Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Eylül 2011 Pazartesi

Eurobasket Günlüğü C Grubu (4 Eylül)


Dünün iki fatihi Finlandiya ve Makedonya farklı hedeflerle bugün karşı karşıya geldi. Pek tabi ki ikisinin de hedefi kazanıp ikinci tur için avantaj yakalamaktı ama terazide tartınca Makedonya'nın ağır bastığı da bir gerçekti. Makedonya o ağırlığını skorborda yansıtamadı ama maçı kazanmayı bildi. Takımın ağır toplarının aldıkları süreler önemli bir detay. Pero Antic 40 dakika, Ilievski 39 dakika, McCalebb 34 dakika ve Stojanovski de 33 dakika sahada kaldılar. Esas oğlan Antic'in 14 sayı ve 19 ribaundu dikkat çekici ama yine McCalebb övgülerimizin başrolünde olacak. 18 sayı,5 ribaund, 4 asist ve 4 top çalma bu seviye muazzam rakamlar, rakip kim olursa olsun. Finlandiya da hem süre, hem skor dağılımında fazlasıyla kollektif bir tablo koydu ortaya ama son darbeyi vurmaya güçleri yetmedi. C Grubu'nun hesabını yapmaya kalksak beyin kısa devre yapabilir o yüzden hiç bu konuya girmeye niyetim yok. Yarın herkesin kaderi belli olacak.


Bosna Hersek için ne söylesem, nasıl bir ifade kullansam sanırım boş olacak. Dün Finlandiya'dan 28 sayı fark yiyen takım bugün sahaya çıkıp Hırvatistan'ı 12 sayı farkla yenebiliyor. Tabi bunda temel faktör Mirza Teletovic adlı, tüm sezon boyunca denge bilekliğine mutlaka ihtiyacı olan oyuncu olsa gerek. Bugün 26 sayı ve 9 ribaundla galibiyetin mimarıydı. Aynı şekilde kader ortağı Henry Domercant de 23 sayı ve 7 ribaundla görevini yaptı. Hırvatistan da bir turnuvada daha hayalkırıklığının eşiğine geldi bu skorla. Tomic'in 23 sayısı, Draper'in 8 sayı, 6 ribaund ve 9 asisti takım halinde %16 ile üçlük atan Hırvatistan'ı kurtarmaya zaten yetemezdi, yetmedi de. Ukic ve Tomas'ın yokluğunda en büyük kozlardan Bogdanovic de durunca Bosna'ya teslim olup gecenin önemli sürprizlerinden birine imza attılar. Yarın Yunanistan karşısına çıkacaklar. Dönüş biletlerini çoktan ayırtmış olabilirler.



Şampiyonanın en büyük hayalkırıklıklarından biri Karadağ oldu. Tamam belki çok iddialı bir kadroları yoktu, çok şey beklenmiyordu ama böylesi bir grupta bu kadar altta kalmalarını da kimse eminim beklemiyordu. Bugün de Yunanistan'a farklı mağlup olup grubun dibine demir attılar. Aslında başa baş giden bir maçtı ama üçüncü periyoddaki 26-10 luk fark maçı son 10 dakikaya girerken bitirmeye yetti. Her iki takım için de düşük yüzdelerin, kötü hücum performansının olduğu maçta en dikkat çekici rakamlar Bramos'un 9 ribaundu ve Calathes'in 6 asisti. Yunanistan bu galibiyetle yerini sağlama aldı ama yarın bu grupta neler olur onu kestirmek artık neredeyse imkansız.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...