Portekiz. Kura torbaları şöyle oluştu: 

1. Torba : İspanya - Sırbistan - Yunanistan - Slovenya
2. Torba : Fransa - Hırvatistan - Rusya - Türkiye 
3. Torba : Almanya - Litvanya - Karadağ - Belçika
4. Torba : Büyük Britanya - Makedonya - İsrail - Gürcistan
5. Torba : İtalya - Bulgaristan - Polonya - Bosna Hersek
6. Torba : Ukrayna - Letonya - 1. Eleme Takımı - 2. Eleme Takımı

Slobodan Milosevic ölmemiş olsaydı Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya ve Bosna Hersek'i aynı grupta toplayıp, TV'den izlettirecektin Eurobasket 2011'i. Daha büyük bir ceza olamazdı herhalde.

7 yorum:

Can Pelister dedi ki...

1.Torba Slovenya ya da Yunanistan
2.Torba TÜRKİYE
3.Torba Karadağ veya Belçika
4.Torba Makedonya veya Gürcistan
5.Torba Bulgaristan veya Bosna Hersek
6.Torba Letonya
En iyi grup bence bu..

resultante-importante dedi ki...

İtalya'nın düştüğü duruma bak.

markar dedi ki...

3ten litvanya gelirse ve de ilk maçımız olursa 35 yer otururuz. Turnuvadan da bi hayır gelmez. O yüzden litvanya gelmesin, kalan kısmında bi çeyrek final yaparız herhalde. Daha çok var tabi de erken tahmin diyelim.

ilkay dedi ki...

Litvanyadan 35 yiyecek bir durumumuz yok.O günler geride kaldı artık.Litvanyanın 3. torba takımı olması dengeleri bozmuş biraz ama bir şeyi değiştirmez bu.Türkiye şu listedeki her takımla kafa kafaya oynar kaybeder kazanır o ayrı.
Ha çok büyük talihsizlikle 1. torba Sırbistan 3. torba Litvanya gelirse Dünya Şampiyonusunda Türkiyenin finale çıkışının gölgesinde kalan iki takımın intikam duyguları işleri zorlaştırabilir.

Bir de Mehmet Okuru milli takımda özledik ya.Bu turnuvada oynayacak mı acaba?

murat ozen dedi ki...

ispanya-sırbistan
türkiye
litvanya
b. britanya
italya
letonya

dan oluşan bir grup süper olur

Ozan Kartal Kaya dedi ki...

bu turnuva geçen seneki turnuva gibi takımların yıldızlarını evde bırakıp geldiği bir turnuva olmayacak. özellikle slovenya, litvanya, hırvatistan gibi basketbol ülkeleri 2010'u bir hazırlık turnuvası gibi oynadılar ve uzun zamandır 2011'e konsantreler.

grubun kolaylığına gelecek olursak; bence ilk torbadan ve son 3 torbadan hangi takımların geleceğinin çok önemi yok. 3. torba çok belirleyici olacak. oradan litvanya'yı çekersek bayaa zor bir grup olur zira belçika'yı çekersek de çok şanslı bir kura olur.

Bob dedi ki...

torbalama biraz enteresan olmuş sanki. yani tamamen bir önceki eurobasket referans alınmamalı bence.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...