Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Ekim 2009 Perşembe

Asvel V : 76 - Fenerbahçe Ülker : 78 Utandınız mı ?

Ne söylesem bilmiyorum,ne yazsam olmuyor.Resim aslında maçın özeti.Traore,takım arkadaşları ve maçın belli bölümlerini katleden hakem.Fenerbahçe nerde mi? Ben sahada Fenerbahçe'yi göremedim valla öyle bir resim varsa bana da yollayın.

Maç başlamadan acaba Borchardt'ı nasıl safdışı bırakabiliriz,nasıl faul problemine sokabiliriz diye düşünüp durdum.Ama kendimi boşuna yormuşum çünkü Spormax salona bağlandığında Borchardt takımdan ayrı günlük kıyafetleriyle oturuyordu.Başının belası yine devreye girmiş,parmağı kırılmış."Allah'ım hiç mi adaletin yok" dedim kendi kendime.Zaten sıradan bir takım Asvel,bir de üstüne Borchardt sakatlanıyor.Ama adaleti varmış ki Asvel'in karşısında Siena'yı Barcelona'yı değil de Fenerbahçe'yi vermiş.Birazcık doğru iş yapıyoruz, sert savunmayla rakibi boğup içeri penetre ediyoruz,uzunlara top indiriyoruz fark açılıyor.Ne zaman saçmalamaya başlıyoruz fark kapanıyor.Maç içinde gelgitler olur diye düşündüm ama gidip gelen bizim nabzımız ve kalp atışlarımız oldu.Sen Borchardt'sız Asvel'i son saniyelerde Ömer'in smacıyla zorla uzatmaya götürüp,ancak taktik faullerle yenebiliyorsun, Ali Traore gibi sıradan bir oyuncuyu maçın yıldızı yapıyorsun,maçın en kritik anlarında bireysel zorlama atışlarla rakibe kazanacağına dair inanç aşılıyorsun sonra da Eurolig'de başarıdan bahsediyorsun.Bunun bu form durumuyla imkansız olduğunu görmek için illa Siena'dan 30 sayı fark mı yememiz gerekiyor?

Biz nacizhane iki tane maç izleyerek rakibi yazdık çizdik,berbat alan savunmalarına dikkat çektik,hücum ribaundlarının kolaylığından bahsettik ama nedense bunların hepsi tam tersi şekilde Asvel'in silahı olarak bize döndü.Anlamak mümkün değil.Bugün ne kadar kötü bir iş çıkardığımızı bu Asvel Barcelona ve Siena'yla oynadığı zaman hep beraber göreceğiz.Çok değil 1 hafta sonra Siena Fransa'ya gelecek ve bir takıma skorbordda nasıl tecavüz edilir herkese gösterecek.

Giricek neden sadece maçın başında 7 dk oynar ve bir daha oynamaz?Ve bu neden her maç saplantı gibi tekrarlanır? Solomon ve Greer gibi delici oyuncular varken sırf eli sıcak ve özgüvenini kazandı diye Preldzic'e top verildiğinde bu çocuk neden kafasına göre en kritik anda kaldırıp zorlama atış yapar?Solomon savunmasında Dixon etkisiz kalmışken,neden savunmada elini bile kaldırmayan Greer onu tutar? Karşıda Dewar,Dixon gibi oyuncular varken takımın en iyi savunmacısı Ömer Onan neden Dixon'u değil de Lukauskis'i savunur?Sırtı dönük oynayabilen,faul alabilen,kısaları besleyebilen ve dış şut bulabilen Oğuz Savaş neden sadece 9 dakika sahada kalır?Rakibin direncini kırabilecek bir Damir Mrsic rakip zone yaparken neden sahaya sürülmez?

Eleştirilerim ve sorularım Tanjevic ve oyuncularına.Eurolig'de rakibini sahasında yenmek önemli bir olayken biz neden bu gece takımı yerden yere vuruyoruz bunu bir düşünün. TBL'de Playoffa katılma şansını sezon ortasında kaybedecek Asvel'e karşı biz neden ecel terleri döküp rakibin amatörlüğü sayesinde kazanıyoruz bunu bir düşünün.Hayatımda böyle skandal maç çok az izlemişimdir,belki böylesi bir ilktir.Haftaya Cibona maçında gerçek Fenerbahçe Ülker'i gösterin ve bu ayıbı temizleyin.Ya da yönetim gereken neyse onu yapsın.

Asvel (76) : Lukauskis 5 (5 asist), Laurent Foirest (2 ribaund), Aymeric Jeanneau 2 (1 ribaund- 1 asist), Ben Dewar 2 (4 ribaund- 2 asist), Ali Traore 29 (13 ribaund- 1 asist), Eric Campbell 6 (3 ribaund- 1 asist), Kristjan Kangur 9 (4 ribaund), Bangaly Fofana 4 (7 ribaund), Bobby Dixon 19 (1 ribaund- 5 asist)

Fenerbahçe Ülker (78) : Willie Solomon 2 (2 asist), Ömer Onan 10 (1 asist), Rasim Başak (2 ribaund), Semih Erden 6 (5 ribaund- 2 asist), Gordan Giricek 2 (1 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 8 (1 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 5 (3 ribaund), Tarence Kinsey 21 (7 ribaund- 2 asist), Ömer Aşık 13 (10 ribaund), Emir Preldzic 11 (4 ribaund- 3 asist)

Ayrıntılı istatistikler burada.

1 yorum:

hasanerdem dedi ki...

Kardeşim msn vasıtasıyla beraber izlemiş gibi olduk maçı, okuyunca bir kez daha gördüm nasıl kötü oynadığını Fener'in. Ellerine sağlık, çok güzel bir yazı olmuş...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...