Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

20 Ocak 2010 Çarşamba

VTB Ligi'nde Final Four Zamanı

Uzaklarda çoğu kimsenin haberdar olmadığı bir lig düzenleniyor. Rusların başını çektiği bir grup Doğu Avrupa ülkelerindeki takımları bir araya toplayarak Eurolig'e rakip değil ama alternatif kaliteli bir lig oluşturmanın tohumlarını birkaç yıldır atıyorlar. Bu ülkelerdeki liglerin kalitesizliği, rekabet seviyesinin düşük olması Avrupa'da mücadele eden birçok takım için bu ligi cazip kılıyor. Aslında asıl amacın Eurolig'e rakip bir lig kurmak olup olmadığı da tam bilinmiyor ama bu sene 8 takımdan oluşan VTB Ligi'nde grup maçları tamamlandı ve yarın Final Four heyecanı başlıyor. Lig adını sponsor olan VTB Bankası'ndan alıyor ve sene başında Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv gibi takımları da çağırdılar ama yoğun maç maratonunda uzak deplasmanlara gitmek istemeyen takımlar tarafından pek fazla talep görmedi.

A Grubu'nda iki Rus takımı Unics Kazan ve Khimki, B Grubu'nda da bir diğer Rus takımı CSKA Moskova ve Litvanya'dan Zalgiris Kaunas Final Four'a kalmayı başardılar. Dörtlü final de Litvanya'da yapılacak. Program şöyle ;

21 Ocak Perşembe
CSKA Moskova - BC Khimki
Zalgiris Kaunas - Unics Kazan

22 Ocak Cuma
Galiplerin Final Maçı
Mağlupların Üçüncülük Maçı

Daha detaylı bilgi, haftaların tek tek sonuçları ve dökümanlar için ligin resmi sitesi burada. Bizim takımlarımızın ve sitelerimizin birçoğundan da kat kat güzel siteleri var.

1 yorum:

yunus dedi ki...

ispanya ligini bir kenara bırakırsak diğer bütün liglerde kalite çok düşük.bir kaç takımın egemenliğinde geçiyor.Doğu avrupayı kapsayan bir lig gerçekten çok iyi olur.ama tabiki çok zor.ayrıca takımların kendi liglerinden soyutlanması takımlar için kötü olabilir.
ortada bi karar artısı var eksisi var...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...