Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Eylül 2011 Pazar

Eurobasket Günlüğü B Grubu (2 Eylül)


Sırbistan ile İsrail'in karşılaşması adeta düzen ile karmaşanın karşılaşması gibiydi. Düzenli, planlı basketbol oynayan Sırbistan ve düzensizliğin hakim olduğu İsrail. Turnuvanın ilk iki gününe bakıldığında Sırbistan iki galibiyet almış , İsrail ise sahada görünmeyi dahi pek başaramadan iki maçında da galibiyetle tanışamamıştı. Buradan bakıldığında Sırbistan'ın rahat kazanacağını söylemek kahinlik olmazdı. Ancak işler hiç de öyle olmadı. İsrail ne kadar potansiyelli bir takım olduğunu gösterdi. Son çeyreğe 6 sayı önde girmelerine rağmen maça 24 sayı katkı veren yeni Efes'li Savanovic ve 18 sayı bulan Krstic'in oyunuyla mağlup oldular. Sırbistan için bir diğer pozitif nokta ise Keselj'inin 15 sayıyla uzun zamandır eksikliğini hissettiği özgüveni bulmasıydı. Rotasyonu iyice daralan İsrail de şimdiden bir sonraki turnuva için pota altı operasyonuna başlasa hiç fena olmaz.


Turnuvanın ilk iki gününde Almaya ve Sırbistan'a yenilen İtalya , sürpriz kovalayan ancak henüz gerçekleştiremeyen Letonya'yı zorlansa da geçmeyi başardı. Maçın başlarında geriye düşmelerine rağmen galibiyete ulaştılar. Maçın nasıl geçtiğini iki kelimeyle özetleyecek olursam, ''Andrea Bargnani'' derim. Toronto Raptors'lı  pivot dün tam 36 sayı 7 ribaundluk bir katkı yaptı. Aynı zamanda attığı bu 36 sayı, İtalya ile attığı rekor sayı oldu. İtalya bu maçı kazanmış olabilir ama pek iyi oynadıkları söylenemez. Guard eksikliğini aşırı dozda hissediyorlar ve oyuncuya odaklı basketbol oynuyorlar. Kendisini çok beğenmeme rağmen koç Pianigini'nin bile İtalya'yı gruptan çıkarabileceğini düşünmüyorum.


Ölüm grubunun en önemli maçlarından birinde Fransa İtalya'yı Tony Parker'ın müthiş performansıyla (evet,yine çok iyi oynadı. ) geçmeyi başardı. Parker 32 sayı ve 6 asistle galibiyeti getirdi. Maç genel olarak kafa kafaya gitti. Fransa'nın üçüncü çeyrekte açtığı farkı , Almanya son çeyrekte biraz indirse de üstünlüğü ele alamadı. Böylece Fransa 3'te 3 yaparken, Almanya ilk mağlubiyetini tatmış oldu. İzmir'de oynanan hazırlık turnuvasında Nowitzki olmadan bizi yenen Almanya, ardından Almanya'da Nowitzki ile yenmişti bizi. Ancak İzmir'deki maçta iyi performans veren Benzing bugün yalnızca 3 sayı bulabildi. Almanlar takımda Nowitzki varken de topu daha iyi paylaşırlarsa çok daha iyi oyunlar sergileyeceklerdir. Yazıyı bitirmeden son bir parantez de Noah'a açmak istiyorum. Joakim Noah dün her zamanki gibi savaştı 8 sayı , 7 ribaund ve 2 top çalma yaptı. Bu takımın yıldızının Parker olduğu gün gibi ortada ama onun gibi bir savaşçı olmasaydı Fransa bu seviyeye kolay kolay çıkamazdı.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...