Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

3 Kasım 2010 Çarşamba

İspanya'da Savunmanın Sınavı

Eurolig 3. haftada C Grubunun en önemli maçı Regal FC Barcelona ile Fenerbahçe Ülker arasında. C grubunun yenilgisiz üç takımından ikisi Barcelona’da karşı karşıya gelecek.

İki takımın kadro yapılarına baktığımızda 12şer kişilik rotasyonlara göre tasarlandıklarını görüyoruz. Ancak sezon başında gelen iki sakatlık, iki takımı da etkiledi. Barcelona’da Basile’nin sakatlığı Navarro’ya alternatif yaratma sıkıntısı yaratırken, Fenerbahçe Ülker’de de Engin’in milli takım kampında sakatlanması Ukiç’i yalnız bıraktı.

Barcelona son Eurolig şampiyonu ve şampiyon kadroya Peroviç’i de ekleyerek pota altı rotasyonunu da geliştirdi. Vazquez - Ndong - Lorbek - Morris - Peroviç beşlisi toplam 80 dakikayı paylaşmakta. Dış şuttan atletizme, ribaunt almaktan savunmada ortayı kapatmaya kadar uzunlardan beklenen her şey var bu beşlide. Dışarıdaysa direksiyon genç yıldız Rubio’da. Takımı yönetmek ve tempoyu ayarlamakta çok iyi ancak hala potaya bakmıyor. Yanında takımın, İspanya’nın hatta Avrupa’nın en büyük yıldızlarından J.C.Navarro var. Takımın en çok süre alan, en çok top kullanan oyuncusu. Toplam sayı ve asistlerde de takım lideri. Arkalarında büyük tecrübe Jaka Lakoviç ve hırslı Victor Sada var. Rubio’yu yedeklemesi planlanan Lakoviç Basile’nin sakatlığında Navarro dinlenirken süre alıyor. 3 numarayı ise Mickeal - Grimau paylaşmakta.

Fenerbahçe Ülker’e baktığımızda kadro yapısının çok da farklı olmadığını görüyoruz. Lavrinoviç-Kaya-Oğuz-Vidmar-Mirsad’tan oluşan beşli uzun rotasyonu tıpkı Barcelona uzunları gibi beklenen her şeyi yapabilecek kapasitede. Bu alanda Barcelona’nın üstünlük sağlayamayacağı az takımdan birisi Fenerbahçe. Esas fark dışarıda ortaya çıkıyor. Barcelona Basile’nin yokluğunu görece hasarsız kapatırken, Fenerbahçe Engin’in yokluğunda Ukiç’i yedeklemekte sıkıntı yaşıyor. Greer aldığı sürelerde ancak idare ettiğinden Ukiç takımda 30 üzeri dakika sahadan kalan tek oyuncu. Keşke Can Maxim Mutaf da o sürelerin bir kısmını alabilse. Ömer Onan Dünya Şampiyonası’nda başlayan ligde devam eden formunu henüz skor anlamında Eurolig’e taşıyabilmiş değil. Ama Ömer’in en büyük katkısı savunmada verdiği enerji zaten. Ondan da kaybolan bir şey yok. Preldzic’in sezona çok kötü girmesiyle, Kinsey hem Ömer’i hem de yeni transfer Hırvat Tomas’ı yedeklemekte.

Pota altlarının denk varsayılabileceği maçta farkı yaratmak kısaların işi olacak. Bu noktada maçın Barcelona’da olması ve seyircisiyle büyüyen Navarro etkisi ön plana çıkıyor. Savunmayı her zaman en üst seviyede yapan Barcelona’yı durdurmanın yolu yavaşlatmaktan geçiyor. Set savunmasında içerde uzunlarla, dışarıda da özellikle Ömer’in Navarro’yla oynamasıyla skoru baş edilebilir seviyelerde tutmak mümkün. 70'lerin altında tutulacak skor maçı Fenerbahçe’ye getirebilir. Ancak unutulmamalı ki iki takım da Eurolig’de henüz bu seviyede oynamadılar. Sezon genelinde ise Barcelona ligde Valencia’yı deplasmanda yenerken Fenerbahçe Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Efes
Pilsen’e mağlup oldu.

Fenerbahçe’nin Barcelona deplasmanında kazanması mümkün ancak kazanamazlarsa kimse bundan hesap sormaz. Fenerbahçe’nin pota altında ezilmesi ise benim için en büyük sürprizi olur maçın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

....Fenerbahçe’nin pota altında ezilmesi ise benim için en büyük sürprizi olur maçın...

Üstteki alıntı çok çok enteresan bir yorum. Bence Barcelona en az 100 sayı atar fazlasını kestirmek zor. Barcelona'nın potasında kaç sayı göreceğini kestirmek zor olmasa gerek. Barcelona pota altında da büyük üstünlük sağlar. Vidmar maçın yıldızı olur !!!

hakancelep dedi ki...

@Ulkerspor Vidmar hakikaten maçın yıldızlarından biri oldu. İroni gerçeğe dönüştü :))

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...