Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

13 Şubat 2010 Cumartesi

Maroussi: 57 - Partizan: 49 (İlk Raund Maroussi'nin)

Hem Top 16'nın hem de normal sezonun Prokom'la beraber en bomba takımları Partizan ve Maroussi'ydi. Bu maç da iki testiden birinin kırılabileceği serinin ilk maçıydı. Barca o gruptan bir şekilde çıkacak diye düşünürsek iki takımın birbiriyle yapacağı maçlar hayati önem taşıyor. İlk raundu Maroussi kazandı ama sahada öyle bir basketbol oynandı ki bu iki takımın maçlarını ilk defa izleyen birisi "Bu mu lan şimdi Eurolig maçı" cümlesinden hemen sonra "Bunlar mı Panathinaikos ve Barcelona'yı yeniyor." cümlesini de akabinde rahatlıkla kurabilir. Gerçi ben Efes Pilsen maçı sebebiyle maçın sadece ilk yarısını izleyebildim ama yetti de arttı. Maroussi ilk yarı farkı 30 lara kadar çok rahat çıkarabilirdi ama o kadar fazla hücum ribaundu verdiler, ikinci periyod o kadar kötü hücum ettiler ki Partizan maça tutunmayı başardı. Maroussi ikinci periyod sadece 2 (yazıyla iki, roma rakamıyla II) sayı üretti. 10 dakikada sadece 2 sayı bakmadım ama muhtemelen rekordur Eurolig'de. İkinci yarı biraz toparlanmışlar ve beklendiği gibi Maroussi maçı kazandı. Partizan'ın 47-32 lik ribaund üstünlüğü %38 ikilik, %13 üçlük yüzdesi sebebiyle hiçbir anlam ifade etmedi,sadece onların maçtan erken kopmasını engelledi. İlk yarının sonunda aldığım resimle Türkiye tüm siyasi platformlarda "Avrupa'da işkence yok." diyenlere kanıt sunabilir. Detaylı istatistikler burada.

Maroussi: Keys 3, Pelekanos 9, Batis 3, Homan 10, Nađfej 6, Mavroeidis 4, Calathes 6, Arigbabu, Kendall, Kaimakoglou 1, Koumpouras,Lucas 15.

Partizan: Roberts 6, McCalebb 10, Kecman 3, Milošević, Rašić 2, Lešić, Mitrović, Božić 6, Vesely 4, Đekić 4, Vraneš 12, Milošević 2.


1 yorum:

Radagast dedi ki...

Sanırım Benetton'un rekoruna ortak oldu Maroussi:

10 Mart 2005'te Ettore Messina'lı Benetton'ın Efes'e karşı bir çeyrekte 2 sayısı var :)

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=191&pcode=JMM&seasoncode=e2004

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...