Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

23 Kasım 2009 Pazartesi

Gel Sanchez'im Gel

Solomon'un gidişinden sonra Fenerbahçe Ülker'de oyunu kuracak, takımı yönetecek oyuncu sıkıntısı çok net ortadaydı. Ön alanda baskı yapılan her maç sıkıntı yaşanıyordu çünkü Lynn Greer esas olarak point guard değil 2 numara oynuyor. Takımı oynatma özelliği güzel ama Greer'in saha görüşü ve savunma yönü 1 numara olmamasını biraz da mecbur kılıyor. İşte bu noktada Fenerbahçe Ülker ile Pepe Sanchez'in adı medyada beraber anılmaya başladı. Milliyet'teki Ümit Avcı imzalı haber burada.

Pepe Sanchez saha görüşü mükemmel,saf oyun kurucu dediğimiz point guarda en güzel örneklerden biridir. Hani Ricky Rubio 30 yaşına geldiğinde kim gibi olur dersek buna Pepe Sanchez cevabı verilebilir. Fazla mecbur kalmadıkça şut kullanmaz ama takım sıkıştığı zaman veya boş kaldığı zaman şut atmaktan çekinmez. Çok yüzdeli dış şut atmaz ama sezonu %30 civarı bir ortalamadan da aşağı noktalamaz. Sorumluluk alması gerektiğinde daha çok birebir rakibini geçip,uzunlara fazla yaklaşmadan potaya yakın atışlar bulmaya çalışır. Zaten Fenerbahçe'de Giricek,Greer,Kinsey,Ömer Onan gibi isimler varken oyun sıkıştığında ona fazla yük kalmaz. Ayrıca Oğuz ve Ömer Aşık Pepe Sanchez'le beraber rakamlarını bir seviye yukarıya taşıyabilir. Tabi bunların hepsini Greer-Sanchez ikilisinin beraber oynaması senaryosu üzerine göre söylüyorum. Rotasyonda değişmeli oynayacaklarsa zaten bu transferin de bir anlamı yok.

Pepe Sanchez'in benim için özel bir yanı da vardır. "Sen İnsan Olamazsın" serisini onunla başlatıp "Üzerine tanımadığım bir oyun kurucu ve üzerine tanımadığım bir asist" diye eklemiştim. Gerçekten de benim ilk 5'imin her zaman oyun kurucusu Pepe Sanchez'dir çünkü Sanchez gibi,Papaloukas gibi,Rubio gibi özel oyun kuruculara her zaman sempatim vardır. Hatta Pepe Sanchez'i bir defasında rüyamda görmüştüm,yakın dostlarım hatırlar :) Mutlu haberi dört gözle bekliyorum kendi adıma,gelsin sadece top sektirsin bana yeter.

3 yorum:

Marko dedi ki...

Mali, ailece severiz kendisini; lakin mevcut durumu, Nisan ayından beri takımsız olması, basketbolu bırakma düşüncesi falan? Yine de olur mu dersin?

(Marko)

maliano dedi ki...

Valla İlker neticede gelecek yıllar için yapılacak bir transfer olmayacak Pepe Sanchez‚pansuman niteliğinde olacak.Zaten şu anda özellikle ACB´de her sakatlık sonrası 1 aylık‚2 aylık imzalar attırılıyor.Biz de bu tip bir imza attırıp sürecin takipçisi olabiliriz..

Fikrimi sorarsan Tanjevic gidip Sanchez gelirse veya Tanjevic kalıp Sanchez-Greer beraber oynarsa her türlü olur.Pepe Sanchez çok profesyonel bir oyuncu.Kulübün menfaatleri gözönüne (sakatlık vs durumunda fesih) alınarak yapılacak iyi bir kontrata hayır diyeceğini sanmam‚gelir iyi çalışır ve fiziğini de güçlendirir.Zaten ondan Kobe olmasını isteyen yok.Rubio kadar top çalmasına da gerek yok‚onun kadar takımı yönetsin‚Greer´in yükünü alsın yeter..

hasanerdem dedi ki...

rüyada pepe sanchez'i görmek kısmettir :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...