Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Kasım 2009 Çarşamba

Spartak SPB :85 - Türk Telekom :83 Maç Yorumu

Türk Telekom dün akşam son haftalarda birçok kez tekrarladığı gibi,alabileceği hatta elindeki bir maçı verdi. Daha Bornova maçında yapılan hatalar hafızadayken dün de inanılmaz hatalarla ve savunma yapmayarak grubun ilk maçında Spartak St. Petersburg'a mağlup oldular.

Maça Mallet-Tutku-Owens-Dudley-Hüseyin beşiyle başladı Türk Telekom ve alan savunması yaptı. Rakibin çok etkili dış atıcıları olmadığı için bu anlaşılabilir bir tercihti ama hem Dudley hem de Hüseyin yavaş kaldığı için dışarı birisi çıktığında içeride çok ciddi ribaund problemi yaşandı. Bir de buna daha topla çıkarken yapılan hatalar eklenince bir anda Türk Telekom 5 sayı geriye düştü ama daha sonra toparlandı. Devre yine çok basit bir top kaybı ve Fields'in basketine rağmen sadece 3 sayı farkla 22-19 sona erdi. Periyod sonunda tabloda toplam 7 ribaundumuza karşılık rakibin sadece 7 hücum ribaundu vardı.

İkinci periyod da Türk Telekom'un kendiyle mücadelesine sahne oldu. İçeriyi iyi kullanıp 7:20 kala Wilson'ın üçlüğüyle 26-25 öne geçen Telekom iki hücum üstüste kolay top kayıpları yaptı. Ama bu top kayıplarının faturası daha ağır oldu. Önce White'la basket faul buldular,ardından da hakemin komik sportmenlik dışı faul kararı geldi. Türk Telekom yine toparlanıp üçlüklerle 40-37 öne geçti ama bu sefer de Hüseyin'in gereksiz uzun pasında araya girip hızlı hücumla üçlüğü buldular. Devre sonunda herşeye rağmen 46-44 Türk Telekom üstünlüğü vardı. Bu gereksiz top kayıpları ve verilen hücum ribaundları olmasa Türk Telekom ilk yarıyı en az 10 sayı farkla önde kapatabilirdi. Zaten devre bittiğinde Telekom'un üçlük yüzdesi 7/11 ile %63'tü. Buna rağmen sadece 2 sayıyla önde olmak ancak böyle top kayıplarının neticesi olabilirdi.

İşte ilk yarıdaki pozisyonlar. İlk ikisi verilen hücum ribaundlarında yenilen sayılar,geri kalanı rakip sahaya geçmeye çalışırken yapılan akıl almaz top kayıpları. Şu görüntüleri izledikten sonra devreyi Türk Telekom'un nasıl önde bitirdiğine eminim siz de şaşıracaksınız.



Link

Türk Telekom ikinci yarıda hataları azalttı ve savunmayı da biraz canlandırdı. Gerçi Spartak bu periyodda Fields'in bir daha eşine zor rastlanır üçlüğü hariç tüm sayılarını içerden bulsa da yine de ilk iki periyoda oranla daha iyi bir savunma vardı. Fields'in üçlüğü hariç Spartak bu periyod 0/4 üçlük attı. Telekom da içeriyi ve dışarıyı dengeli kullandı ve periyod sonunda Owens'ın basketiyle 61-68 ile en büyük farkı yakaladı. Periyodu da 63-68 önde kapattı.İşte bahsettiğim Fields'in kırılma anında gelen şanslı üçlüğü ve White'a çalınmayan sportmenlik dışı faul. Wilson'ın yaptığıyla kıyaslayınca çok komik bir karar ;



Link



Link

Son periyoda da Spartak içeriden,Telekom dışarıdan oynayarak başladı ve süre 7:19'u gösterdiğinde Wilson'ın üçlüğüyle durum 70-76 Telekom lehineydi. Basit bir savunma hatası ve Owens'ın basit top kaybıyla durum 74-76'ya geldi. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. O ana kadar 14/22 ile üçlük atan Türk Telekom 7 dakika kala Bekir'le başlayan fırtınada 4 tane arka arkaya üçlük kaçırıp aynı dönemde 3 tane üçlük yeyince skorda da bir anda 85-80 geriye düştü. Bu anlarda hakemlerin White'in elinden çıkan topu Spartak'a vermesi ve Hüseyin Beşok'a yapılan ikinci sportmenlik dışı faulü de çalmayışları maça doğrudan etki etti. Tabi Türk Telekom'un yaptığı basit top kayıpları da onların ekmeğine yağ sürdü. Son topta da yaptıkları baskı sonuç verdi ama topu ellerinde tutamayınca maçı da 85-83 Spartak'a hediye ettiler.

Şu takıma karşı bu kadro farkıyla maçı kaybediyor olmamız gerçekten kabul edilebilir gibi değil. Bu basit hataların teknik heyet tarafından oyunculara gösterilmesini ve düzeltilmesini beklemekten başka da yapacak bir şey yok. Telekom'un bu oyun anlayışıyla bir yerlere gelmesi mümkün değil çünkü tamamen şutörlerin dış şut yüzdelerine bakıyorlar. Bırakın tüm maç iyi atmalarını maçın büyük bölümünde mükemmele yakın atıp sadece sonlarında bile kaçırmaları maç kaybetmelerine neden olur ki dün de aynen bu tablo yaşandı.Detaylı istatistikler burada.

Spartak St. Petersburg (85): James White 20 (2 ribaund, 3 asist), A. Dedushkin 2 (1 ribaund), Zakhar Pashutin 11 (3 ribaund, 1 asist), Goran Suton 4 (5 ribaund), Aleksey Zozulin 15 (4 ribaund), Levance Fields 13 (4 ribaund, 8 asist), Evgeny Kolesnikov (3 asist), Yahor Meshcharakou 8 (3 ribaund, 2 asist), Milovan Rakovic 12 (3 ribaund, 2 asist),

TÜRK TELEKOM(83):Lamayn Wilson 22 (4 ribaund, 2 asist), Bekir Yarengüme 3 (2 asist), Tutku Açık 2 (2 ribaund, 5 asist), Hüseyin Beşok 16 (3 ribaund, 1 asist), Andre Owens 8 (2 ribaund, 3 asist), Mutlu Akpınar, Ersin Dağlı 13 (10 ribaund, 2 asist), Demond Mallet 19 (1 ribaund, 7 asist)


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Acikacasi yarim yamalak izleyebildim maci ama zaten telekom da yarim yamalak oynuyordu. Yorum yapmak cok zor, bir kere savunmayla alakasi yok bu takimin, oyle sallapati bir oyun surup gidiyor. Bir direnc koyma yok, ne hucumda ne savunmada agresivite yok... Kendi takimlarinin aslinda ne kadar iyi, kendilerinin de ne kadar onemli oyuncular olduklarinin hic farkinda degil gibiler...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...