Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Kasım 2009 Cumartesi

Cemal Nalga Olayı Yarın Sonuçlanacak

Resim ve videonun yayınlanmasından sonra fırtınalar kopmuş,Galatasaray Yönetimi çok hızlı karar mekanizmalarını devreye sokarak ilgili tüm teknik ve idari kişilerin görevine son vermişti. Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu da aldığı kararla Galatasaray Cafe Crown Şube Sorumlusu Yiğit Şardan’ın, Genel Menajer Ali Türsan’ın, Takım Menajeri Mert Uyguç’un, Antrenör Okan Çevik’in, Yardımcı Antrenör Cengiz Karadağ’ın, Teknik Danışman Koray Mincinozlu’nun, Sporcular Cemal Nalga ve Tufan Ersöz’ün Disiplin Yönergesi 39, 40/a ve 42. Maddeleri çerçevesinde haklarındaki soruşturma ve değerlendirme sonuçlanıp nihai karar verilinceye kadar idari tedbirli olarak müsabakalara katılmalarının ve TBF nezdinde kulüple ilişkili görev yapmalarının yasaklanmasına oy birliği ile karar verdi.

Federasyon da bugün yaptığı toplantıdan sonra kararın yarın verileceğini açıkladı.

Yapılan eylemi tartışmanın veya sorumlulara birşeyler söylemenin anlamı yok çünkü onlar da yaptıkları hatanın farkına varıp camiadan özür dilediler. Adnan Polat'ın aynı günün akşamında aldığı jet karar ve Yiğit Şardan'ın daha sonraki etapta istifasını vermesi alkışlanacak nitelikteydi. Tabi bu aşamada bu tip kararlar verilirken uzun beyin fırtınalarının ve politikaların da uygulandığını belirtelim. Adnan Polat ilgili kişilerin görevine son verip,Yiğit Şardan da "Benim bilgim olmadan.." şeklinde bir metinle istifasını verince olay kamuoyu nezdinde "Yönetimin bilgisi dışında bireysel bir eylem" kimliğine büründü ve belki de bu nedenlerle Galatasaray Cafe Crown'un alması beklenen cezalarda indirim olabilecek.

Son karar yarın verilecek. Kulağımıza gelen bilgiler Galatasaray Cafe Crown'a kupadan men, Cemal Nalga'ya en az 1 yıl ceza, ligdeki iki maçta puanın silinmesi ve teknik heyete de 6 ayla 1 yıl arası verilecek cezanın yanı sıra kulübe de para cezasının verileceği yönünde. Tabi ki yanılabiliriz ama bu konuda ciddi görüşmelerin ve pazarlıkların olduğu da söyleniyor.

Bir not da art niyetli şahıslar için yazayım. Video sebebiyle birkaç yerde Galatasaray düşmanı olduğumuz ve takımın başarılı olduğu zamanı beklediğimiz yazılmış ki bunlar çok gülünç iddialar. Aynı şahıslar eğer bu yazıları okuyorsa Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker maçının başlamasından 15 dakika önce Okan Çevik ve Cengiz Karadağ'ın yanına giderek kendilerine son iki ayda oynanmış Azovmash'ın 7, Teramo'nun 2 ve Alba Berlin'in 2 maçından oluşan 3 dvdyi bir amatör basketbolsever olarak teslim ettiğimi ve hocaların da çok şaşırarak, teşekkürlerini ilettiklerini bilmelerini isterim. Ayrıca maçtan bir gün sonra Cengiz Karadağ tarafından aranarak olayın ortaya çıktığı günün ertesi günü için kulüpte ağırlanmak üzere davet edildiğimi, seve seve kabul ettiğimi de belirteyim. Aynı görüşmeye Azovmash'ın o hafta oynadığı iki maçı daha götürecektim ama malesef mümkün olmadı. Bazen olaylar dışarıdan göründüğü gibi değildir.

Netice olarak karar yarın açıklanacak ve sorumlular ceza alacak. Türk Basketbolu için dönüm noktası olmasını ümit ediyorum.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...