Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Ocak 2011 Cuma

Montepaschi Siena: 68 - Real Madrid: 78 (Real Madrid'in Üçlük Partisi)

Montepaschi Siena maça öyle bir başladı ki, Bo McCalebb'in yokluğunun çok da farketmediğini gördük. Palaestra'da nitelikli taraftarlar, McCalebb kadar savunmada topa baskı yapıyor. Real Madrid hücumu, sıcak çay görmüş kesme şeker gibi dağıldı maçın başından itibaren. R. Madrid sürekli top kayıpları yaptı ve Messina'nın molaları da bu konuda yardımcı olamadı.

Fark 20 sayı bandında gezerken, maç başı çok yüksek tempo yapan Siena, temposunu düşürdü. Bu noktada, McCalebb'in sahada olması bir şeyleri farklı kılabilirdi. Ancak, elimizde bir veri var. Rakibi sete zorlayan Madrid,  savunmada daha iyi işler çıkarabiliyor. Caja Magica'da oynadıkları Olympiacos maçında rakibinin tempo yapmasına izin vermeyen Madrid, 3 süperstar oyun kurucuya rağmen muhteşem savunma yapmıştı.  Fernando Buesa'dan çıkarken de şartlar aynıydı. Yani, Bo McCalebb sahada olsaydı dahi Siena maç başında yaptığı tempoyu 40 dakika sürdüremeyecekti. İşte bu yüzden ilk yarıda ortaya çıkan olağanüstü farka rağmen Madrid bir yerde dengeyi kuracaktı.

Bu denge 2. çeyrek sonlarında Clay Tucker ve Carlos Suarez'in üstüste 2 üçlüğüyle gelir gibi olsa da Siena devreye iki dakika kala tekrar gaza bastı ve fark 18 oldu. Llull'un ilk yarı boyunca sürekli gergin olması, aldığı teknik faul, soyunma odasına giderken Velickovic'in Pianigiani ve Ksistof Lavrinovic'le yaşadığı tartışma, Madrid'i 3. çeyreğe bambaşka bir şekilde soktu. Savunmada inanılmaz istekli olan takım, ilk yarıdaki görüntüyü çok değiştirmişti. Hücumda Prigioni'ye daha fazla güvenmeye başlayan Messina, Siena'nın pota altını çok iyi kapadığını ve hareketli ayaklarına rağmen Pianigiani'nin uzunlarının içeri çok gömüldüğünü farketti. İlk yarı boyunca, burayı çok fazla zorlayan ve defalarca kez duvara vuran takım, nihayet çözümü buldu. Sürekli "pick and pop" oynamaya başlayan Madrid, Clay Tucker, Sergio Llull, Carlos Suarez,  Felipe Reyes ve Nikola Mirotic'le boş ve doğru şutlar bulmaya başladı. Sürekli de cezalandırdı. Kaçan şutlarda da, Ante Tomic, D'Or Fischer ve Felip Reyes sürekli hücum ribauntlarını zorladı ve aldı. Toplamda da bu 3 oyuncu 10 hücum ribaundu kazandı. Real Madrid'in şut performansına geri dönecek olursak, olağanüstü bireysel performanslar görüyoruz. Üçlüklerde Nikola Mirotic 4/4,  Carlos Suarez 3/5, Sergio Llull 2/3, Clay Tucker 3/8 ve takım halinde 13/24'le %54'lük bir istatistik. 

Montepaschi Siena ise akıllı hücum etmeye başlayan Madrid'e karşı tek avantajını kullanamamaya başladı. Topa baskı yaptı ama Madrid topu hızlı dolaştırdığından, sürekli açıklar veren Siena, fast break şansı da bulamadı. Günden güne kendini geliştiren Madrid savunmasına karşı da sette etkili olamadılar. Olabildiğince doğru seti oynasalar da,  hep bir noktada paniklediler ve McCalebb'siz bu sınavı veremediler. Gruptan çıkmaları için çok büyük şansa ihtiyaçları var. Detaylı istatistikler burada.

MONTEPASCHI SIENA: Zisis 14, Hairston 7, Carraretto 6, Rakovic 2, Lavrinovic 4, Kaukenas 8, Ress, Jaric, Akindele 6, Stonerook 5, Aradori, Moss 16.

REAL MADRID: Tomic 4, Prigioni 2, Suarez 15, Reyes 11, Mirotic 16, Rodriguez 2, Velickovic, Begic ne, Vidal, Fisher 3, Llull 10, Tucker 15.

1 yorum:

oscar dedi ki...

maç içindeki diferans kayması siena gibi sert ve kontrollü bir takım için şaşırtıcı.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...