Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Şubat 2010 Cuma

Panathinaikos: 67 - Barcelona: 70 (Kendi Düşen Ağlamaz)

Hani son 1 aydır hep Efes Pilsen'e kızıyoruz ya son dakikaları oynayamıyor diye, Panathinaikos'un durumu çok çok daha vahim. Top 16'nın dört maçının üçünde son topları oynayamadıkları için Eurolig'in en kolay grubu denilen grupta Mart'ı göremeden elendiler. Panathinaikos gibi şampiyonluklara alışkın bir takım ve camia için gerçekten de acı verici bir durum ama başlıkta da dediğim gibi kendi düşen ağlamaz. Önce Partizan maçında Spanoulis serbest atışları kaçırdı, sonra Maroussi maçında son topu kaptırdılar , bugün de Barcelona maçında hücum ribaundu verip Eurolig'e veda ettiler. Form durumlarına bakıldığında bahis büroları aksini söylemesine rağmen maçın favorisi net Barcelona'ydı ama Panathinaikos mükemmel başlayıp duruldu, sonra tekrar farkı çift hanelere taşıdı ama felaket bir son 4 dakika oynayınca mağlup oldu. Normalde Pao'ya karşı son 4 dakikaya OAKA'da 5 sayı yenik girmek umutların tükenmesi için geçerli bir sebeptir ama bu sene Panathinaikos Dwight Howard kostümü giymiş Emre Ekim olduğu ve takımlar kostümün içindekini farkettiği için anlam taşımadı. Barcelona birçok kez Panathinaikos'a "Sana elenmek yakışmaz, gel elele çıkalım gruptan" fırsatını verdi ama karşı taraf ikramda daha cömert olunca "Sen bilirsin dostum" dedi ve Panathinaikos'a son darbeyi indirdi. Rahatsızlığım dolayısıyla maçların küçük bir bölümüne baktım ama bu maçı tekrar izleyip detaylarına ineceğim. Şimdilik detaylı istatistikler burada.

Panathinaikos (67): Perperoglou (4), Fotsis (6), Nicholas (5), Diamantidis (13), Pekovic (20) , Spanoulis (7), Batiste (8), Haislip (4), Jasikevicius (-)

Regal FC Barcelona (70): Rubio (3), Navarro (15), Ndong (5), Morris (-), Mickeal (11) , Basile (3), Lakovic (8), Vazquez (6), Sada (-), Lorbek (10), Grimau (9)


Link

3 yorum:

Adsız dedi ki...

barcelona maçı çok istemedi.maçtan önce hiç oynamadan 11ve altındaki farkları kabul ederlerdi gibime geliyor.ve skor böyle bitseydi barcelona için çok da sorun olmazdı.4-2 bitirip yine lider olurlardı.ama bu galibiyet takımın ilerisi için çok faydalı olabilir.maç içinde iki krizi atlatmayı başardılar.ilk çeyreğin bitmesine 3 dk. varken 19-5 gibi bir skor vardı yanlış hatırlamıyorsam oradan gelip ikinci çeyreğin başında pana'yı yakaladılar ve 7 sayı da öne geçtiler.ikinci büyük krizi de son çeyrek de 11 sayıdan geri gelerek aştılar.o noktada ikili averaj için başlı başına bir maç izleyeceğimizi düşünürken geri gelip kazandılar.burdan sonra pana Maroussi'ye bi kıyak yapar mı.bunu merak ediyorum.efesin olduğu grupta 4lü averaj hesaplarına doğru giderken grup liderliği de çok değer kazandı.ne kadar formsuz olursa olsun play off.da pana yerine Maroussi/Partizan'la oynamak çok daha iyi bir senaryo olacak ve muhtemelen final four bileti.

Rooster dedi ki...

Geçmiş olsun mali güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık.

Cabaturi dedi ki...

Barça kötü oynamasına rağmen kazandı. İlk periyotta ki kötü oyuna rağmen maçı çevirdiler özellikle son 2 dakika müthiş bir geri dönüş vardı, molanın ardından iki müthiş hücum yaptılar izlenmeye değer. Pana için galibiyet şansı yine var olmasına rağmen diamantidis son 2 dakikada üç tane üçlükten bir tanesini sokabildi.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...