Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Eylül 2011 Perşembe

Eurobasket Günlüğü C Grubu (31 Ağustos)


Devşirmelerin savaşında kazanan Omar Cook demek yerine kaybeden Bo McCalebb demek sanırım daha mantıklı olacak. Kafa kafaya giden, bir o tarafa bir diğer tarafa kayan maçta son 2 saniyede Pekovic normalde çok rahat isabet bulabileceği pozisyonda şutu kaçırınca McCalebb ve Makedonya'sına bir fırsat daha geldi ama maç zaten son 3 dakikada 3 faul yaparak havluyu boynuna asan McCalebb benche oturduğunda sona ermişti. Uzatma anlarında sadece 4 sayı üretebildi Makedonya. McCalebb tecrübesinde bir ismin bu hatayı yapması akıl alır gibi değil. Karadağ cephesinde Dasic'in muazzam performansı var. %60 sahaiçi isabetle 20 sayı ve 16 ribaund. Dasic'in yenetek seviyesinin çok altında olan profesyonellik seviyesi şu tablonun kulüp rakamlarında bir türlü görünememesinin esas sebebi. Yoksa genç yıldızları toplayan Real Madrid'de bu yapının bir parçası olarak düşünebilmek her yeteneğe nasip olacak bir durum değil. Makedonya tarafında McCalebb'in 17 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve 4 top çalması var. Fena rakamlar. Ama son 2 saniyede o faulü yapıp potansiyel galibiyeti çöpe attığın zaman pek bir anlamı olmuyor. Yunanistan ve Hırvatistan dışındaki her takımın maçı final. O finallerden birine eksi yazdı McCalebb.


Günün "acaba" larından birini de az kalsın Yunanistan yaşatıyordu. Grupta eksiklerine rağmen liderlik hedefindeki, hatta kendi federasyonlarına göre madalya adayı Yunanistan son periyoda kadar dengede giden maçı son çeyrekte 5 dakika içinde yakaladığı 15-2 lik seriyle kopardı ve turnuvaya sürprizsiz başlamayı başardı. Yunanlar adına beklenen kollektif paylaşım dibine kadar skorborda yansımış durumda. Çift haneye ulaşan 5 oyuncu varken içlerinde takımın en büyük skor silahları Fotsis'in ve Papanikolaou'nun olmaması yeterince açıklayıcı. Bosna cephesinde ise Kikanovic!in yüksek yüzdeli katkısına rağmen Domercant ve Teletovic'in performanslarını Ahmet Çakar'a sorduk "Beyler ! Bu düpedüz ihanettir." dedi. Hatta Teletovic şu günlerde Türkiye formasıyla 0/9 üçlük atsa akşama Metris'te olması kuvvetle muhtemeldi. İki esas oğlanın toplam saha içi isabetleri 5/21 iken Yunanistan'a bu kadar dayanmaları bile mucizevi bir hikaye...


Hırvatistan her zamanki gibi evladın olsa kulak favorisi çekilip, ceza için odasına gönderilecek bir performansla başladı turnuvaya. Toplam 8 oyuncuyu kullanan Vrankovic sahada en uzun süre tuttuğu Fenerbahçe Ülker'li Bogdanovic'ten en ciddi katkıyı aldı. 6/8 üçlükle 27 sayı ve 7 ribaund Fenerbahçe Ülker'e transferi sonrası kendisini izlemeden yorum yapan bir çok insana da mesaj göndermiş oldu. Messina'nın prensi Ante Tomic de 14 sayı ve 8 ribaundla öne çıkan bir diğer Hırvat. Finlandiya elemeleri lider bitirmesine rağmen "Bunların burada ne işi var" diye beğenmediğimiz bir grubun üyesi. Ama bugün sahaya koydukları mücadele önyargıları kırmak için bir fırsat oldu. Üçlük yağmuruyla başlayıp bir ara çift hanelere çıkardıkları farkı son anlarda üçlüklerle vurularak kaybettiler ve son dakikalardaki taktik faullerden sonuç alamayınca günün flaş galibiyetini kaçıran takımlar listesine adlarını yazdırdılar.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...