Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Aralık 2010 Salı

CSKA Moskova Başkanı Andrey Vatutin Röportajı

CSKA Moskova'nın başkanı Andrey Vatutin, Euroleague ümitlerinin bittiği Union Olimpija maçından sonra sport-express.ru'ya konuşmuş. Konuşmasından kısaca başlıklara ve bölümlere geçelim.

Takımının Panathinaikos mağlubiyeti sonrası ümitlerinin ne durumda olduğuyla ilgili bir soruya, ne maç öncesi ne maç sırasında ne de devre arasında takımının kesinlikle İstanbul'daki skorla ilgilenmediğine, sadece oynadıkları maça kitlendiklerini belirten Vatutin, sonuna kadar savaştıklarını ama olmadığını belirtiyor. "Koç Dmitry Shakulin PAO mağlubiyetinin nedenlerini biliyordu. Oyuncular ve rotasyonla ilgili planlarını ve bazı kararlarını Euroleague grup aşamasından sonra hayata geçirecek." Olimpija maçını özele alan ve bu maçla ilgili bir soruya ise; "Bu mağlubiyetten sonra gelecek için biraz daha umutluyuz. CSKA karakterini göstermeye çalıştı. Klişe sözler söylemek istemem ama takımımız sonuna kadar savaştı. 12.000 ateşli Sloven ve kendi evinde ritm yakalamış bir takım karşısında oynadık ve kaybettik. Daha önceki performanslarımıza göre daha fazla direnç gösterdik. Bir dayanıklılık testiydi. Rusya Ligi ve VTB Ligi devam ediyor."

Dusko Vujosevic'in gitmesi konusunda durumun sadece sonuçlarla mı ilgili olduğu yoksa antrenman sahasında da takım içi bazı problemler mi olduğuyla ilgili soruya; "Vujosevic'in gitmesi kararı oldukça net bir şekilde verildi. CSKA yanlış bir yol üstündeydi, sadece değişimin şartları ve geçiş sürecinin bir bedeli değildi bu. Ve Vujosevic ve ekibi de takım üzerinde çeşitli değişiklikler ve ayarlamalardan vazgeçmek istemiyordu. Başarı sadece koç değişimiyle gelmez. Bu CSKA için tutumlarımız, moralimiz, karakterimiz ve planlarımızla gelir. Benim görüşüme göre CSKA büyük değişimler yaşadı. Takım oynarken mücadele etmiyordu. Sonuçlar umutsuzluk vericiydi. CSKA bu sırada aldığı sonuçlarda oldukça ezildi. Artık yeni yıla bakıyoruz. 1 Ocak'a değil, yeni sezona. Bahane olamaz evet ama Khryapa bu sene ilk defa Olimpija karşısında oynayabildi. Siskauskas sakatlık yaşadı. Takım bir türlü toparlanamadı. Ancak, Ocak ayıyla birlikte bu konuda derin bir nefes alacağız." Vujosevic'i sezon başında bütün takım stratejisini değiştirirken uyardınız mı sorusuna; "Başlangıçta, takımın geçireceği evrim konusunda anlaşmıştık. Vujosevic elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Mesela, daha fazla genç oyunculara şans tanıdı. Ancak devrim tutmadı. Yaratmaya çalıştığı şey yıkıldı. Takım acı çekiyordu. En sonunda bunu durdurmaya karar verdik ve Vujosevic'i gönderme kararı arkasından geldi." Vujosevic'in gönderilişinin ana sebeplerinden birisinin dil problemi mi diye sorulduğunda; "Dil bir araçtır. Takımın koçun fikirlerini anlamasında, sorunları aşarken kullanılan bir iletişim metodudur. Kulüp için bu durum beklenmedik ve büyük bir sürpriz oldu. Takımın Amerika'da turda nasıl oynadığını gördünüz. Mükemmel değildi ama sezon içinde oynadığımızdan çok çok farklıydı. Avrupa'ya döndüğümüzde bir şeyler oldu. Dil problemi ve anlayamadığımız sakatlıklar geldi. Yani, bir kar topu çığ oldu ve üzerimize düştü."

Yeni koç kim olacak sorusuna; "Şu an görüştüğümüz kimse yok. Bunu koç Shakulin de biliyor. Bu konuda sakince düşünüp, alınabilecek en iyi kararı vermek istiyorum." Transferde alınacak, satılacak oyuncu var mı diye sorulduğunda ise; "Elimiz finansal sebeplerden dolayı bağlı. Şu an elimizde olanlardan dolayı mutluyuz. Herhangi bir dış kaynak gelmezse, pahalı transferler yapamayız." Maaş bütçesinin düşürülmesi için; "İç kaynaklarımız elbette sınırsız değil. Markete boş bir cüzdanla gidemezsiniz. Durum bundan ibaret." Marjanovic takımla devam edecek mi sorusuna ise; "Herhangi bir teklif yok. Onun yerine geçebileceğini düşündüğümüz sert bir oyuncu bulabilirsek ve iyi bir teklif gelirse bu durumu düşünürüz. Şu an Marjanovic'in takımın genel durumuyla ilgili önemli bir durumu olduğunu düşünmüyorum."

Başka sorulara da cevap vermiş ancak soru ve cevap açısından önemli gördüklerimi ileteyim istedim. Röportajın ayrıntılarına buradan bakabilirsiniz.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...