Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Eylül 2011 Cuma

Eurobasket Günlüğü D Grubu (1 Eylül)


D grubunda diğer takımlara nazaran daha güçsüz olan iki takım Bulgaristan ve Belçika karşılaşmasında kazanan ve gruptan çıkma adına umutlanan Bulgaristan oldu. Karşılaşma baştan sona başa baş gitti. Hatta süre son 1:40'ı gösterirken Belçika 65-63 öndeydi. Ancak Bulgaristan Videnov'un kritik hücum ribaunduyla rüzgarı arkasına aldı ve turnuvada galibiyete merhaba dedi. Son saniyede Ivanov'un kaçan serbest atışından sonra kenardan başlayıp 2 saniyede çok da iyi pozisyon bulan Van Rossom üçlüğü sokamayınca Belçika'nın umutları bu yaz için tükendi. Kritik basketi her ne kadar Videnov bulduysa da Earl Rowland'ın 22 sayısı Bulgaristan'ı galibiyete taşıyan baş etken oldu. Böylelikle Bulgaristan tur umutlarını sakladı.

 

Dev yüzölçümüyle dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya, küçük komşusu Gürcistan'ı rahat bir oyunla geçti. Tüm maç boyunca rakibine üstünlük şansı tanımayan Rusya böylece grupta 2'de 2'ye ulaşırken, Gürcistan da ilk kez yenilmiş oldu. İlk gün takımlarını galibiyete taşıyan Kirilenko ve Zaza Pachulia'yı da karşı karşıya getirdi maç. Ancak Krilenko ilk günkü gibi 20 sayı bulurken, Zaza %27.3 gibi felaket bir yüzdeyle yalnızca 11 sayı bulabildi. Bu yüzde maçı belirleyen istatistiklerden de biri oldu aynı zamanda. Böylelikle Rusya madalya yolunda fire vermezken, Gürcistan da gruptan çıkma yolunda hafiften bir darbe aldı.

 

İlk gün Bulgaristan'ı zorlansa da az farkla geçen Slovenya ve Rusya'yı zorlasa da geçemeyen Ukrayna dünkü karşılaşmalarında yine aynı rolleri oynadı. Ukrayna maç boyunca geride kalmasına rağmen, son dakikalarda yaptığı atakla Slovenya'yı sallasa da yıkamadı. Slovenya ise yine beklentilerin altında kalsa da galibiyete ulaşmış oldu. Bence karşı karşıya gelen bu takımların bir ortak özelliği daha var. Pek konuşulmadan, ilgi çekmeden ilerliyorlar. Bu takımlar böyle devam ederlerse Slovenya madalya, Ukrayna ise gruptan çıkmak için önemli adaylar olacaklardır.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...