Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

15 Kasım 2009 Pazar

Air Avellino,Lega A ve 15 Gün

.Patlamayan havai fişek kıvamındaki yıldızımız Cenk Akyol'un takımı Air Avellino,ha oldu ha olacak sesleri altında mağlup olmadan yoluna devam ediyor. Dün de Tolga Şahin'in yönettiği maçta ligin zayıf takımlarından Carife Ferrara'yı uzatmalarda 88-78 mağlup edip 6'da 6 yaptılar. Dee Brown'un 27 sayı,7 ribaund ve 5 asistle oynadığın maçın detayları burada ancak İtalya ligi için bu haberden daha önemli bir detay var.

Bu ligin şu form durumlarıyla tartışmasız favorisi Montepaschi Siena. Zaten geçen sene de ligi ve kupayı süpürmüşlerdi. Önümüzdeki 15 gün,İtalya ligi ve basketbolseverlerin İtalya ligine bakışı açısından büyük önem taşıyor. Çünkü iki hafta içinde ligde çekişmenin olacağına dair en küçük umut da kalmayabilir. 15 gün içindeki iki önemli maça bir bakalım;

22 Kasım Pazar
Montepaschi Siena - Lottomatica Roma

29 Kasım Pazar
Air Avellino - Montepaschi Siena

"Bu sene yalnız değilsin" diyerek yaptığı transferlerle Siena'ya meydan okuyan AJ Milano iki hafta önce evinde Siena'ya farklı mağlup oldu. Geriye ligin kaderini değiştirebilecek iki takım kaldı. Air Avellino'nun Cenk olmadan(!) Siena'yı yenmesi zor gözüküyor. Lottomatica Roma da maçı deplasmanda oynayacak. Eğer bu iki takım Siena'ya karşı direnç ibareleri bile gösteremezlerse kendi adıma söyleyeyim artık haftanın her günü değil de yalnızca birkaç günü Lega A sitesine bakacağım. Zaten adamların ne dediğini anlamak için abuk subuk çevirilerden bir anlam çıkarmaya çalışıyorum, böyle amaçsız bir lig olursa bundan sonra bunu yapmama da gerek kalmayacak. Benim şu an tek umudum Lottomatica Roma çünkü oyun yapıları Siena'yla çok benziyor. Eğer Roma gününde olur,biraz iyi savunma yaparsa belki Siena'yı yenebilir. Benim için direnç göstermeleri de yeterli çünkü o zaman ikinci yarıdaki Roma - Siena maçını bekleyerek Lega A'ya olan ilgimi koruyabilirim. Yaban'ın söylediği gibi "Siena'yı çok seviyorum ama rakipsiz olmaları beni deli ediyor uleayyn!"

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...