Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Şubat 2010 Pazar

Kral Kupası'nda El Classico Finali TRT 3'te

İspanya'da Kupa maçları sürprizsiz devam ediyordu ve turnuva öncesi beklenen Real Madrid - Barcelona final tahminleri de şaşmadı. Barcelona'nın form durumu itibariyle bulunduğu kolda elenmesi zaten beklenmiyordu ama Real Madrid'in henüz tam bir winner takım olamaması "Acaba Caja Laboral diğer taraftan finale çıkabilir mi?" sorusunu da beraberinde getiriyordu. Olmadı, hem de haftasonunun en rahat maçını çıkardı Real Madrid Caja Laboral'e karşı. 78-50 lik müthiş galibiyet onları finalde Barcelona'nın rakibi yapmaya yetti de arttı. Bugüne kadar oynanan çeyrek final ve yarı final maçlarının skorları şöyle ;

Valencia - Estudiantes : 75 - 73
Barcelona - Cajasol : 77 - 72
Bilbao - Caja Laboral : 62 - 75
Real Madrid - Joventut : 90 - 82

Barcelona - Valencia : 72 - 64
Real Madrid - Caja Laboral : 78 - 50

Hem Barcelona'nın, hem de Real Madrid'in çeyrek finalde daha fazla zorlandıklarını söylemek sanırım yanlış olmaz. Real Madrid Joventut karşısında Jaric ve Llull'un mükemmel oyunlarıyla sonuca gitmişti, dün de Lavrinovic ve Kaukenas sahnedeydi. Ama herşeye rağmen Real Madrid hala güven vermiyor. İki ezeli rakibi tartıya koyunca Barcelona oturttuğu sistemle biraz daha ağır basıyor. Ligde oynadıkları ve tarihi farkla yenildikleri Barcelona maçında Real Madrid'in çok çok ciddi eksikleri vardı ve bunun sıkıntısını yaşamışlardı ama şu anda herşey yolunda gözüküyor. Bugün akşama kadar son dakika sakatlıkları yaşamazlarsa ilk maçı telafi şansı ellerinde. Özellikle de Messina için önemli bir sınav olacak. Taraftarın ve Perez'in gönlünü kazanmak, biz aslında buyuz demek için önemli bir fırsat olacak ama psikolojik üstünlüğün Barcelona'da olduğu da ayrı bir gerçek. Barcelona'yı durdurmanın yolu Navarro'yu iyi savunmaktan ve Rubio ile pota altı bağlantısını kapatmaktan geçiyor. Zaten bunu başarabilen takımlar Barcelona'yı 60 lı sayılarda tutup, yenebilen takımlar oldular. Real Madrid de galibiyetin 60 lı sayılarda saklı olduğunu ve savunmanın kupayı getireceğini biliyordur çünkü karşıda hem çok iyi savunma yapan, hem de çok organize hücum eden bir Barcelona olacak. Barcelona bir adım daha önde olsa da klişe tabirle gününde olan kazanacak. Tek maçlı organizasyonların önemli yanı da hataya yer olmaması zaten.

Unutmadan ekleyeyim bu müthiş derbi saat 20:00'de TRT 3'ten canlı olarak Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ üstadların anlatımıyla ekrana gelecek. Basketbolseverler olarak ekran başında olacağız, futbol derbisinden vazgeçebilecek olanları da bekleriz. Derbi saatine kadar kupa özet görüntülerini izlemek isteyenleri buraya, maçların tümünün tekrarını izlemek isteyenleri de buraya alalım.

1 yorum:

EarlyAdopter dedi ki...

Mali,
yari final skorlari ters olmus...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...