Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Ocak 2011 Çarşamba

Kura Sonrası Görüşler (F Grubu)

Maccabi Electra Tel-Aviv


Maccabi başkanı Shimon Mizrahi; "En zor gruplardan birindeyiz. Rakiplerimizden biri son Avrupa şampiyonu, muhteşem bir takıma sahip olan Barcelona. Bir sürü sürpriz yapan Union Olimpija ve iyi bir takım olan Lottomatica Roma'yla eşleştik. Eminim ki çok zorlu maçlar oynayacağız. Biz de oldukça iyi bir takımız ve en iyimizi göstereceğiz. Top 16'da çok iyi oynayıp, çeyrek finale ulaşacağız." dedi.

Maccabi koçu David Blatt; "Barcelona, Euroleague'in favorilerinden biri. Onların yeteneklerinin bir sınırı yok. Onları 3. torbadan çekmek en iyi ihtimal değildi ama öte yandan onlarla playoffta karşılaşmayacağız. Oldukça yarışmacı bir gruptayız. Her yıl Partizan veya Union Olimpija gibi takımlar çıkar, çok iyi ve sürpriz işlere imza atarlar. Hiç kimse geçen sezon Partizan'ın Final Four yapabileceğini beklemiyordu. Aynısı, Union Olimpija için de geçerli. Onların yeni bir salonları, çok baskılı ve takımlarına destek veren inanılmaz tutkulu taraftarları var ve burada Panathinaikos'u yendi. Bu seviyedeyseniz, her maç zorludur." şeklinde değerlendirdi bu grubu.

Lior Eliyahu ise; "Top 16'da bugüne kadar kolay bir grup olmamıştır. Ha keza, net bir şekilde çok güçlü ve tehlikeli bir rakip olan Barcelona ve Roma, Olimpija gibi çok iyi rakiplerle karşılaşacağız. Onlarla deplasmanda oynamak oldukça zor. Çok zorlu maçlar oynayacağız." dedi.
Union Olimpija


Union Olimpija medya direktörü Matevz Zupancic Olimpija adına konuştu ve şu cümlelerle grubu değerlendirdi; "Bizim için oldukça büyük bir mücadele olacak. 7 yıl sonra Top 16'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Burası bizim ait olduğumuz yer diye düşünüyoruz. Zorlu ve göz alıcı bir gruba sahibiz. Top 16'da kendimizden çok şey bekliyoruz. Bizim için çok zor olacak ancak, rakiplerimizden daha sert olacağımızı düşünüyorum. Normal sezonda 2 eski Euroleague şampiyonuyla oynadık ve şimdi Top 16'da da 2 eski şampiyonla karşılaşacağız. Kimseden korkmuyoruz, bu çok zorlu bir grup olsa dahi."

Regal FC Barcelona


Regal Barcelona genel menajeri Joan Creus; "Gerçek şu ki daha karmaşık bir gruba düşebilirdik ama bu üç takımla eşleşmemiz de oldukça kuvvetli ihtimaldi. Kura sonucunu oldukça iyi karşıladık ve playoffa ulaşmak için çok çalışacağız. Evinde çok sert oynayan takımlara karşı oynayacağız. Maccabi ve Olimpija bu sene evinde oldukça zorlu maçlar kazandı. Roma yükselişte olan genç bir takım. Zorlu deplasman maçları oynayacağımız bekliyoruz. Biz de Palau Blaugrana'da oldukça sert oynuyoruz. Eğer, taraftarlarımız bizi son Siena maçındaki gibi desteklerlerse her dakika oyunumuz yükselir." dedi.

Regal Barcelona koçu Xavi Pascual ise; "Maccabi ve Olimpija bu sezon evlerindeki tüm maçları kazandılar ve evlerinde ne kadar güçlü olabildiklerini bütün Euroleague'e gösterdiler. Herkes bilir ki, evinde maç kaybedersen zorlu durumlara düşersin ve bu Top 16'da da bu durum değişmeyecek. Lottomatica Roma güçlü takımları yendi, tıpkı Unicaja Malaga gibi. Kimse onların zayıf bir takım olduğunu söyleyemez. İlk oynayacağımız Maccabi maçı gideceğimiz yol açısında çok önemli. Sezonun en önemli maçı olacak bizim için." dedi.

Lottomatica Roma


Lottomatica Roma genel menajeri Piergiorgio Bottai kurayı şu şekilde değerlendirdi; "Açıkçası çok zor bir grup. Şampiyonluğunu korumak isteyen Barcelona, tarihi bir kulüp olan Maccabi ve bu sene sürpriz sonuçlar alan Union Olimpija. Bu oldukça zor olacak, ama oldukça da etkileyici. Çeyrek finale ulaşmak için %110'la oynamalıyız. Bu 3 takımla eşleşmekten ötürü mutluyuz ve gruptan çıkmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Taraftarlarımız, Avrupa'nın en iyi oyuncularını görecek olmaktan ötürü oldukça mutlu olacaklar."

Lottomatica Roma koçu Matteo Boniciolli ise değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; "Oldukça mücadeleci bir grup. Normal sezon gruplarında en iyi performansı göstermiş takımlara karşı oynayacağız. Ayrıca, son Avrupa şampiyonu ve Final Four'un ev sahibiyle de oynayacağız. Bu grup, bizim adımıza gelişim göstermek için oldukça isteklendirici. Kıtanın en iyi oynayan takımlarına karşı oynayacağız."

Lottomatica Roma guardı Gigi Datome ise; "Bu seviyeye geldiğinizde, hala kıtanın en iyi takımlarına karşı oynamak zorundasınız. Tarihi başarılarla dolu Barcelona ve Maccabi'ye karşı oynayacak olmaktan ötürü oldukça heyecanlıyız. Top 16'ya kalarak en büyük hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi daha güçlü takımlara karşı oynayacak olmak güzel ve heyecanlandırıcı. Gelişimimizi test etmemiz açısından Eurolig'i kazanmak isteyen takımlara karşı oynamak önemli." şeklinde değerlendirdi.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...