Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Eylül 2010 Perşembe

Türkiye: 79 - Porto Riko: 77 (Zaferden Ders Çıkarılmalı)

Maçın sadece son 5 dakikasını izleyebildim ama rakamlara göz atıldığında müthiş bir geri dönüş göze çarpıyor. Hücum borusuyla coşan takım yapımız son iki maçta kendinden beklenenin çok üstünde bir savunma performansı gösterince kağıt üzerinde Porto Riko maçı ilginç bir maç haline gelmişti. Hızlı hücumu aldıkları nefes gibi benimseyen ve bizden daha ateşli hücum eden Porto Riko'yu savunmamızla durdurup rahatça maçı erkenden koparabilirdik ama Rusya ve Yunanistan'a milletçe odaklanıp zaferle ayrıldıktan sonra böyle bir enerji boşalması ve motivasyonsuzluk normal görülebilir. Maçın son bölümünde oyun kontrolümüzdeyken ve galibiyeti kutlamaya başlayacakken Ersan'ın acemice hareketi az kalsın maça maloluyordu. Polonya'da bu tip son hücumların acısını çeken bir takım olarak hata yaptığımız maçta galip gelmek ve aynı hatayı grubu lider bitirmeyi garantilerken sahaya koymak ilerisi için mutlaka avantaj olacaktır. Yediğimiz 77 sayıdan da mutlaka dersler çıkarmak gerekiyor. Gerçi Porto Riko gibi bir takımın finale kadar önümüze çıkması neredeyse imkansız ama madalyanın yolunun savunmadan geçtiğini düşünürsek savunmayı sadece Porto Riko panzehiri olarak düşünmek yanlış olacaktır. Turnuva öncesi çok endişeli olduğumuz grupta son maçtan önce liderliği garantiledik. Söyleyecek söz yok, emeği geçen herkese helal olsun. Ama daha fazlasını istiyoruz. Detaylı istatistikler burada.

TÜRKİYE (79): Cenk Akyol 3 (1 ribaund), Ömer Onan 12 (1 ribaund- 2 asist), Ersan İlyasova 13 (13 ribaund), Semih Erden 10 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 4 (3 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 3 (1 ribaund), Kerem Gönlüm 9 (3 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 5 (3 asist), Ömer Aşık 4 (3 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 16 (2 ribaund- 5 asist)

PORTO RİKO (77): John Peter Ramos 15 (12 ribaund), Jose Juan Barea 7 (4 ribaund- 3 asist), Filiberto Rivera 2 (3 ribaund- 8 asist), Angel Vassallo 19 (5 ribaund- 3 asist), Guillermo Diaz (1 ribaund), David Huertas (1 ribaund- 1 asist), Ricardo Sanchez 6 (2 asist), Nathan Peavy 9 (3 ribaund- 4 asist), Renaldo Balkman 6 (5 ribaund), Carmelo Lee 11 (2 ribaund), Daniel Santiago 2 (3 ribaund)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ersan'ın acemice hareketinin tek sorumlusu ersan değil bence.bench'i görseniz neredeyse sahaya girip oyunculara sarılcaklardı.maçı o denli kafalarında bitirmiş bir haldeydiler.bu ortamda da ersan fantezi bir şut attı.tabi kendi mental hatası da var ama takım olarak maçın bitmesine 40 saniye kala biz yendik havasına girmek anlaşılacak şey değil.

oscar dedi ki...

ersan'ın hareketi aşırı saçmaydı bi de öyle tecrübeli birisi için. takımda garip bi hava var gereğinden fazla motive veya güvenli gibi. ama gönlüm değişikliği çok yerinde ve faydalı oldu. sinan ve cenk daha fazla kullanılabilir ilerde ne zaman ihtiyaç duyulacağı belli olmaz.

Adsız dedi ki...

Acaba 50 saniyeyi 5 saniye olarak mı gördü Ersan, yüzündeki maskeden dolayı. Başka bir sebep bulamıyorum. Yolacak saçım da kalmadı Willie Solomon sağolsun. Kalanı da dün yoluyordum. Saygılarımla Ertan Ürkmez

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...