Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

16 Kasım 2009 Pazartesi

Quincy Douby'nin Adresi Daçka'ymış

Sabah haberini girdik, akşam takımı belli oldu. Türkiye'ye geliyorum diyen Quincy Douby Darüşşafaka ile anlaşmış. İsmail Şenol haberi iletti, Douby ile ilgili de harika bir oyuncu analizi yapmış. Bilen varsa tanıtsın dedim, fazlasını hazırlamış. Elleri dert görmesin, aynen aktarıyorum.

Quincy Douby kimdir?

Quincy Douby denince akla ilk olarak müthiş bir şutör gelir. QD, çok çabuk, atlet ve kendi şutunu yaratabilen bir guard. Oyun kuruculuk sezgisi yok, iki numarada oynuyor. Ayrıca bire birdeki yeteneklerine haddinden fazla güvendiği için oyun tarzı bencilliğin de ötesinde. Fiziği de sıkıntılı. Resmi kayıtlarda boyu 1.91 olarak geçiyor ve sadece 79 kilo!

Douby çok önemli bir skorer, ancak hücumda bile tek yönlü bir oyuncu. Tamamen şuta konsantre, çembere gitmeyi çok tercih etmiyor. Gitse de en ufak bir temasta hemen dengesi bozulduğu için bitiriciliği olması gerekenin çok altında.

Yine de sadece sayı potansiyeli ve şut yeteneğiyle taraftarın sevebileceği bir oyuncu Douby. Eli ısındığı zaman 30-40’a rahatlıkla gidebilecek yetenekte. Kritik anlarda sahne almaya bayılır. Zor şutları kullanır, perdelerden iyi geçer ve hücumuyla maç kazandırır. Korkusuzdur.

Uzun kolları onun iyi bir savunmacı olabileceğine işaret etse de, Douby’nin aklı fikri hücumda olduğu için oyunun bu kısmında hiç takılmaz. Verim alabilmek için tüm hücumu onun üzerine kurmak zorundasınız. Takım oyuncusu olmadığı için liderlik vasfı sıfırdan azdır. Bu yeteneklerine rağmen NBA’de tutunamamasının en büyük sebebi, uzman şutör bir görev adamı olmayı kabul etmeyişidir.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...