Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

14 Şubat 2010 Pazar

Fenerbahçe Ülker:79 - Efes Pilsen: 60 (Ömer - Emir A.Ş.)

Maç öncesi en çok merak edilen tribüne Rakocevic'in gönderilip gönderilmeyeceğiydi ama Rakocevic bırakın tribüne gitmeyi maça ilk beş başladı. Bu Ergin Ataman'ın "Sana son bir şans kardeşim." mesajı mı, yönetimin "Bu adamı oynatıp kazanacaksın kardeşim." baskısı mı yoksa Rakocevic'in özrü neticesinde olayın kapatılması mı onu henüz bilemiyoruz ama gerçekten ortaya ilginç bir tablo çıkardı. 3 gün önce "Rakocevic çizmeyi aştı, artık benim takımımda yeri yok." diyen Ergin Ataman'ın bir özürle bu muameleyi yaptığını düşünmüyorum. Belki de yönetim iki tarafı da dinleyip "Sen bu adama süre vereceksin, sen de özür dileyip ağzını açmayacaksın." şeklinde Rako'nun sıkıntılarının da giderilmesine yönelik çift taraflı bir arabuluculuğa imza atmış olabilir ama yetkili ağızlardan açıklama yapılmadığı sürece bu teoriler üretilmeye devam edecek.

Nachbar'ın tribüne gönderildiği kadronun ilk beşi Kerem-Rakocevic-Thornton-Kaya- Kasun, Fenerbahçe Ülker'in beşi de Ukic-Ömer Onan-Kinsey-Mirsad-Oğuz oldu. Efes Pilsen oyunu mümkün olduğunca yavaşlatıp Fenerbahçe Ülker'e sete sette ikili oyunlarla üstünlük sağlamaya çalıştı. Fenerbahçe Ülker ise daha çok birebir hücumlarla sayı aradı. İlk periyodda bu sebeple Fenerbahçe Ülker'in yüksek dış atış isabetine karşılık (3/6), Efes Pilsen'in pota altında yüksek yüzdesi (7/10) vardı. Maça etkili başlayan Kasun'un (7 sayı) ilk periyod bitmeden iki faule ulaşması, aynı zamanda Rakocevic'in de ikilemesi fena gitmeyen sistemin Ermal - Smith ikilisiyle tazelenmesini beraberinde getirdi ama Efes Pilsen'in dengeli hücumu ilk periyoddaki üstünlüklerini (17-22) korumalarını sağladı. İkinci periyodla beraber Fenerbahçe Ülker bambaşka bir kadroyla sahada yer aldı. Greer-Emir-Giricek-Rasim-Semih beşi ilk yarıdaki beşe göre daha hareketli savunma ve hücum eden bir beşti. Zaten 9-2 lik seriyle de çeyreğin ortasında öne geçmeyi (26-24) başardılar. Bu bölümde de Shumpert'in oyuna girip, Ermal'in kenara alınmasıyla Efes Pilsen dört kısaya döndü ve hareketli Fenerbahçe Ülker uzunlarına (Rasim ve Emir) aynı şekilde karşılık vermiş oldu. Emir'in bu bölümde karşısında istikrarlı tek savunmacı olan Smith olmasına rağmen sürekli içeriye penetre ederek onu çabuk geçmesi de gençlikle ve oynama isteğiyle açıklanabilir. Uzun bir süredir hakkı olmasına rağmen hiç süre bulamayan Sinan Güler'in Ukic'e baskılı savunması Fenerbahçe'nin hücum organizasyonlarını biraz bozdu ama bu dakikada gelen Kasun'un üçüncü faulü de aynı şekilde Kasun silahının devredışı kalmasını sağladı. Kasun sertliğinin benchte olmasıyla da Fenerbahçe Ülker özellikle Emir Preldzic'le içeriyi iyi kullanıp devre biterken farkı 11 sayıya (42-31) çıkardı. Devrede çift haneye ulaşan tek isim Emir (10 sayı) olurken, Efes Pilsen kötü üçlük yüzdesi (2/12) dikkat çekiciydi.

İkinci yarıya başlayan beşler Sinan Güler ve Greer hariç başlangıç kadrolarının aynısıydı ve maçın başlangıcı da aynı şekilde oldu. İçeriye top indiren, Kasun ve Kaya'yı kullanan(4+2 sayı) Efes Pilsen ve dış şutlarda Ömer Onan'ı kullanan (iki üçlükle 6 sayı) Fenerbahçe Ülker. Fark 10 sayı civarında olmasına rağmen Fenerbahçe Ülker'in hücum organizasyonlarındaki sıkıntısı da molayı beraberinde getirdi. Kasun 3 faulde olmasına rağmen Fenerbahçe Ülker'in bunu değerlendirebilecek penetreleri zorlamaması ve Greer'in kötü oyununa rağmen Ukic ve Emir'in kenarda olması da bu bölümde Tanjevic'in kötü tercihi olarak kayıtlara geçti. Greer ve Mirsad'ın saha içinde yarattığı çirkin hadise ve akabinde Mirsad Türkcan'ın 4'lemesi de doğru tercihleri biraz mecburi olarak gerçekleştirdi. Hücumda zorlanan Ömer Onan'ın alev alev yanması Fenerbahçe Ülker'in periyod sonunda farkı arttırmasını (60-45) sağladı. Son bölüme girilirken 6/6 üçlükle 20 sayısı vardı Ömer'in. Fenerbahçe Ülker'in son periyod sürekli dış atışları zorlaması ve bir nevi kendi kendini hançerlemesi 3 dakika boyunca sayı üretememesine sebep olmakla kalmadı Efes Pilsen'in de 8-0 lık periyodla tekrar umutlanmasını da sağladı.(60-53) Maçın sonuna kadar da bu farkla ve tansiyonla devam etti maç ama son 2:30'da gelen 9-0 lık Fenerbahçe Ülker serisi ve Efes Pilsen'in son bir dakikada tabiri caizse çaresizce rakibini izlemesi maçın neticesini 79-60 olarak belirledi. Fenerbahçe Ülker ilk maçtaki 13 sayılık dezavantajı da kapatıo ikili averajda öne geçti, aynı zamanda playofflar için de durumu eşitledi.

Farka bakarak Fenerbahçe Ülker'in ezdiğini düşünmek yanlış olur. Özellikle son bölümde sadece üçlük atarak hücum ettiler ama karşılarında daha kötü bir Efes Pilsen olunca fark da bu kadar açıldı. Fenerbahçe Ülker çok istekli oynadı bunu da sahaya yansıttı. Ömer Onan mükemmel oynadı, aynı şekilde Emir Preldzic müthiş fayda sağladı. 16 sayı, 8 ribaund ve 6 asist rakamları muazzam. Efes Pilsen'de de Kasun'un çok faydalı oyunu vardı. Rakocevic istekliydi ama yine geri planda kalan bir oyunu vardı. Bir Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen maçı daha geride kaldı. Finalde yine müthiş bir serinin bizi bekleyeceğini bugün bir kez daha gösterdiler. Tebrikler günün kazananı Fenerbahçe Ülker'e !

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Roko Ukiç 10 (5 ribaund-2 asist), Mirsad Türkcan 4 (4 ribaund-1 asist), Ömer Onan 20 (1 ribaund), Rasim Başak 5, Semih Erden 2 (5 ribaund-1 asist), Gordon Giricek 3 (3 ribaund-1 asist), Mynn Tarence Greer 10 (2 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 6 (10 ribaund-1 asist), Tarence Anthony Kinsey 3 (3 ribaund), Emir Preldzic 16 (8 ribaund-6 asist)

EFES PİLSEN (60): Mario Kasun 15 (5 ribaund), Charles C Smith (3 ribaund), Igor Rakocevic 8 (2 ribaund-4 asist), Preston Anthony Shumpert 3 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (3 ribaund-1 asist), Marvin Linwood Thornton 16 (7 ribaund-2 asist), Kaya Peker 12 (8 ribaund-3 asist), EArmal kurtoğlu (1 ribaund), Sinan Güler (3 ribaund) , Ender Aslan

3 yorum:

burnovic dedi ki...

Preldzic(6 asist) bile takımını oynatabilirken Efes'in guardları ne yaptı?

Kerem, Ender hatta Sinan'ı da katın toplam 1 asist.

Adsız dedi ki...


Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen maç sonu hakkında yazım

Adsız dedi ki...

Bence Efes yine dopingliydi. Tanjevic bu sene Efes'i ezip Milli takımı da final oynatıp gidecek.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...