Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Şubat 2010 Perşembe

Asseco Prokom: 88 - CSKA Moskova: 81 (Altından Öte Bir Galibiyet)

Polonyalılar için yılın maçıydı ve kazanmayı başardılar. Olası bir mağlubiyette kendi evlerinde oynayacakları maçta Malaga'ya 1 sayılık galibiyet bile yetebilirdi ama şimdi yenilseler bile Malaga'nın 20 sayılık farkı kapatması gerekecek. Üstelik son maçı Malaga CSKA ile oynarken Prokom Zalgiris'e konuk olacak. Bu galibiyet bir nevi çeyrek final bileti oldu. İkili averajı kapatabilseler grup lideri bile olabilirlerdi ama galibiyet çok çok daha önemliydi. CSKA Moskova kendi sisteminde oynadı, iyi de oynadı ama son çeyrekteki Prokom fırtınasına karşı koyamadılar. Zaten Prokom'da ekstra işlerin yapılması da galibiyetin temel faktörüydü. Jagla sezonun en yüksek rakamına ulaştı, çok da faydalı işler yaptı. Ratko Varda müthiş istekliydi, savaştı, uğraştı ve pota altını iyi savundu. Logan'ın da mükemmel oyunu vardı. Woods'un törpülenen "kontrolsüz güç güç değildir" oyun anlayışı bu maçta bir kez daha ortaya çıktı ama kayıplarına rağmen yine iyi işler yaptı. Penetreleri yine CSKA'ya sıkıntı yarattı. CSKA'da son dönemin formda isimleri Khryapa ve Kaun yine iyiydi,Siskauskas-Langdon ikilisi zaten bildiğimiz gibi. Bir tek JR Holden-Planinic ikilisinden fazla katkı alamadılar. Grubun zirvesi artık kalan iki maçta şekillenecek. Malaga deplasmanı CSKA Moskova için sıkıntı olabilir. Prokom da o maçtan sürpriz bekleyip liderlik kovalayacaktır. Detaylı istatistikler burada.

Asseco Prokom Gdynia: David Logan 22, Qyntel Woods 19, Jan-Hendrik Jagla 18, Ratko Varda 15, Daniel Ewing 5, Adam Hrycaniuk 4, Przemysław Zamojski 3, Ronald Burrell 2, Piotr Szczotka 0, Lorinza Harrington 0.

CSKA Moskova: Trajan Langdon 20, Ramunas Siskauskas 19, Sasza Kaun 13, Wiktor Chriapa 13, J.R Holden 9, Zoran Planinic 5, Pop Mensah-Bonsu 2, Anton Ponkraszow 0, Andrej Woroncewicz 0, Dmitrij Sokołow 0.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...