Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Kasım 2009 Çarşamba

BC Khimki - Prokom (Günün Tahmini)

D Grubu'nda bu akşam Khimki kendi sahasında Prokom'u ağırlıyor. Evsahibi Ruslar'da Raul Lopez'in durumu maç saatinde belli olurken,Prokom'da Zamosjki ve Sow kesin olarak oynamayacaklar. Harrington ve Ewing'in durumları da maç saatinde belli olacak.

Khimki Eurolig'de oynadığı 4 karşılaşmada potasında 322 sayı gördü ki bunun zaten 101'i Panathinaikos deplasmanında gerçekleşti. Yedikleri sayı ortalaması 80.5, Panathinaikos maçını çıkarırsak bu ortalama 74'e düşüyor. Ligde oynadıkları 5 karşılaşmada 341 sayı yediler,bu da ortalama 68.2 ediyor. Son olarak bu haftasonu deplasmanda Lokomotiv'i 63-69 mağlup ettiler.

Misafir Prokom da oynadığı 4 Eurolig maçında 306 sayı kaydetti. 76.5 sayı ortalaması ile oynuyorlar. Onların da Panathinaikos maçını çıkarınca ortalamaları 80.3'e yükseliyor. Panathinaikos'a karşı 65, deplasmanda Real Madrid'e karşı 72 sayı atmayı başardılar. Kendi liglerinde de 9'da 9 ile gidiyorlar. Ligde toplam 798 sayı attılar ki bu da ortalama 88.6 ediyor. Ama ligleri kalitesiz olduğu için bunu bir ölçü olarak alamayız.

Prokom hızlı hücumu seven,bireysel yeteneklerin ofansta ön plana çıktığı bir takım görüntüsünde. Takımın iki starı Logan ve Woods hücumda başı çekiyorlar. Ewing,Burrell ve Jagla da onları takip ediyorlar. AJ Milano ve Oldenburg maçlarını izledim. Savunmadan bihaber değiller ama enerjilerinin büyük bir kısmını hücuma harcıyorlar ve çok fazla süreyi kullanmıyorlar. Bugün karşılarında Khimki var. Ruslar da aslında savunma odaklı bir takım ama onlar da zaman zaman rakibin stratejisine kendilerini kaptırabiliyorlar. Bugün Khimki kazanıp 4-1 yapmak isteyecek,bu yüzden de maça çok sert savunma yaparak başlayacaktır. Bunun iki olumlu yanı var. Top sürekli Jagla ve Woods'da buluştuğu ve bu oyuncuların da fundementali yüksek seviyede olduğu için kolay faul alarak Khimki savunmasını yumuşatabilirler. Bir diğer avantaj da Khimki yapacağı sert savunmayla farkı açarsa sahaya daha rahat bir oyun yansıyabilir. Ewing'in durumunun şüpheli olması biraz sıkıntı verici ama o olmayınca da bu ikili,özellikle de Logan daha fazla top kullanacaktır. Jagla da bugün eşleşme sıkıntısı yaratacak oyunculardan biri olabilir. Ben bugün beklentilerin aksine çok kısır bir maç beklemiyorum. Prokom'un 75-80 arası bir skor üretmesini bekliyorum. Belki attıklarından fazlasını yiyebilirler ama Khimki savunmasının kilidini bir şekilde açacaklardır. Eğer Raul Lopez de oynamazsa Logan çok rahat top kullanabilir.

PROKOM 70.5 ÜSTÜ @ 1.85

1 yorum:

maliano dedi ki...

BC Khimki : 89 - Prokom : 67

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...