Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Ocak 2010 Cuma

Eurocup Top 16'da İlk Hafta Görünümü

Power Elec Valencia - Hapoel Jerusalem : 75-79

Haftasonu evinde Barcelona'yı Rafa Martinez'in üçlüğüyle devirip kimi gönüllerde taht kuran Valencia evinde İsrail ekibi Hapoel Jerusalem'e yenildi. Maçın aslında büyük bölümünü önde götürdüler ama son bölümdeki 24-2 lik Hapoel serisi maçı İsrail'lilere getirdi. Galatasaray Cafe Crown için de pek hayırlı olmadı çünkü hem fikstür ortasında Valencia iki maça fazlasıyla asılacak, hem de son hafta içeride Hapoel maçı oldukça kritik bir hal aldı. Hapoel erken havlu atsa Galatasaray Cafe Crown için daha rahat geçebilirdi. İki takım da fazlasıyla yüzdeli oynamış ama final periyodunu kazanınca ilk üç periyodun bir anlamı olmuyor tabi ki.

Le Mans - Alba Berlin : 63-68

Alba Berlin bıraktığı yerden devam ediyor. Aslına bakıldığında favori Le Mans'tı ama Almanlar "Biz burda emanetçiyiz dostum,müsadenle bir geçelim." tadında temiz bir galibiyet çıkardılar Fransa'dan. Bu galibiyetle de zor grubu allak bullak ettiler. Bu grupta deli bir mücadele yaşanacak şimdi. Almanya All Star'da dinlenen Jenkins 27 sayıyla maçın haftanın yıldızı oldu. Sekulic de 20 sayı ve 8 ribaundla takımın diğer yıldızıydı. Ta Real Madrid döneminden beri bu adam "Ben faydalıyım,içerde dominant bir oyuncu da olabilirim." diye bas bas bağırıyordu ama nedense bizim ülkemize hiç böyleleri uğramıyorlar ya da uğratılmıyorlar. Le Mans'ta da Batista müthiş oynadı, Zack Wright da peşinden geldi ama fark o kadar açılmıştı ki kapatmaya güçleri de süre de yetmedi.

DKV Joventut - Aris : 74-72

David Blatt'ın gelişiyle canlanan, önüme çıkana bir tekme konseptiyle devam eden Aris'e Tucker ve arkadaşları dur dedi. Maça fırtına gibi başladı Joventut bir ara da farkı 19 sayıya çıkardı ama maçın son bölümünde Kakiouzis ve Clark'ın kaçan şutları olmasa maç belki de Aris'in olacaktı. Olympiakos'u da son bölümdeki etkili oyunlarıyla farklı devirmişlerdi. Bir David Blatt klasiği olarak ABD'liler Aris'te ön plandaydı. Joventut'ta da Tucker geçen haftaların aksine oldukça düşük yüzdeyle oynadı ama İspanyollar'da 11 oyuncu süre aldı. Hem de Eyanga dışında az buz değil baya baya süre aldı hepsi.

Panellinios BC - Brose Baskets : 70-62

Panellinios da iyi işler yapmaya devam ediyor. Rakip çok güçlü değildi ama sahanda maç kaybetmemek Avrupa'da hayati derecede önemli. Zaten kadroları da kaliteli, bunu hayli hayli başarmaları gerekiyor. Onlar da maçın başında farkı açıp rahat oynadılar. Maç sonuna doğru fark bir ara 18 sayı oldu (60-42) ama Brose en azından biraz indirmeyi başardı. Yarın öbürgün Panellinios kafasını duvara vurur mu bilinmez ama şimdilik 2 puanı cebe koydular.

Benetton Basket - Bizkaia Bilbao : 69-76

İki taze koç Repesa ve Katsikaris İtalya'da kapıştı ama Yunan hoca, Repesa'ya "Gerçek dünyaya hoşgeldin." diyerek altın bir galibiyet aldı. Türk Telekom'u yıkan Blums İtalya'da şovunu yaptı ve 22 sayı yolladı karşı potaya. Banic de yine görevini yapanlardandı. Benetton koçu giderayak Nicevic ve Kus'a sallamıştı ama olayın Hırvatlıkla pek alakası olmadığı görüldü. İkili yine berbattı ama Litvanya'nın yeni yıldızı Motijeunas takımın en iyisiydi. Kariyer rekorlarını alt üst etti kendi adına. Alttan çok sağlam geliyor 90'lı oyuncu.

CEZ Nymburk - Crvena Zvezda : 60-65

Gecenin sürprizlerinden biri de Kızılyıldız'a aitti. Dragicevic'i kaybeden Sırpların zorlu Çek deplasmanında dağılacağı düşünülüyordu ama gittiler,gördüler ve yendiler. İkinci yarının başındaki 13-1 lik Kızılyıldız serisi maçın sonuna kadar avantajı götürdü ve Türk Telekom'un da olduğu grupta Sırpları ikinci sıraya yerleştirdi. Nymbruk hem içerden, hem de dışardan berbat atınca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Mike Taylor Kızılyıldız adına 19 sayıyla en skorer isimdi ama 8 top kaybı da gözümüzde kaçmadı. Hem severim hem döverim kıvamındaydı Taylor.

Haftanın en değerli oyuncuları 26'şar puanla Jenkins ve Popovic oldular. Motijeunas 31 puan almasına karşın takımı kaybettiği için büyük bir fırsatı da kaçırmış oldu. Haftaya Alba Berlin - Joventut ve Kazan - Valencia maçları çok güzel olacak. Galatasaray Cafe Crown İsrail'de Hapoel maçıyla, Türk Telekom da Ankara'da Nymbruk maçıyla yoluna devam edecek.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...