Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Eurocup'ta 5. Hafta Görünümü ve Son Hafta İhtimalleri

Eurocup'ta 5. hafta dün sona erdi. Günü Türk Telekom'un tek galibiyetiyle kapatabildik. Beşiktaş Cola Turka evinde Unics Kazan'a, Galatasaray Cafe Crown da deplasmanda Azovmash'a mağlup oldu. Gecenin en kritik maçında Erman Kunter'in çalıştırdığı Cholet deplasmanda Benetton'a uzatmalarda 1 sayıyla mağlup oldu ve Eurocup'tan elendi. Üç grupta üst tura yükselenler belli oldu ama iki grupta herşey son iki haftaya kaldı. G ve H gruplarında üst tura çıkan takımlar son hafta belli olacak. Günün sonuçlarına ve son hafta ihtimallerine bir göz atalım ;

A GRUBU
Azovmash - Galatasaray C.Crown : 96-85
B.Tercas Teramo - Alba Berlin : 65-66

B GRUBU
BC Triumph - Le Mans : 72 - 87
Power E. Valencia - Hemofarm Stada : 75 - 71

C GRUBU
BC Siauliai - Hapoel Jerusalem : 81- 96
Aris BSA 2003 - KK Zadar : 73 - 67

D GRUBU
Beşiktaş Cola Turka - Unics Kazan : 70 -98
DKV Joventut - Telekom Bonn : 66 - 64

E GRUBU
Türk Telekom - Spartak SPB : 86- 73
Bizkaia Bilbao B - Spirou Basket : 90 - 70

F GRUBU
Dynamo Moscow - Crvena Zvezda : 86 - 88
Benetton Basket - Cholet Basket : 81 - 80

G GRUBU
SLUC Nancy - PGE Turow : 102 - 82
Gran Canaria 2014 - Panellinios BC : 73 - 51

H GRUBU
CEZ Nymburk - Lauretana Biella : 84- 60
Brose Baskets - BK Ventspils : 100 - 51

A Grubu'nda Alba Berlin'in liderliği kesinleşti. Son hafta Galatasaray Cafe Crown evinde Teramo'yu ağırlayacak. Bu maçı kazanan takım da direk ikinci tura çıkacak.

B Grubu'nda Valencia zaten liderliği garantilemişti. Le Mans haftaya Valencia'yı yenerse öbür maça bakmaksızın ikinci tura çıkıyor. Le Mans kaybeder, Triumph kazanırsa üst tura çıkan Triumph olacak. Her ikisi de kaybederse üçlü averajda üstün olan Hemofarm üst tura çıkan takım olacak.

C Grubu'nda Aris ve Hapoel üst tura çıkmayı garantilediler. Son maçı aralarında İsrail'de oynayacaklar. Hapoel ilk maçtaki 4 sayılık farkı kapatabilirse lider çıkacak, aksi takdirse lider çıkan Aris olacak.

D Grubu'nda Kazan ve Joventut gruptan çıkmayı garantilediler. Joventut lider çıkmak istiyorsa son maçta Rusya'da Kazan'ı 12 sayı ve üstüyle mağlup etmek zorunda. Diğer türlü her sonuçta Kazan lider, Joventut ikinci çıkacak.

E Grubu'nda Bilbao liderliği garantiledi. Spartak son hafta Bilbao'yu Rusya'da yenerse ikinci tura çıkacak. Spartak kaybeder, Telekom kazanırsa üst tura çıkan Telekom olacak. Her ikisi de kaybederse üst tura çıkan yine Spartak olacak.

F Grubu'nda Benetton ve Crvena Zvezda gruptan çıkmayı garantiledi. Son hafta Benetton deplasmanda Zvezda''yla oynayacak. Kazanan üst tura lider çıkacak.

G Grubu'nda herşey son haftaya kaldı. Panellinios kendi sahasında Nancy ile oynayacak. Maçı kazanan üst tura çıkmayı garantileyecek. Her ihtimale ayrıntılı bakalım;

a) Panellinios kazanırsa Gran Canaria her türlü çıkıyor ama Panellinios birinci, Canaria ikinci olarak çıkıyor.
b) Nancy kazanır, Gran Canaria da kazanırsa Canaria birinci, Nancy ikinci olarak çıkıyor.
c) Nancy kazanır, Gran Canaria kaybederse Nancy birinci, Panellinios ikinci olarak çıkıyor.

Bu grupta belki b şıkkında yanlışlık yapmış olabilirim çünkü her iki takımın elde ettiği fark aynı ama en çok sayı atan mı yoksa genel averajı üstün olan mı üstte oluyor tam emin değilim. En çok sayı atansa durum doğru, genel averaj belirliyorsa son maçlarda yerleri değişebilir.

H Grubu'nda da durum oldukça karışık.

a) Brose Baskets Biella'yı yenerse lider çıkıyor. İkinci de hangi sonucu alırsa alsın CEZ Nymbruk oluyor.
b) Biella Brose Baskets'i yener, CEZ Nymbruk da Ventspils'i yenerse üçlü averaj devreye giriyor.
c) Biella Brose Baskets'i yener CEZ Nymbruk yenilirse Brose ve Biella gruptan çıkıyor. Bu durumda da Biella'nın liderlik için 3 ve üzeri farka ihtiyacı var.

Özellikle G ve H Grubu'nda inanılmaz şeyler olacak. Oyuncular sahada maç yaparken kulakları da bir yandan diğer maçta olacak. Şimdilik ihtimal tabloları bu şekilde. Yanlış yazdığım bir yer varsa da iletin lütfen, hemen düzelteyim.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...