Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

10 Şubat 2010 Çarşamba

CSKA Moskova: 84 - Prokom: 73 (Maç Yorumu)

Skora bakıldığında CSKA Moskova Prokom'a fazla geldi diye düşünülebilir ama maç aslında hiç de öyle olmadı. Zaman zaman CSKA Moskova belirli farklar yakaladı ve Prokom geri dönmeyi başardı ama üçüncü çeyreğin sonu ve dördüncü çeyreğin başlarında maçı kontrolüne alan CSKA iyi savunmayı iyi hücumla birleştirince son çeyrek yakaladığı farkı klasik CSKA disipliniyle korudu ve grupta yenilgisiz tek takım olarak kalmayı başardı. Top 16'yı matematiksel olarak olmasa da büyük ihtimal garantiledi.

Prokom'un yapması gereken topu iyi çevirip, acele etmeden CSKA savunmasına karşı en uygun atışı bulmaktı ama ilk 5 dakika boyunca sahada o kadar amatör hatalar yapan bir Prokom vardı ki CSKA Moskova'nın baskılı savunması skoru bir anda 10-2'ye getirdi. Acele atışlar, basit top kayıpları ilk çeyreğin ilk yarısında CSKA hanesine 4 top çalma, Prokom hanesine de 4 top kaybı yazdırdı. Varda'nın oyuna girişi mola sonrası savunma sertliğini arttırdı ve bu sefer roller değişti. Prokom hem dış atışlarda, hem de savunmada dengeyi kurunca 12-2 lik seriyle öne geçen taraf oldu. CSKA Moskova hücumlarındaki düzensizlik de Pashutin'i etkisiz kalan Siskauskas'ın yerine JR Holden'ı oyuna almaya itti. Böylece Holden-Planinic-Langdon üçlüsü, hemen ardından da Planinic-Siskauskas değişikliğiyle Holden-Langdon-Siskauskas üçlüsü CSKA'nın öldürücü top çevirme özelliğini yeniden sahaya getirdi. İlk 10 dakikada içeriyi çok iyi kullanan CSKA Moskova ve dışarıyı çok iyi kullanan Prokom mücadelesi vardı dersem sanırım yanılmış olmam. 22 sayısının 18'ini içeriden üreten CSKA Moskova ve 21 sayısının 12'sini dışarıdan üreten Prokom. Rakamlar yalan söylemez.

İkinci çeyrekte oyun anlayışını değiştiren ama sonuca gidemeyen bir Prokom vardı ve hep içeriyi kullanmak istedi. Büyük bir inatla içeriyi de zorladılar ama Khryapa-Kaun hatta Planinic'in varlığı orda etkili olmalarına pek izin vermedi. Zaten kaçan atışların neredeyse hiçbirinde CSKA Moskova Prokom'a ikinci şansı vermedi. Bu da farkın açılmasına sebep oldu. Tabi savunma tarafında bu kadar başarılı olan CSKA Moskova farkı açarken direksiyonu da tamamen JR Holden'a bıraktı. Veya başka bir deyişle JR Holden bu aşamada direksiyonu kimseye bırakmadı. "Ben benchten gelecek adam değilim." asabiyetiyle neredeyse tüm topları kullandı. Zaman zaman ufak top kayıpları yapsa da hücumları yüksek yüzdeyle kullanınca Pashutin de bu düzene pek ses çıkarmadı. Prokom devre sonunda biraz savunmada kıpırdanıp içeriyi kullanmaya devam edince de ilk yarıyı 40-36 ile 4 sayı geride kapatmayı başardı. CSKA Moskova'nın etkili olduğu bölümlerde kontrolü yitirmeleri geri dönülmez bir farkı da beraberinde getirebilirdi. Devrenin yıldızı tartışmasız Sasha Kaun oldu. 10 sayı ve 4 ribaundun yanında 3 de blok yaptı. Hem çok iyi savunma yaptı, hem de hücumda olması gerektiği yerlerde hiç aksamadı. Sokolov'dan sonra Kaun'u izlemek sinema çekim ve 1080p arasındaki farka benziyor.

İkinci yarıyla içerden oyunlar, top çevirmeler, sert savunmalar gitti üçlük düellosu başladı. Tabi her ne kadar CSKA Moskova'da Langdon ve Siskauskas gibi Avrupa'nın belki de en öldürücü dış atıcıları olsa da takım yapısı bu rahatlığa izin vermediğinden dış oyuna dayalı hücuma daha alışkın olan Prokom bir anda geriden gelip üç üçlükle öne fırladı. İkisi Woods'tan biri de Logan'dan dersem herhalde kimse şaşırmaz. JR Holden'ın şahsi oyununun bu bölümde Kobe Bryant nöbetlerine dönüşmesi bir an için CSKA Moskova'yı tehlikeye düşürse de Pashutin'in ona güvenip sahada bırakması ve akabinde Holden'ın hiç top kullanmaması CSKA Moskova'yı normalde oynaması gereken düzene itti ve içeriyi tekrar iyi kullanan Ruslar üçüncü çeyreği 7 sayı farkla 64-57 önde bitirdi.

Son bölümde maçın suskun ismi Siskauskas iki hareketiyle maçı bitirdi. Önce bir üçlük buldu, arkasından da Khryapa'ya bomboş üçlük yarattı ve fark 15 sayıya çıktı. O dakikadan sonra da Prokom bir türlü toparlanamadı. Maç içinde birçok geri dönüş yaşadılar ama CSKA Moskova'nın hücumda etkili olduğu bu dakikalarda savunması hücumundan daha iyi olunca Prokom için maç biraz erken bitti. Kalan dakikalar daha çok bireysel istatistikler için oynandı ve maçı CSKA Moskova 84-73 kazandı.

Maçın konuşulması gereken iki ismi her zamanki uyumlarıyla Khryapa ve Kaun'du. Kaun müthiş çıkışına devam edip günü 18 sayı, 10 ribaund ve 5 blokla tamamladı. Khryapa da savunmada mükemmeldi. 3 top çalma ve 3 blok rakamlarına hücumda 5 de asist ekledi, Prokom'un umutlarını tüketen üçlüğü de yollamayı başardı. Detaylı istatistikler burada.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...