Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Kasım 2009 Çarşamba

Zalgiris : 78 - Fenerbahçe Ülker : 84

Fenerbahçe Ülker her sene yaptığını bu sene de tekrarladı ve gruptaki en büyük rakibini deplasmanda yenmeyi başardı. Fenerbahçe maçın büyük bölümünde kontrolü elinde tutamadı ama son çeyrekteki hatasız performansıyla maçı kazanmayı başardı. Zaman zaman rakibe çok fazla içeriyi kullanma şansı verdik,zaman zaman da savunmayı sertleştirip rakibi dış atışlara zorladık. Bugünün en büyük alkışları uzun zamandır süre bulamamasına karşın son maçlarda süre bulan Damir Mrsic'e ve eleştirilerin odak noktası haline gelen Giricek'e gidecek. Damir Mrsic 16 sayı üretti ve bunların 9'u kritik anlardaki üçlüklerdi. Son üçlüğünü de son saniyede imza olarak Zalgiris potasına bıraktı. Giricek de hücumda inisiyatif aldı,savunmaya yardım etti,pota altında ribaund çekti. Kısacası bugün yapması gereken ama daha önce yapamadığı herşeyi yaptı. 12 de sayı üretti. Zalgiris'te de beklediğim gibi Pocius yine muazzam oynadı. Zaman zaman hatalar yapsa da cesur oyununu göstermekten çekinmedi,çok yüksek yüzdeyle 19 sayı attı. Salenga da bugün öne çıkan isimlerden oldu. Hücumda çok etkiliydi. Bir önemli nokta da kritik anları kötü oynayan Fenerbahçe Ülker'in bugün son dakikaları hatasız oynaması,serbest atışlarda çok yüksek yüzde sağlamasıydı.

Fenerbahçe Ülker bu kritik galibiyetle gruptaki durumunu 3-2'ye getirdi ve üçüncülük yolunda büyük avantaj sağladı. Artık Zalgiris'i içerde de yenmek gerekiyor ki bu galibiyetin bir önemi olsun. Tanjevic de bu galibiyetle sanırım bir nefes aldı. Gitti,gidecek deniyor ama kulüpte o yönde bir hava yok. Bu galibiyetin bir diğer önemi de fikstürle ortaya çıkıyor. Fenerbahçe Ülker haftaya İspanya'ya gidecek ve buradan bir galibiyet çıkaramamış olsa takımı psikolojik olarak da zor zamanlar bekleyebilirdi. Tabi takım olarak hala önemli eksikler var. İçeri iyi kapatılmıyor ve rakiplere çok fazla boyalı alandan ikinci şans veriliyor. Böyle olunca da zaman zaman takımın direnci düşebiliyor. Hücumda da çok acele atışlar kullanıp gereksiz top kayıpları yapılıyor. Greer'in düşük savunma performansı onun dakikasını azaltıyor. Yine de bu galibiyet çok kritikti ve geleceğe dair umut aşıladı. Detaylı istatistikler burada.

ZALGİRİS KAUNAS
(78): Marcus Brown 16 (1 ribaund), Martynas Pocius 19 (7 ribaund- 1 asist), Mantas Kalnietis 4 (2 ribaund- 6 asist), Tadas Klimavicius 2 (2 ribaund), Mirza Begic 8 (6 ribaund), Dainius Salenga 17 (3 ribaund), Arturas Milaknis, Povilas Cukinas (1 ribaund), Travis Watson 12 (9 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Ömer Onan 13, Rasim Başak, Semih Erden 12 (6 ribaund), Gordon Giricek 12 (5 ribaund- 1 asist), Damir Kaan Mrsic 16 (1 ribaund- 5 asist), Lynn Greer 7 (5 asist), Oğuz Savaş 2 (3 ribaund), Tarence Kinsey 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 10 (4 ribaund), Emir Preldzic 10 (3 ribaund- 3 asist)





Link

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...