Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

20 Kasım 2009 Cuma

Olaylı Dinamo Moskova Maçının Tartışmalı Pozisyonları

.Geçen haftaki olaylı maçın videosunu dünkü postumda koymuştum. Olayla ilgili yankılar sürüyor. Maçın görüntülerine ulaşamadık ama Videobasket sitesi tartışmalı iki kararın videosunu yayınlamış.

Pozisyon 1 : Normal sürenin bitimine 2 saniye kala Dinamo Moskova 69-68 önde ve Dinamo'lu Zhukanenko iki atış kullanıyor,ikisini de kaçırıyor. Joksimovic ribaundu alıyor ve ribaund mücadelesinde Dinamo'lu Domani'ye faul çalınıyor. Joksimovic ilkini atıp ikincisini kaçırıyor ve maç uzatmaya gidiyor.















Link

Pozisyon 2 : İlk uzatmanın bitmesine 16 saniye kala Dinamo Moskova'lı Monya takımı 79-78 öndeyken iki serbest atış kullanıyor. İlkini atıyor,ikinicisi kaçırıyor ve Dinamo Moskova hücum ribaundunu alıyor. Daha sonraki mücadelede bitime 9 saniye kala hakem Saitgaleev Moskova'lı Monet'e faul çalıyor. Chapin iki serbest atışta da başarı sağlayınca skor 80-80 oluyor ve maç ikinci uzatmaya gidiyor.












Link

Maç sonunda çıkan kavganın yankıları devam ederken Dinamo Moskova Genel Direktörü Genadiy Drozdov'dan Lifesports sitesine ilginç iddialar geldi. Talkbasket'in haberinde Drozdov'un açıklamalarından ilgi çekici yönleri çevireyim;

"Şu anki sistemi değiştirmemiz gerekiyor ama bu kolay değil."

"Saitgaleev rüşvet alan bir hakem. Ne zaman ihtiyaç olsa ona görev veriliyor ve sonucu belirliyor. Buna daha fazla tahammül edemeyiz. Bu satılmış ligde daha fazla yer almak istemiyoruz. Ligden çekilebiliriz."

"Sadece Saitgaleev'e karşı mücadele edemeyiz. O gittiğinde Petrov,o da gittiğinde Sidorov gelecek. Ne zaman baksak hep aynı yüzleri görüyoruz. Bu lige yeni bir hakem jenerasyonu gerekiyor. Avrupa'nın diğer ülkelerinde bu olaylara radikal çözümler üretilirdi. Örneğin Amsterdam'a karşı oynadığımız maçta ilk yarı her iki takımın da ikişer faulü vardı. Lokomotiv'a karşı agresif defans yaptık ama Amsterdam'a karşı yapmadık mı? O maçta hakemler basketbol oynamamıza izin verdi ama bu maçta hakemler basketbolun önüne geçti. Lokomotiv'in bir oyuncusu 25 serbest atış attı."

Drozdov bu olayın neden Dinamo Moskova'nın başına geldiğini de şöyle açıkladı ;

"Çünkü bizim verecek hiçbir şeyimiz yok. Federasyon her yabancı için takımlardan hatırı sayılır bir pay alıyor. Ligdeki 9 takımın 8'inde yabancı oyuncular ve yabancı teknik ekip var. Bu da her takımın 100-150 bin dolar pay vermesi anlamına geliyor. Bizim yabancımız yok ve verdiğimiz rakam 3500 dolar."

Ligin ilk maçında taraftarlarımız maça gelen Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı Chernov aleyhinde pankart açtılar. Belki de geri ödeme (intikam) zamanıdır."

Haberde Saitgaleev'in daha önce birçok tartışmalı düdük çaldığı ve en son geçtğimiz sezon UMMC-Spartak Moskova maçı sonrası 3 ay ceza aldığı da belirtilmiş. Spartak Moskova Saitgaleev'in son cezasının kariyerindeki dördüncü ceza olduğunu iddia ediyordu ve ömür boyu men edilmesini istiyordu çünkü Rusya'daki kurallara göre hakemler ilk ceza aldıklarında 3,sırayla 6,9 ve dördüncü cezalarında da ömür boyu men ediliyor.

Rusya'da ortalık alev alev yanıyor ama kafalarda şöyle bir soru işareti de doğuyor. Rusya'da hangi spor dalı ve hangi takım temiz ki? Ne zaman bir şike ve mafyavari olay gündeme gelse ya adres Rusya oluyor,ya da Rus mafyasının başrol oynadığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda parayı saçıp savuran Dinamo Moskova'nın da şimdi Küçük Emrah moduna girmesi bana biraz ilginç geldi.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...