Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Eylül 2011 Perşembe

Türkiye: 79 - Portekiz: 56 (Millilere Moral Aşısı)

Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılacak takım sayısının 24'e çıkarılmasından sonra bile turnuvaya direk katılma hakkı elde edemeyen, bir alt kategorinin ülkesi Portekiz, hazırlık dönemini negatif geçiren millilerimize başlangıç için piyango niteliğindeydi. 12 Dev Adam da kıyas açısından olmasa da moral açısından önemli olan bu başlangıcı farklı yaparak Litvanya'ya galibiyetle merhaba dedi. 

TBL'de mücadele etse playoff için amansız bir mücadeleye girmesi gereken Portekiz'e karşı tabelayı değil de parkede yapılanları iyi incelememiz gerekiyordu. Hazırlık dönemini ofansif açıdan çok kötü geçiren oyuncularımız maça farklı bir tabloyla başlayamasa da daha sonra o şaşkınlığı üzerinden atarak görmek istediğimiz oyunu sahaya koydu. İlk 5 dakikayı "Ver Lefter'e Yaz Deftere" stratejisiyle Hidayet Türkoğlu üzerinden geçirip skor bulmakta zorlansak da daha sonra Enes Kanter'in devreye girmesi ve hücumumuzun çok yönlü bir şekle dönüşmesiyle fark giderek açılmaya, takım rahatlamaya başladı. İçeriye topu iyi indirip sayı bulmayı, dışarda da topu iyi çevirip boş adamı bulmayı başardık. Tabi bunda etkisiz olan Portekiz savunmasının da payını unutmamak gerekiyor. Savunmada ise zaten pek fazla sıkıntı yaratamayan Portekiz'e karşı duvar olmak, onlara potayı göstermemek zor olmadı.

Hücumda hazırlık dönemine oranla daha iyi top paylaşıp, farklı hücum varyasyonlarıyla durağan olan oyunumuza bugün biraz daha tempo kattık. Son 1 aydır neredeyse hiç şahit olamadığımız top çalmalar sonrası hızlı hücumlar yüzümüzü güldürdü. Özellikle de Enes Kanter'in pota altındaki etkili oyunu soru işaretleriyle dolu pota altımıza önümüzdeki maçlar için güven aşıladı. Ama esas soru Portekiz'i kendimize ne kadar ölçü alacağımızdır. Eğer bu maçı sadece bir moral maçından yukarıya taşırsak grubun ilerleyen maçlarında sıkıntı yaşayabiliriz. Tüm oyuncularımızın maçta ciddi süreler bulması ve hücumdaki istekli görüntüleri önümüzdeki günler için önemli bir ışık ama turnuvanın hala başlamadığını, hatta bu gruptan sonra başlayacağını da aklımızın bir ucunda tutup ona göre konsantre olmamız gerekiyor. Maçın detaylı istatistikleri burada.

TÜRKİYE (79): Cenk Akyol 8 (5 ribaund), Sinan Güler 1 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 9 (1 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 10 (1 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 6 (8 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz 2 (4 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 2 (6 asist), Oğuz Savaş 5 (1 ribaund), Ömer Aşık 4 (3 ribaund), Ender Arslan 4 (1 ribaund- 2 asist), Enes Kanter 14 (7 ribaund), Hidayet Türkoğlu 14 (3 ribaund- 1 asist),

PORTEKİZ (56): Antonio Tavares 5 (1 asist), Miguel Minhava 3 (2 ribaund- 3 asist), Fernando Sousa (1 ribaund), Claudio Fonseca 4 (4 ribaund), Felipe da Silva 9 (4 ribaund- 2 asist), Carlos Andrade 5 (5 ribaund- 1 asist), Jose Silva 3, Elvis Evora 12 (12 ribaund- 1 asist), Marco Goncalves 2 (2 ribaund), Miguel Miranda 8 (2 ribaund- 3 asist), Joao Santos 5 (3 ribaund)

3 yorum:

Murat dedi ki...

hahaha ver leftere yaz deftere ha... spor kültürün basketbolla sınırlı değil sanırım maliano. :)

Murat dedi ki...

bir de o değil de, rubio nba'ye gidince normal sezon bannerını değiştirecek misin? kimi koymayı düşünüyorsun?

Sheed dedi ki...

ya çok da haksızlık etmek istemiyorum ama "bizim ligde play-off için oynar" bile iyimser bi cümle bence.. bu maçla başlamamız biçok açıdan olumlu olmuş gibi geliyor fakat..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...