Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Eylül 2011 Perşembe

Eurobasket Günlüğü B Grubu (31 Ağustos)


Ölüm grubunda ilk gün favoriler açısından zorlu ama kazasız bir gün oldu. Muhtemel dörtlü zirve adayından ilk darbeyi ise Sırbistan karşısında İtalya aldı. İlk çeyreği Gallinari, Bellinelli ve Mancinelli ile çok hızlı geçen İtalya 10 dakikalık ilk bölümün ardından skorbordda 8 sayı öndeydi. Ama daha sonraki 15 dakikada Tepic ve Teodosic'le kabus gibi çöken Sırbistan 40-14'lük ezici bir bölümle farkı 18 sayıya çıkararak Pianigiani'ye havlu attırmanın eşiğine getirdi maçı. Karşı cevap da gecikmeden Bellinelli'den geldi ve 11 sayı ürettiği periyodda 19-5 like geri dönüşle takımını maça 3 dakika içinde ortak etti. Ama sözkonusu istikrar olduğunda Sırbistan'ın eline su dökebilecek az sayıda ülke var. Kadroda bulunması tartışmalara yol açan Keselj'nin imza attığı 18-4 lük yeni bir seri İtalya'nın yeni bir cevap vermesine fırsat bırakmadan maçı neticelendirdi. Sırbistan adına Teodosic'in 15 sayı, 8 asistlik klasik performansının yanında dikkat çeken iki performans 15 sayı, 4 asistlik Tepic performansı ve 14 sayı, 8 ribaundluk Macvan performansı. Kulüplerinde fazla oynama şansı bulamayan bu iki ismin milli takım çarkında nasıl parladıklarını izah etmek zor. Ivkovic ve Sırbistan büyüsü demek gerek. İtalya'da üretilen sayının 3/4'ü Gallinari, Bellinelli, Bargnani ve Mancinelli'ye ait. Verilen sürelerle paralel olarak Pianigiani'nin daha fazlasını yapması da kısa vadede mümkün görünmüyor.


Günün en rahat geçmesi beklenen maçlarından biri başrolünde Fransa olduğu için yine günün en sancılı maçlarından birine dönüştü. Maçın son bölümüne kadar pes etmedi Letonya, son 5 dakikaya kafa kafaya girdi ama önce Batum'un, arkasından da Gelabale'nin üçlüğü Letonya'nın daha doğrusu Blums'un direncini kıran iki basket oldu. 32 sayı ve 6 asistle yapabileceğinden fazlasını yaptı Blums. Katsikaris'in bile gözlerini açık bırakacak üst seviye bir performans ortaya koydu ama el uzatan kimse olmayınca kuyunun dibinden çıkamadı Letonya. Blums'a aynı seviyede cevap karşısındaki Tony Parker'dan geldi. 31 sayı, 7 asist ve 3 ribaund zaten Tony Parker'dan beklenen, Fransızların aşağısını kabul etmeyeceği rakamlar. Sahada Fransızlar adına NBA yıldızları ve diğerleri şeklinde iki dağılım var. Noah, Batum, Diaw ve Parker neredeyse tüm maçı çıkardılar, diğerleri destek verdi diyebiliriz. İlk gün tokadı Fransa'yı kendine getirmediyse yarın son bir şansları daha var İsrail karşısında. Ondan sonra ölümcül fikstür başlıyor.


Sanırım bu benzeri satırları 18 gün boyunca sık sık yazacağız. Nowitzki şu kadar sayı, Kaman bu kadar sayı, geri kalanların toplamı da şu kadar diye. Pota altı Eliyahu haricinde iflas etmiş durumda olan İsrail'in turnuvada hayatta kalıp kalamaması çizginin gerisindeki performansına bağlı olacaktı. İsrail için büyük şansızlığın ölüm grubunda olmasını, aksi takdirde can yakabilecek bir takım olduğunu düşünüyordum ama sanırım fazla iyimser davranmışım. İkinci periyoddan itibaren Almanya İsrail'i ezip geçti. Zaten skor tabelasına bakıldığında 39-24 lük ezici ribaund üstünlüğü skorun da bir nevi özeti gibi. Nowitzki'nin 25 sayısı, Kaman'ın 18 sayı ve 10 ribaundu fark yaratanlar listesinin zirvesinde. İsrail adına yüksek yüzdeli Pnini performansı şaşırtıcı değil ama ne Eliyahu ne de Halperin Pnini'ye aynı derecede katkı veremediler. İsrail bu moral bozukluğuyla beklenen 1-2 maçlık sürprizi yapabilir mi bilemiyorum ama bu pota altıyla ancak Letonya karşısında direnç gösterebilirler gibi görünüyor.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...