Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

19 Şubat 2010 Cuma

THY Maroussi'nin Ana Sponsoru Oldu

Panathinaikos - Maroussi maçının fotoğraflarını incelerken bu resimde direk Kerpeten Ali'yi kıskandırırcasına "Noluyo lan, noluyo lan" tepkisini verdim. Ya bugüne kadar ben bakarkör bir adamdım, ya da bir gece dışarda kalıp herşeyi kaçırmıştım. Türk Hava Yolları'nın sitesine girince ikinci şıkkın gerçekleştiğini anladım. Apronda deve kesiminden Barcelona'ya sponsorluğa giden yolda bizi birçok kez dumura uğratan, dünyada Türkiye'nin önemli gurur kaynaklarından Türk Hava Yolları dün Maroussi'nin ana sponsoru olduğunu açıklamış. Sözleşme 1,5 yıllık ve neredeyse Maroussi'nin olduğu her yerde THY de olacak. Açıklama şöyle ;

"Bir buçuk yıllık sponsorluk sözleşmesine göre, Maroussi Basketbol kulübünün hem Yunanistan A1 liginde hem de Euroleague’deki tüm müsabakalarında giymiş olduğu forma ve eşofmanlarında Türk Hava Yolları logosu yer alacak, ayrıca saha içindeki led panolarda, resmi basın açıklamalarında, web sitesinde ve röportaj panolarında Türk Hava Yolları logosu yer alacak. Maroussi’nin kendi sahasının zeminindeki her iki serbest atış bölgesinde de Türk Hava Yolları logosu yer alacak."

Futbolda Barcelona ve Manchester United'ın sponsoru olurken basketbolda neden Maroussi seçilir bir kere onu anlamış değilim. Mutlaka bu konuyu inceleyen, araştıran bir ekip olmuştur ama Maroussi'nin Eurolig'deki garanti kontratlı takımlardan biri olmadığını, bu sene playoff neticesinde bu lige katıldığını ve Eurolig CEO'su Bertomeu ile seyirci sayısındaki düşük rakam neticesinde aralarında büyük ihtilaf bulunduğunu da umarım biliyorlardır. Önümüzdesi sene "Yahu biz bu takımla anlaşma imzaladık Eurolig var diye bu adamlar neden katılmıyor." gibi bir tepki vermemek için inşallah bütün ihtimalleri hesaplamışlardır. Bu kadar kapsamlı bir anlaşma THY için büyük reklam olacaktır ona şüphe yok ama aç kurt gibi sağa sola saldırmak yerine seviyeyi biraz daha yukarıda tutup seçici olsalar çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. THY sponsorluk anlaşması politikasında elit bir kurum imajından ziyade Dubai'li bir iş adamının sahip olduğu şirket imajı çiziyor. Maroussi'yi severim ama bu vizyonsuzluk beni deli ediyor.


3 yorum:

caglar dedi ki...

thy dışarıdaki takımlarla yaptığı sponsorluklar güzel ama bence ilk önce ülke takımlarını desteklemeleri daha iyi olurdu.örneğin efes pilsene sponsor olabilirlerdi.futbolda galatasaray,fenerbahçe,beşiktaşa sponsor olsaydı daha iyi olurduçülke sporuna katkısı olurdu.

eginli88 dedi ki...

bu kokuşmuş düzenin nesine sponsor olacak,bence THY doğru yapıyor

KskHyTr dedi ki...

THy kokusmus bir kurum değil sankide düzen kokuşmuş... hükümet güdümünde bir şirket çiftlik hatta

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...