Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Şubat 2010 Cuma

Real Madrid: 77 - Montepaschi Siena: 69 (Sergio Llull'un Gecesi)

Dün kaçırdığım önemli ve güzel maçlardan biri de buydu. Bünye Schortsanitis'i omzuma alıp deve güreşi oynamışçasına bitkin düşünce ancak birkaç dakika izleyebildim ama Kaan Abi'nin hakemlere dikkat çektiği telefonuyla belki de maçın sonunu beraber yazdık. Panathinaikos'un ve grubunun durumunu konuşurken söz dönüp dolaşıp Real Madrid'in cool yapısına geldi. Sergio Llull'dan başka bu takımı ateşleyecek bir oyuncu yok dediğimde Kaan Abi "Stonerook ve Llull yer değiştirse Coollar vs Kolejliler maçı gibi olacak." dedi. E görünen köy de kılavuz istemiyor. Sergio Llull üçüncü çeyreğin son bir dakikasındaki 5 sayısını da sayarsak attığı 17 sayının tamamını son 11 dakikaya sığdırdı ve zaten allak bullak olan grubu iyice içinden çıkılmaz hale getirdi. Hele son saniyede attığı üçlük var ki grubun kaderini belirleyebilir. İlk maçta 7 sayıyla mağlup olan Real Madrid son saniye üçlüğüyle 8 sayılık farkı yakaladı ve ikili averajda öne geçti. Tüm evsahiplerinin kazandığı bir grupta Real Madrid'i çift haneli farkların eşiğinden de ancak Llull gibi ateşleyici oyuncular alabilirdi. Geçen maçta tarih yazan McIntrye'ın 3/12 üçlük isabeti ve 6 top kaybı inanılır gibi değil. Yine 30 dakika sahada kalıp 2 sayı ve 2 ribaundla maçı tamamlayan Eze'nin rakamları da gözüme çarpan bir başka ilginç istatistik. Sato'nun uzun süre sonra kıpırdanmış olması, Tomic'in aldığı süre ve Vidal'in kupadan sonra bugün de hiç oynamaması diğer detaylar. Ama maçın en güzel notu ilk maç sakatlık yüzünden karşılaşamayan Lavrinovic kardeşlerin karşı karşıya oynamasıydı. Daha önce de dediğim gibi annemin basketbola mesafeli duruşu "Elin oğulları neler yapıyor." serzenişlerinden beni bu senelik de kurtarmış oldu. Hakem hataları ve diğer noktaları ancak maç elime geçince değerlendireceğim. Haftaya Efes Pilsen ve grup için kader maçı. Uzaklardan gelebilirmiyim bilmiyorum ama İstanbul'da yaşayanlar için ocaktaki yemeği, halının üstüne düşen sigarayı bırakıp gidilmesi gereken bir maç olacak. Detaylı istatistikler burada.

REAL MADRİD: Tomic 12, Prigioni 8, Hansen 5, Lavrinovic 7, Jaric 6, Garbajosa 6, Velickovic 2, Reyes 3, Llull 17, Vidal , Kaukenas 4, Bullock 7.

SİENA: Domercant 17, McIntyre 11, Zisis 4, Eze 2, Carraretto 1, Sato 17, Slokar , Lavrinovic 11, Ress , Marconato, Stonerook 1, Hawkins 5.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

içimden bir his bu grupta bu hafta iki tane deplasman galibiyeti göreceğiz diyor.ve böyle olursa llull'un üçlüğü real'i barça'nın elinden şimdilik kurtarmış olacak.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...