Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

14 Ocak 2010 Perşembe

Eurolig'de İlk Günün Görünümü (13 Ocak)

.Armani Jeans Milano : 66 - Real Madrid : 75

Bizim için önemli bir geceydi ve netice olarak mutlu bitti. Fakat aynı şeyi başka takımlar için söyleyemeyeceğim. Fazlasıyla yatırım yapan ve bu yatırımın karşılığında Siena'nın hegamonyasını devirmek ve Avrupa'da başarı hedefleyen Armani Jeans Milano bu akşam Top 16'ya veda etti. Aslında maçın önemli bölümünü de önde götürdüler ama işte karşıdaki takım tekrar şahlanan Real Madrid olunca maçın sonunu da getirmek gerekiyor. İkili averajda üstünlerdi ama Khimki'nin üçüncülüğü garanti olduğu için herhangi bir amacının olmaması, Finley'in sakatlığı derken Armani Jeans Milano Eurolig serüvenini noktalayıp Milano Moda Haftası'nda boy göstermeye devam edecek. Maçı izlemedim ama Petravicius 3, Maciulis 2 sayıyla oynarken az top kullanırken Bulleri'ye 2/8 üçlük atma ve 4 top kaybı yapma hakkını kim veriyor. Kadronun çok fazla derinliği yoktu ve birkaç sakatlıkta dibe vurdular. Tahminim Bucchi'nin kellesi alınır, transferle yola devam edilir. Ümitsiz bir şekilde İtalya liginde oynamaya devam ederler. Real Madrid de kazanarak birinciliği ve birinci torbayı garantiledi. Düştüler ama çabucak kalkmayı başardılar.

Prokom : 75 - Khimki : 70

Kaybeden birileri varsa mutlaka kazanan da vardır. Bu gecenin kazananı Prokom oldu ve Top 16'ya kaldı. Rakip Khimki'yi,aslında Scariolo disiplini sebebiyle boşlamamaları da bekleniyordu ama maçı izleyenlerin izlenimleri Khimki'nin fazlasıyla gevşek bir oyun oynadığı yönünde oldu. İzlemeden birşey diyemem ama haksız da sayılmazlar. Kendi işimi görmüşken, üçüncülüğümü garanti altına almışken neden kendimi parçalayayım ki? Onlar da aynı şeyi yaptılar. Önce 23-8 lik ikinci periyod, arkasından cevap verdikleri 23-10 luk periyod ve maç sonunda da bileti alan Prokom oldu. Kuşkusuz sezon başı değerlendirmelere göre sürpriz oldu ama oynanan oyuna bakınca Milano'dan daha fazla hak ettikleri de bir gerçek. İsteyen bileti aldı.

Oldenburg : 64 - Panathinaikos : 67

Pekovic, Spanoulis ve Diamantidis yoktu bu akşam ama PAO'nun kalanları da Almanya'da galip gelmeye yetti. Oldenburg'un iddiası kalmamıştı ama Panathinaikos kazanıp İtalya'dan Real Madrid mağlubiyeti bekleyecekti. Real de kazanınca Panathinaikos'un galibiyetinin bir anlamı kalmadı. Geçen sene olsa belki en iyi ikinci olabilirlerdi ama bu sene o statü de değişti. Calathes, Tepic fazlasıyla süre buldu, Shermadini de kayıplardaydı ama 9 dakika almış dün. Ama maçın yıldızı istikrar abidesi Batiste olmuş. Bir oyuncu takımına kaç yıl istikrarlı katkı verebilir sorusunun cevabı Batiste ya ayrıldığında ya da basketbolu Pao'da bıraktığında cevap bulacak. Alba Berlin'in ahı da Oldenburg'a tuttu sanırım. 1 galibiyetle Eurolig'e veda ettiler.

Olympiakos : 81 - Partizan : 60

Kolu kanadı kırık gelmişti Partizan Yunanistan'a. Maric olmadan belki Rytas'ı geçmek mümkün ama aynı şeyi Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda yapmak kolay iş değil. Olympiakos fazla sıkmadan normal tarifeyi uygulamış. Vranes'in 5 bloğu, Teodosic'in de 9 asisti maçın öne çıkan rakamları. Teodosic abartıp 3 de blok yapmış. Papaloukas'ın ömrü altıncı adamlıkla geçti, biraz daha geç dönerse o role kaldığı yerden devam edebilir. Ha bir de Partizan'ın yaptığı 22 top kaybı var. Bu rakama ulaşıp Yunanistan'da Olympiakos'a karşı direnmek ancak rüyalar aleminde gerçekleşebilir.

Lietuvos Rytas : 71 - Unicaja Malaga : 73

Gecenin bir diğer kaybedeni de Lietuvos Rytas. Kendi kaderlerini belirleme şansları vardı ama iş el yakacak toplara geldiğinde bütün takım Gecevicius'u arayınca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Omar Cook son bölümde hata yapmadı ama ayağı kayan Ginevicius Rytas'ın Avrupa macerasını noktaladı. Biraz da Efes Pilsen'e dua etsinler bu heyecanı yaşadıkları için. Takımın en iyi ismi Popovic takımın en önemli maçında durunca son bölümler Litvanyalılar için panik anlarına dönüştü. Yazın ilk darbeyi vurduk,bugün iki oldu, yarın da Fenerbahçe Ülker üçüncü için sahaya çıkacak. Yarın da Zalgiris'i elersek son 6 ayı Litvanyalılar'a karşı önemli bir üstünlükle kapatmış olacağız.

Günün özet görüntüleri ;



Link

Kesinleşen sıralamalar ;

D GRUBU

Real Madrid (8-2)
Panathinaikos (8-2)
BC Khimki (6-4)
Asseco Prokom (4-6)
AJ Milano 3-7
EWE Baskets 1-9

B GRUBU

Olympiacos (8-2)
Unicaja (7-3)
Partizan (5-5)
Efes Pilsen (4-6)
Lietuvos Rytas (4-6)
Entente Orleanaise (2-8

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...