Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Real Madrid :77 - Efes Pilsen :70 Rotasyon Dedikleri Şey

Sezonun belki de en iyi mücadelesiydi, en çok direnç gösterilen maçtı ama mağlubiyete sebep olabilecek birkaç faktör aynı anda devrede olunca sonuç da kaçınılmaz olabiliyor. Maça kötü başlayan bir Real Madrid, tam aksine iyi hücum etmese de sonuca giden bir Efes Pilsen vardı. Tabi bu maçın ilk yarısını izleyen dikkatli izleyecilerin aklına hemen bir başka maç geldi ; Olympiakos - Efes Pilsen. Üçlüklerle ayakta kalan Efes Pilsen o maçın aksine bugün savunmada da istekliydi. Ama işte maç önünde yazdığımız şeyler büyük kehanetler değildi. Real Madrid oyun kurmada tıkanınca Prigioni çıkıyor Llull giriyor, hücumda sıkışınca Bullock, pota altında savunma yumuşayınca Reyes devreye giriyor. Buna karşı sizin alabildiğini önlem sınırlı, aldığınız önlemin verdiği verim daha da sınırlı. Rakocevic bugün yine kötüydü. Dört dakika sahada kalıp 0 sayı ve 2 top kaybıyla maçı bitirdi. Takımı canlandırabilecek, enerji getirecek Sinan Güler kadroda bile yoktu. İçimdeki tek umut Charles Smith yine son dakikaya kadar umudu canlı tuttu ama faktörlerin en önemlisi hakemler en kritik anlarda kaderi biraz değiştirdiler. Ne Smith'e çalınan beşinci faul, ne de Popovic'e çalınan faulün uzaktan yakından faulle alakası yoktu. Smith'in iki üçlüğü ve arkasından kaptığı top da heba oldu. Bir ara Kasun ve Ermal'le içeriyi iyi kullandık ama genele baktığımızda 3 sayının gerisinden ayakta duran bir Efes Pilsen vardı. Real Madrid hücum çeşitliliğini fazlasıyla ortaya koyunca da sonunda gülen taraf oldu. 9 oyuncu 18-28 dakika arası süre aldı Real Madrid'de. Buna karşılık Efes Pilsen ikinci bölümü aynı isimlerle oynadı. 29 iki sayılık, 25 üç sayılık atış bugün Efes Pilsen'in hücum stratejisini zaten ortaya koyuyor.

Endişe verici olan şey Efes Pilsen iyi mücadele etmesine rağmen kaybetme alışkanlığı kazanıyor. Kazanma alışkanlığı takımı zor zamanda şampiyon yapar ama kaybetme alışkanlığı her mağlubiyete kılıfı maç öncesi hazırlar. Fenerbahçe Ülker ona zaten sahipken Avrupa devlerine kafa tutan tek takım Efes Pilsen'in bu gidişatta olması endişe verici. Tamam Real Madrid şampiyonluğun en büyük adayı, benim bu maça dair en ufak bir umudum yoktu ama aynı saatlerde Partizan Maric'siz oynamasına rağmen OAKA'da Panathinaikos'u deviriyor. Demek ki oluyor, demek ki plan program yapılınca birşeyler başarılabiliyor. İnsanın o tarafa bakınca canı acıyor. Detaylı istatistikler burada, videolu analiz en kısa zamanda..

Real Madrid (77): Pablo Prigioni 7 (2 ribaund, 5 asist), Darjus Lavrinovic 11 (4 ribaund, 3 asist), Marko Jaric 9 (4 ribaund, 2 asist), Felipe Reyes 9 (5 ribaund, 1 asist), Rimantas Kaukenas 11 (2 ribaund), Novica Velikovic 6 (2 ribaund, 1 asist), Jorge Garbajosa 6 (3 ribaund), Sergi Jidal, Louis Bullock 12 (3 ribaund, 1 asist), Sergio Llull 6 (3 asist),

Efes Pilsen (70): Mario Kasun 8 (2 ribaund), Charles Smith 18 (7 ribaund, 4 asist), Igor Rakocevic (1 asist), Preston Shumpert 8 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 3, Bootsy Thornton 14 (2 ribaund, 6 asist), Kaya Peker 6 (2 ribaund, 1 asist), Ermal Kuqo 6 (4 ribaund), Bojan Popovic 1 (2 ribaund, 2 asist), Daniel Santiago, Ender Arslan 6 (1 ribaud)

4 yorum:

yunus dedi ki...

efesin kadro yapılanmasında sorun var bence. tane aynı özellikli ağır uzun, tek numara, avrupanın en baba takımlarıyla rahat kapışacak 2-3 rotasyonu.1 numara kerem-endere emanet(sonradan popovicle kapattılar.)
efeste 2-3 rotasyonu daraltılmalı, şutu olan bi 4 numara alınmalı, hareketli bir 5 numara alınmalı.
tabi bunlar kolay işler değil ama efes bu kadar yatırım yapacaksa bu kadro çeşitliliğiyle o yatırımın meyveleri toplayamaz.Adam gibi plan yapılıp kadro şekillendirilmeli

Sarıkaya dedi ki...

Valla ner'deydi şu moda olan 4 numaralar? ben göremedim!.

Adsız dedi ki...

Efes'in 2-3 rotasyonu degil sadece 2 numara rotasyonu kalabalik. Smith, Thorton, Rako, Sinan hepsi 2 numara. Aslinda Efes'in 4 numaradan cok 3 numara sorunu var. Takimdaki tek gercek 3 numara Nachbar, onu da kullanmiyorlar artik. Shumperti tum mac 3 numara oynatamazsin, Jaric'ten bile postup yersin. 4 numarada Kaya iyi mucadele ediyor en azindan. Ayrica Avrupa'da Kasun'dan iyi hareketli 5 numara bulamazsin.

maliano dedi ki...

Genel bir sıkıntıdan bahsettim ben Önder Abi,hatta yazımda da "Bugün belki maç iyi geçebilir. Yarın sadece Lasme'ye sahip olan, elindeki Lampe'yi gönderip yerine transfer bile yapmayan Maccabi'ye karşı, öbürgün Stonerook'a karşı da planınız işleyebilir ama bir sonraki gün karşıda Lorbek-Vazquez veya Batiste-Haislip varken Final Four hayali kurmak çok zor geliyor." diye de ekledim.Gelecek adına en azından o pozisyonda iyimser olamıyorum malesef.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...