Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

11 Şubat 2010 Perşembe

Maccabi Tel Aviv: 72 - Efes Pilsen: 62 (Bize "Mutlu Son" Yok)

Efes Pilsen maça Kerem-Smith-Thornton-Kaya-Ermal beşiyle başladı. Sinan Güler kadro şişkinliğinde tribüne giden isim oldu. İlk dakikalarda savunma etkisiz olunca, özellikle de Wisniewski savunmasını Kerem üstlenemeyince Maccabi skor üstünlüğünü ele aldı ama Popovic ve Rakocevic'in girişiyle Efes Pilsen biraz canlandı. Efes Pilsen savunmayı iyi yapıyordu ama verilen hücum ribaundları bir çuval inciri berbat etti. İlk çeyrekte ribaundlarda 16-7 Maccabi Tel Aviv üstünlüğü vardı ve bunların 6'sı hücum ribaunduydu. Efes Pilsen'in toplam ribaund rakamına karşılık Maccabi Tel Aviv'in hücum ribaundu. Maçın başındaki pota altı etkinliğimiz de ilerleyen dakikalarda Maccabi'nin ikili hatta üçlü sıkıştırmalarıyla sona erince ilk çeyreğin Maccabi Tel Aviv üstünlüğüyle sona ermesi pek sürpriz olmadı. İkinci periyod da ilk periyodun devamı şeklinde başladı. Dışarıdan bir türlü isabet bulamayan, pota altında skor üretemeyen Efes Pilsen'e karşılık rahatça adam eksiltip içeriye penetre eden ve rahat atışlar bulan Maccabi Tel Aviv. Fark 10 sayıya kadar çıkmıştı ki Efes Pilsen savunma dozunu arttırıp ilk çeyrekte değerlendiremediği kötü Maccabi periyodunu değerlendirip, hücumda da akıllı oynayınca devre bu kadar olumsuz tabloya rağmen 6 sayı farkla bitti. Efes Pilsen'in ribaund rakamları rakibinin yarısı kadardı ve bulabildiği tek üçlük 11. denemesinde gelmişti.

Üçüncü periyod çok daha iyiydi Efes Pilsen. Maccabi'ye ilk yarıda yaptırdığı kadar top kaybını tek periyodda yaptırdı ve Thornton-Smith ikilisiyle öne de geçti ama herzaman felakete dönüşen son 5 dakika yine yüzünü gösterdi ve Efes Pilsen kafa kafaya götürdüğü maçı 10 farkla kaybetmeyi başardı(!). 1 sayı bile önemliyken bu kadar kısa sürede bu konsantrasyon kaybı umarım ikinci maçta pahalıya mal olmaz. Efes Pilsen'in berbat dış şut yüzdesinin ve ribaundlardaki başarısızlığınının yanında bir de Rakocevic-Ergin Ataman kapışması vardı ki önümüzdeki günlerde radikal bazı değişikliklerin sinyali olabilir. Rakocevic her geçen gün basketbolseverleri hayalkırıklığına uğratmaya devam ediyor. Neticede Efes Pilsen doğruları oynadı bu gece, oynaması gerektiği gibi oynadı ama yapmaması gereken tüm hataları da yaptı. Rakibe 18 top kaybı yaptırdı ve dışardan birkaç şut hariç çok fazla boş atış imkanı vermedi. Ama en kritik anlarda da Eidson ve Bluthenthal'a "Buyrun atın" dedi. 43-26 lık Maccabi Tel Aviv ribaund üstünlüğü var ki izah edilebilir gibi değil. Rakip pota altında çok güçlü olur anlaşılır ama Siena karşısında boxout yapan, rakibe hücum ribaundu şansı vermeyen Efes Pilsen'den bugün sahada eser yoktu. Efes Pilsen aynı yanlışları yapmazsa Abdi İpekçi'de Maccabi Tel Aviv'i yenebilir ama ikili averajda bugünkü 5 dakika ah çektirir mi onu haftaya göreceğiz. Detaylı istatistikler burada.

MACCABİ TEL AVİV (72): Andrew Wisniewski 5 (2 ribaund- 1 asist), Doron Perkins 2 (8 ribaund- 5 asist), Yaniv Green, Guy Pnini 10 (5 ribaund- 3 asist), Alan Anderson 23 (9 ribaund- 4 asist), Stephane Lasme 4 (6 ribaund- 1 asist), Chuck Eidsopn 9 (6 ribaund- 4 asist), David Bluthenthal 11 (2 ribaund- 1 asist), D’Or Fisher 8 (5 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (62): Mario Kasun 2 (1 ribaund), Charles Smith 15 (3 ribaund), Igor Rakocevic 3 (1 asist), Preston Shumpert 6 (5 ribaund- 1 asist), Bootsy Thornton 13 (3 ribaund- 3 asist), Kaya Peker (1 ribaund), Bostjan Nachbar (1 ribaund), Bojan Popovic 2 (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 6 (4 ribaund), Daniel Santiago 10 (2 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 2 (1 ribaund)

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...