Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Ocak 2011 Cuma

Fenerbahçe Ülker: 75 - P.E. Valencia: 73 (İki Blok ve 2'de 2)

Fenerbahçe Ülker'in bu sezon gösterdiği performansları sıralasak, bu maç kesinlikle ilk 5'e girmez. Çok özel oyuncu performansları izledik, evet ama Fenerbahçe Ülker herşeyden önce takım kimyası ve düzeniyle şu an insanların nazarında bulunan konumda. Ömer Onan, Marko Tomas, Mirsad Türkcan ve Emir Preldzic'in bireysel performansları tamamen kendi savaşlarının bir sonucu, takım oyununun değil.

Tüm otoriteler Power Elec. Valencia'nın Svetislav Pesic'le birlikte nasıl yükseldiğinin farkında. ACB'de diplerde gezen takım, Pesic'le birlikte tepeye çıktı. Normal sezonda Euroleague'e veda edecek takım, son 5 maçtaki performansı, Savanovic'in son saniye 3'lüğü ve biraz da şansının yardımıyla Top 16'ya yükseldi. Sertlik bakımından Euroleague seviyesinin çok üstündeler. Kavga ediyorlar, güreşiyorlar. Oyun kurallarını zorluyorlar diyeceğim ama kuralları göz önünde bulundurmadıklarını düşünüyorum. Panathinaikos'u, OAKA'da sindirmeyi başarmış bir takımdan bahsediyoruz. Üstelik o maç Pesic'in Valencia'yla birlikte çıktığı üçüncü maçtı. Valencia her ne kadar muazzam bir yükselişte de olsa bir yerde bu trendin tersine döneceği, tabiatın gereği. O maç da bu maç oldu.

Fenerbahçe Ülker Final Four sertliğinde geçen bir maçı kazandı. Çok top kaybı yaptı ki bu çok önemli bir sorun. Topu oyuna sokarken, çoğu zaman şans yardım etti. İlk yarıda topu Jasikevicius'a attık ve Rafa Martinez araya girdi. Bu pozisyondan defalarca yaşamamamızın sebebi şans ve biraz da Siena deplasmanı tecrübesi. Orada yarı sahayı geçerken yaşanılan sorunlar ve edinilen tecrübeler, Valencia'ya karşı çok yardımcı oldu. O gün oyuncuların dikkatsizliği pahalıya patlamıştı. Bugün bu konuda olabildiğince dikkatli davranmaya çalıştılar.

Hücum ribauntlarında 18-8, toplamda 28-36 geride olan, rakibinden 5 top kaybı daha fazla yapan bir takımın kazanması için muhteşem şut atması gerekir. Fenerbahçe Ülker de bunu yaptı. Olympiacos maçında sinir edecek bir şut yüzdesine sahip takım, Valencia karşısında da bunu sürdürdü. Fenerbahçe potaya toplamda 52 şut gönderebildi, Valencia 67 ! Bu olumsuzluklara rağmen kazanıyorsan büyük takım olmuşsundur ama çok dikkat etmen gerekir. Şut nankördür ve her gece böyle girmeyebilir. Yine de nankör olmayan bir şey varsa yaptığın savunma. Fenerbahçe yine çok iyi savunma yaptı. Rakibin çıktığı sertlik düzeyine, senin çıkmana izin vermeyen hakem triosu vardı sahada. Buna rağmen bıkmadı, usanmadı bu takım. Maçın kazanıldığı anın ise Emir Preldzic'in 2 bloğuyla gelmesi, bu savunmanın bir ödülü belki.

Bahsetmemiz gereken oyuncu performansı ise kesinlikle Ömer Onan'a ait. Çok özel bir geceydi onun için. Bu yaşta, oyununu bu kadar geliştiren çok az oyuncu vardır. Bunlardan bir tanesi de Kerem Tunçeri mesela. Adamlar 30'lu yaşlarında Avrupa basketbolunda süperstar kategorisine çıktılar. Ömer Onan, Valencia karşısında 6/7 iki sayılık ve 3/4 üç sayılık isabetle muhteşem bir performans ortaya koydu. Takım saha içinde ne yapacağını şaşırmışken savunmada arkadaşlarına liderlik etti ve takımının ayağa kalkmasını sağladı. Fenerbahçe 2/2 yapmış ve çeyrek final yolunda çok önemli bir virajı dönmüşse, Ömer Onan bu durumun mimarıdır. Detaylı istatistikler burada.

FENERBAHÇE ÜLKER (75): Roko Ukic 4 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 22 (2 asist), Darjus Lavrinovic 2 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 4 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker (5 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 4 (2 ribaund), Marko Tomas 15 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist)

POWER ELECTRONICS VALENCİA (73): Omar Cook 4 (1 ribaund- 7 asist),James Augustine 6 (3 ribaund), Victor Claver 10 (3 ribaund- 1 asist), Serhiy Lishchuk 8 (4 ribaund), Rafa Martinez 14 (1 ribaund- 1 asist), Florent Pietrus 4 (2 ribaund), Dusko Savanovic 11 (7 ribaund- 1 asist), Nando de Colo 7 (1 ribaund- 3 asist), Robertas Javtokas 9 (7 ribaund- 1 asist)

1 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

Fenerbahçe'nin bu maçı yaşaması iyi oldu, Valencia belki toplam kalite olarak değil ama mücadele gücü, oyun kosantrasyonu ve sertlik açısından Avrupa'nın sayılı takımlarından. Bu derece gerilimli, sinir harbi şeklinde geçen maçları, oynayıp kazanmak Fenerbahçe'nin hedefleri açısından mühim. Takım gitgide kazanma adına daha çok şey öğreniyor.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...