Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Haziran 2011 Çarşamba

Angelopoulos Kardeşler Olympiakos'u Bıraktı

0 yorum

Yunanistan'da ekonomik kriz, Panathinaikos'un satışına karar verilmesi, doping ve şike skandalları gündemi meşgul ederken bir büyük bomba da Olympiakos cephesinde patladı. Olympiakos'un sahibi Angelopoulos kardeşler yayınladıkları duyuruyla Olympiakos basketbol kulübünden ve Yunan basketbolundan çekildiklerini açıkladılar. Birçok ünlü isimden ve kulüpten geri dön çağrısı yapılıyor ancak körü körüne onları istemek yerine oturup bir de muhasebe yapmak gerekiyor. Akıl almaz kişisel servetleriyle Olympiakos'u Avrupa'nın en önemli basketbol kulüplerinden biri haline getiren kardeşler, aslında geriye dönüp bakıldığında aynı zamanda büyük bir başarısızlık sembolü haline geldiler. Yunan basını kardeşlerin muhasebesini tutmuşlar. 7 yılda 4 koç, 65 oyuncu ve harcanan 135 milyon euro. Karşılığında alınan sadece 2 Yunanistan kupası. Karşı cephede Panathinaikos 7 yılda 7 şampiyonluk, 5 Yunanistan kupası ve 3 THY Euroleague şampiyonluğu kazanmışken tablo çok fena derecede karanlık. Olympiakos'u Avrupa'nın en çok konuşulan takımlarından biri haline getiren Angelopoulos'lar o ihtişamın gölgesinden görünmeyen iki başarısızlık heykeli aslında. Ivkovic'i takımın başına getirmek, Spanoulis gibi bir ismi Panathinaikos'un elinde söküp almak vb iyi hamleler de yaptılar ama bazen bir bütün olarak iyiyi başarmak gerekiyor. Hakem kararlarının ve "uydurma" bir sistemin arkasına sığınarak kaçmak onlara pek yakışmadı. Veda mektupları aşağıda;

In 2004 we decided to financially support Olympiakos without any return or guarantees. In the summer of 2006 we took over the management and in July 2009 we acquired the shares of Olympiakos BC.

During these years many things have happened that we are proud of:

- Olympiakos regained its credibility in the basketball world, nationally and internationally.
- We invested in top notch players and first rank coaches; thus, after many years, the team became highly competitive and is generally accepted as ranking amongst the best European clubs.
- The team participated, after many years, in two consecutive Euroleague Final Four and, after 13 years, in the final of the 2010 competition. It scored a record number of wins in the Greek league twice (2009 and 2011) - it actually came through undefeated in this year's regular season - and won two Greek cups.
- Olympiakos BC paid to the State for taxes alone a total amount of approximately 50 million USD; we wonder if there is any other team which has paid to the IRS any such amount of money in the last 20 years...

All these years we chose and consistently followed a specific path, very different from the one of our opponents.

- It is our conscious decision not to be involved in any way whatsoever in behind-the-door mechanisms controlling and influencing circumstances, teams and championships. We did not want to do it and did not do it. As far as we are concerned, any success which is the result of manipulations and referee favoritism is not a real success. End of story.
- It is our conscious decision to communicate with basketball authorities (State, Hellenic Basketball Federation/EOK, Central Refereeing Committee/KED, Hellenic Basketball League/ESAKE) directly, openly under our name and through official channels only.
- It is our conscious decision to reject the model of creating, financing and supporting team-associated press or influencing any media; instead our interaction with journalists has remained at a strictly professional level without commitments and dependencies.
- It is our conscious decision our relations with the fans of Olympiakos to remain healthy and in a context of mutual respect.
- It is our conscious decision to do everything in our powers in an effort to contribute in the quashing of violence, wherever its origin. This year, we, with the support of our fans, succeeded.

Once again this year the decisions of the referees and the usual manipulations determined the champion. One does not even know where to start or end when it comes to the Greek refereeing establishment... Not only those who have repeatedly and flagrantly wronged Olympiakos have never been punished, but are on the contrary rewarded and provocatively promoted. It is no wonder that they have become audacious to such incredible levels as the world record of 18 versus 2 free throws during the second period of the second final at a point when Olympiakos had a 10-point lead!


The last game of this year's finals has taken place under conditions which should not have even allowed it to start in the first place: inadequate security measures, thousands of fans entered illegally without ticket, security zones violated, masked persons and “henchmen” present behind the team benches and the officials’ desk in full TV-broadcasted view under the tolerance of the police, and as a highlight the unmanly and unprecedented criminal attack against the players and coaches of our team.


We are not going to shift our responsibilities to anybody. We have never done so and are not going to do so now. During our trail we have of course made mistakes. We have been criticized many times. Criticism made in good faith, even harsh, has never disturbed us. With regard to unethical attacks, the only way available is to resort to justice.


This is our philosophy, what dictates our actions. We are proud that throughout the years that Olympiakos was under our leadership we have never forfeited our values.


During our trail we have demanded the self-evident, namely legality, equal treatment and transparency. We intervened and protested in public and made specific proposals.


During all these years we are fighting off a “system” that reacts tenaciously and undermines persistently our efforts to achieve what our team and fans deserve.


Taking into account all the above and having exhausted all options which are consistent with morality, legal order and common sense, feeling disgusted, we step out, pain heartedly, from our team, Olympiakos, and the Greek basketball.


We would like to thank all those that during all these years believed in us, supported us and fought with us.

28 Haziran 2011 Salı

David Andersen Siena'da

1 yorum

Bo McCalebb'in sözleşmesini  uzatan ve Mario Kasun'la anlaşan Montepaschi Siena, yaklaşık bir hafta önce netleşen David Andersen transferini de resmi sitesinden duyurdu. 10 yıl Avrupa'da oynayıp Kinder Bologna, CSKA Moskova ve Barcelona gibi takımların formalarını giydikten sonra sonra NBA'in yolunu tutan Andersen, 2003-04 sezonunda da formasını giydiği Siena'ya 3 yıllık bir sözleşmeyle dönüş yaptı. Yeni kıta macerası geçirdiği sakatlıklar ve NBA'in Andersen'a stili sebebiyle pek dostça yaklaşmaması sebebiyle Avustralyalı pivotun istediği gibi gitmemişti. Andersen, Euroleague'te 3 defa şampiyonluğa ulaşmış, bulunduğu takımlarda her daim önemli role sahip olmuş bir oyuncu olarak Houston ve New Orleans'ta çoğu zaman kenardan havlu sallamaktan öteye gidememişti. Avustralyalı, lokavtın kapıda olduğu şu günlerde çareyi kürkçü dükkanı Avrupa'ya dönüşte buldu anlaşılan.

Transferin Andersen cephesinde pek bir sorun yok; ancak Siena penceresinden bakınca durum pek parlak gözükmüyor. Geçtiğimiz sezon McCalebb'in sakatlığında denize düşüp, artık basketbol sahasının dışında sayı peşinde koşan Jaric'e sarılarak büyük kumar oynayan; ancak Jaric'in Euroleague çeyrek finalinde gösterdiği performansla kumar masasında dımdızlak ortada kalmaktan son anda kurtulan Siena, bu defa kumarın daha büyüğünü oynamış gibi gözüküyor. Kasun ve Andersen gibi biri müzmin sakat, diğeri de geçirdiği sakatlığın izlerini hala atlatamamış iki oyuncuyla uzun yola çıkma kararı almaları, Euroleague'de üst seviyelerin abonesi olmuş bir takım için güvenli bir seçim değil. Guard baskısıyla başlayıp, pivot sertliğiyle biten meşhur Siena savunmasının Kasun ve Andersen'la nasıl şekilleneceği yeni sezon öncesinde İtalyan takımı hakkındaki en büyük soru işareti. Ancak koç Pianigiani "Ben tatmin oldum" demiş olacak ki, iki ismin transferlerinin bitirilmesi pek de uzun sürmedi. Oynadıkları kumar tutmazsa, 5 sezondur güle oynaya şampiyon oldukları Lega A'daki unvanlarının dahi tehlikeye girmesi mümkün. Armani Jeans Milano'nun Sergio Scariolo önderliğinde yapmakta olduğu yatırım ve Siena'nın izlediği riskli transfer politikası, Pianigiani'nin takımı tarafından yıllardır domine edilen İtalyan Ligi'nde son 5 yıla kıyasla daha çekişmeli bir sezon izleyeceğimizin habercisi olabilir.

25 Haziran 2011 Cumartesi

Lorbek 1 Yıl Daha Barcelona'da

1 yorum

Barcelona Fran Vazquez'den sonra Erazem Lorbek'in de sözleşmesini 1 yıl uzattı. Lorbek'in sözleşmesindeki opsiyonu kullanan Barcelona, NBA'de gerçekleşen takas sonrası Sloven yıldızın muhtemel bir ABD yolculuğunun da önünü kesmiş oldu. Bu hafta gerçekleşen takasa göre Indiana Pacers'a George Hill'i veren San Antonio Spurs karşılığında draftta 1. tur 15. sırada seçilen Kawhi Leonard, 2. tur 12. sırada seçilen Davis Bertans ve Erazem Lorbek'in haklarını aldı. Lokavtın bağıra bağıra geldiği bu dönemde Lorbek'in sözleşmesinin sadece 1 yıllık opsiyonla uzatılmasını bir sonraki sene NBA'e atacağı adım olarak yorumlayabiliriz. Bana göre NBA'e en çabuk entegre olabilecek Avrupalı uzunlardan Erazem Lorbek. Giderse şayet uzun sürmeden geri dönenlerden olmayacaktır diye düşünüyorum.

CSKA Moskova'da Yaprak Dökümü

0 yorum

CSKA Moskova'daki yeniden yapılanma etkisini her gün gösteriyor. JR Holden ve Trajan Langdon'ın emekliye ayrılmalarının ardından Matjas Smodis ve sezon sonuna doğru Türk Telekom'dan transfer edilen Sani Becirovic ile yollar ayrıldı. CSKA Moskova ayrıca herzamanki profesyonelliğini gösterek her iki oyuncu için de ayrı ayrı teşekkür mesajı yayınladı. (Becirovic , Smodis) Smodis çok uzun süren ve tekrarlanan sakatlıkları yüzünden çok özel bir 4 numaradan, çok sıradan bir basketbolculuğa doğru büyük bir geri adım attı. Hatta geçen sezon başı büyük kulüplerimizden birine teklif edilmesine rağmen rağbet görmedi. Halbuki birkaç sene önce Smodis'i reddetmeyi bırakın, kadroya katabilmek bile çok büyük işti. Becirovic de aynı dertten muzdarip. Onun da uzun süre sahalardan uzak kalması yolunu Ankara'ya kadar düşürmüştü. Her ikisi de kariyerlerinin ortasında, en olgun olmaları gereken çağda herşeye sıfırdan başladılar. Şimdi JR Holden'dan sonra Becirovic'in de gidişiyle o bölgede CSKA Moskova adına çok ciddi bir boşluk doldu. Bu sene transfere çok büyük bütçe ayıran CSKA kuşkusuz Kazlauskas'ın istekleri doğrultusunda oraya bir takviye yapacaktır.

24 Haziran 2011 Cuma

Bourousis'in Dopingi Telefon Kayıtlarında

0 yorum

Yunanistan'da ortaya çıkan son yılların en büyük şike skandalında telefon takibine yakalanan milli bir basketbolcunun doping ve şike yaptığı iddia ediliyordu. Bu isim dün ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde milli takımı "mücadelelerine ve emeklerine saygı gösterilmediği" için bıraktığını açıklayan Olympiakos'un milli pivotu Ioannis Bourousis'in, sevgilisi Christina Psomiades'in babası ve aynı zamanda Kavala futbol takımının çoğunluk hissesinin sahibi Makis Psomiades'le yaptığı skandal görüşmeler telefon takibine takıldı ve deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Sene içinde doping kullandığı ve lig finalleri için de Makis Psomiades'ten doping istediği telefon kayıtlarında yer alan Bourousis, kulübün sahipleri Angelopoulos kardeşler için de ağır sözler söylüyor. Zaten takımdan ayrılacaktı ve kulüp 200.000 euro fesih parasını vererek oyuncuyla yollarını ayıracaktı ama ortaya çıkan konuşmalardan sonra Angelopoulos kardeşler tek kuruş bile vermeden onu kovmak için gerekli tüm girişimleri yapıyorlar. Olympiakos tribünlerinin de uzun zamandır bağrına bastığı Bourousis'in artık Pire'nin suyundan içmesi bile mümkün değil. Umarım binbir türlü psikolojik sorunla boğuşan Yunan halkı daha farklı tepkiler gösterip farklı cezalar uygulamaya kalkmaz. Olympiakos'u ezeli rakiplerine, kendisini de tüm dünyaya rezil etti Bouroussis. Bu kayıtlar gerçekse ki heryere düştüğüne göre mutlaka gerçektir, Bourousis'i zor bir dönem bekliyor. 

Bourosis'in  Makis Psomiades'le yaptığı telefon görüşmesi :

Bourousis : Günaydın Bay Makis. Nasılsınız?
Makis : Günaydın. Tebrikler evlat.
Bourousis : Teşekkür ederim.
Makis :  Bizimkiler de aynı sıkıntıyı yaşıyorlar, uyuyamıyorlar.
Bourousis :  Evet Bay Makis ben de iyi uyku uyuyamıyorum.
Makis : Evet bizim çocuklar da aynı. (Kavala oyuncularından bahsediyor) Onlar da uyuyamıyorlar.
Bourousis :  Bu kadar etkili mi Bay Makis?
Makis : Evet ve oynadıkça daha etkili oluyor. Geçen akşam Mantzourakis ve genel menajerle beraber Sofitel Otel'de maçı izliyorduk ve her ikisi de bana ne dediler biliyor musun? "Sadece Bourousis yüreğiyle oynuyor ve herkesi yoketmeye hazır." Ve hiçbirşeyden haberleri olmadan (Gülüşmeler)
Bourousis : Hiçbir fikirleri bile yok. (Gülüşmeler)
Makis : Hem Olympiakos, hem de Panathinaikos oyuncuları senden bir seviye aşağıda oynuyorlar. En az iki kat daha sert oynuyordun. Son iki dakika sen smaç yaptıktan sonra Angelopoulos kardeşler sevinçten havaya zıplıyorlardı. Kamera yakın çekim yapıyordu onlara.
Bourousis :  Evet o aptallar maçtan sonra sahaya yanıma geldiler ve benle konuşmaya çalıştılar. Ama dilsizi oynadım ve onlardan uzaklaştım. Ama Bay Makis bilmelisiniz ki ilaç bitti.
Makis : Merak etme evlat. Senin için daha fazla alacağım. Ne zaman ihtiyacın olacak?
Bourousis :  Finaller için lazım.
Makis : Ne zaman istiyorsun?
Bourousis :  Mayısın ortasına doğru. 
Makis : Sen deli misin? O zamana kadar tabi ki senin için bulacağım. 
Bourousis : Tamam Bay Makis. Biraraya gelebilir miyiz yoksa Kavala'ya mı gidiyorsunuz?
....

Konuşma kısa bir süre daha devam ediyor. İçeriği inanılır gibi değil. Sonuçları ne olacak zaman gösterecek. Makis Psomiades'in de resmi aşağıda. Doping, şike vs yapmasına gerek yok, sokakta görsen direk içeri alabileceğin bir tipe benziyor. 


(Resimler ve telefon kayıtları için kaynak : Talkbasket)

23 Haziran 2011 Perşembe

Krstic ve Mejia CSKA Moskova'da

0 yorum

CSKA Moskova'da hareketli günler yaşanıyor. Yeni sezonda bütçesini arttırdığı ve limitleri fazlasıyla zorladığı bilinen Ruslar NBA'den Sırbistan milli takımının kaptanı Nenad Krstic'i ve Cholet'in başarılı skoreri Sammy Mejia'yı kadrosuna kattı. İkisi de oyuna direk olarak etki edebilecek önemli transferler. Kazlauskas ile beraber dönüşüm sürecine giren Ruslar alınan ve hedeflenen diğer oyuncularla eski günlere dönmek için kesenin ağzının açıldığını gösterdi. Siskauskas ve Vorontsevich'in sözleşmeleri de geçtiğimiz hafta uzatıldı. Üzücü olan ise JR Holden ve Trajan Langdon'ın basketbolu bıraktıklarını açıklamalarıydı. Kalbiyle alakalı sıkıntılar yaşayan ama tekrar parkelere dönen JR Holden ve son birkaç senedir eski formundan çok uzak olan Alaskalı suikastçi Langdon daha verebilecekleri çok şey varken basketbolu CSKA Moskova forması altında bıraktılar. Kazlauskas bu sene performansı en çok merak edilen koçlardan biri ve Messina - Pashutin - Vujosevic üçlüsünden sonra beklentiler Moskova'da yine çok yüksek.

22 Haziran 2011 Çarşamba

Chuck Eidson'ın İmzası ve Barca Günlüğü

1 yorum

Chuck Eidson'ın Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladığı daha önce basına yansımıştı, ben de burada bilgisini vermiştim. İşin sadece resmi boyutu bekleniyordu ki bugün Barcelona hem internet sitesi aracılığıyla, hem de kulüp televizyonundan Eidson'ı basına tanıttı. Sözleşmede kulübün +1 opsiyonu da var. Daha önce de yazmıştım benim için şu ana kadar tartışmasız sezonun en iyi transferidir. Eğer lokavt sebebiyle süper bir yıldız Avrupa'ya gelmezse veya Barca Teodosic'i de kadrosuna katmazsa bu yazın en iyi transferi olarak da kalabilir. Xavi Pascual'in koçluk yetenekleri ne kadar tartışılırsa tartışılsın kadro kurmaktaki becerisi muazzam. 

Barcelona'daki hareketlilik sadece bununla da sınırlı değil. Fran Vazquez ile 1 yıllık kontrat yenilediler. Morris ve Anderson'ın takımdan ayrıldığını açıklayan kulüp, Basile ile de sözleşme yenilenmediğini duyurdu. Anderson'ın Barcelona kimliğindeki bir takımda uzun süre kalması zaten mümkün değildi, maksimum katkısını yapıp takımdan ayrıldı. Şimdi muhtemelen daha çok ön plana çıkabileceği bir takıma gidecek. Basile de bütün sezonu sakatlıkla geçirdikten sonra takımda vefa ile perçinlenen yerini kaybetti. Morris tercihi ise tamamen koç insiyatifi. Eidson'ı kadroya katan, Navarro ve Mickeal'e zaten sahip olan, büyük ihtimal oyun kurucu bölgesine de Rubio sonrası skora destek verecek bir isim alacak olan Pascual'in artık Morris'in hücum katkısına pek ihtiyacı kalmadı. O bölgeye savunma sertliği katacak bir 4 numara alabilirler. Bu arada Mickeal ile de 2 yıllık yeni kontrat yenilendiğini hatırlatalım.

 

Teodosic'e Yunan İşkencesi

0 yorum


Yunan basınının diline düşenin vay haline. Çok seviyorlar bu işleri.

Real Madrid'in Yeni Koçu Pablo Laso

2 yorum

Resme bakınca Real Madrid'in Bir İstanbul Masalı'nda Necati rolündeki Kaan Çakır'ı koç yaptığını düşünebilirsiniz lakin kendisi Lagun Aro'yu çalıştıran 43 yaşındaki Pablo Laso. Messina'nın istifası sonrası 10 yıllık asistanı Molin'e de yol veren Madrid yönetimi Pesic, Pianigiani ve Repesa isimleri üzerinde duruyordu. Madrid'de hala koç belli olmadı mı diye az önce resmi siteyi kontrol ettim ve gördüğüm açıklama karşısında şoka uğradığımı söylemeliyim. Daha önce çok önemli bir başarısı bulunmayan Pablo Laso oyunculuk kariyerinin tamamına yakınını Baskonia'da, 2,5 yılını da Real Madrid'de geçirdi. Yıllık 400.000 euro alacak Pablo Laso ile Real Madrid neyi hedefledi henüz anlayabilmiş değilim. Anlaşılan o ki Perez basketbol şubesinde yaşananlara oldukça kızıp şubeye farklı bir profil yüklemiş durumda. Kendi Pianigiani'lerini yaratmaya çalışacaklar gibi duruyor. Yine de erken konuşmamak gerekiyor, belki de karşımızda Barcelona krallığını yıkacak isim duruyordur. Ama bu kadar büyük isimlerden sonra Pablo Laso isminin biraz hayalkırıklığı yarattığını da söylemek gerekiyor. Resmi sitenin açıklaması burada. Alberto Herreros ile olan yakın arkadaşlığının bu kapıyı açmış olabileceği yönünde yazılanlar var, bunu da ekleyelim. Bu arada hatırlayamayanlar için bir de Necati fotosu ekleyelim. Real Madrid bizimle dalga geçiyorsa bizim de verecek bir cevabımız olmalı...


McCalebb Siena'yla Kontrat Yeniledi

0 yorum

Sezonu yine şampiyon olarak kapatan Siena'da finalin MVP'si Bo McCalebb ile devam eden kontratı bir yıl daha uzatıldı. 1+1+1 şeklinde yapılan ve 2013'te sonra erecek kontrat aynı şekilde 2014'e kadar uzatıldı. Sakatlığı ve dönüşündeki performans düşüklüğü ile Siena'nın belki de muhtemel final veya şampiyonluk şansını ciddi derecede etkileyen McCalebb şu anda Avrupa transfer piyasasının da en önemli hedeflerinden biriydi. Bir zamanlar memleketimizde forma terletiyordu McCalebb, şimdi şu pozisyonunu görmek oldukça ilginç ve mutluluk verici. Tantuni yaramış eski dosta.

21 Haziran 2011 Salı

Obradovic 2005'in Günahını Çıkardı

0 yorum

"Bu anı hiç yaşanmamış sayabilir miyiz?"

2005'te Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası için Obradovic başta olmak üzere tüm ülkenin aklından geçen tek cümle bu olsa gerek. Bodiroga, Rakocevic, Jaric, Rebreca, Gurovic gibi isimlerle grupta ikinci olup playoffta Fransa'ya elenen, şampiyonluk hedeflediği evinde çeyrek finale bile kalamayan Sırbistan'da o döneme dair hatırlanan en net olay takım içinde yaşanan kavga ve problemlerdi. Zeljko Obradovic yıllar sonra bu konuda Sırp basınına konuştu. Özeleştiri, ders ve tavsiye taşıyor her bir kelimesi...

"Birbirleriyle oynamak istemeyen oyunculara en iyi örnek yıllar önce çok kötü bir sonuç elde ettiğimiz 2005 Avrupa Şampiyonası'ydı. Sonuç olarak herşey benim üzerime kaldı çünkü koç herzaman herşeyden sorumludur. Son ana kadar oyuncular arasındaki ilişkilerin üstesinden gelineceğini ve kendi ülkelerinde milli takım için oynamanın ne demek olduğunu anlayacaklarını düşündüm. Malesef çok farklı noktaya geldi. Takım içi ilişkilerde büyük problem vardı ve daha erken müdahale etsem çok farklı bir noktaya varabilirdi. Bütün koçlar şunu anlamalı ki problemlerin kendi kendine çözülmesini beklemektense bir noktaya gelmeden onları çözmek her zaman daha iyidir.  "

Kuşkusuz akıllara hemen Rakocevic - Jaric kavgası geliyor. Rakocevic'le bu konuyu konuştuğumuzda kendisinin o dönemde yapıcı olduğunu ama karşılık göremediğini söylemişti ki Obradovic de zaten o günlerde aynı noktalara vurgu yapıyor. Obradovic'in o olaylardan nasıl dersler çıkardığını şu anda Panathinaikos yönetiminde çok rahat görebiliyoruz. Belki de bu kadar sinirli olmasının sebeplerinden biri o günlerde yaşananlar, verilen tavizlerdir kimbilir...

Sahibinden Satılık Panathinaikos

0 yorum

Henüz kaleme alamamış olsak da rüya gibi, Eurolig ve Yunanistan şampiyonluğu ile biten efsane bir sezon. Panathinaikos, Dimitris Diamantidis ve Zeljko Obradovic'in bu sezon yaptıkları eminim hem belgesel, hem de tarihe bir not olacak ama esas olay Giannakopoulos kardeşlerin kararı. Yunanistan'da ilaç sektörünün baronlarından Thanassis ve Pavlos Giannakopoulos kardeşler kulübü satmaya karar verdiler ve alıcı arıyorlar. Haftaiçi birkaç forumda Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban'ın adı geçse de sonradan bunun asılsız olduğu ortaya çıktı. Şimdi bir başka Yunan zengini ile temaslar sürüyor. Gerek Yunanistan'ın ekonomik durumu, gerek global riskler, gerekse kulübün karlı bir yatırım olmaması kardeşlerin işini zorlaştırıyor ama bu işten çekilmeye kararlılar. Sahibinden satılık Avrupa şampiyonu. İlgilenenlere duyurulur.

20 Haziran 2011 Pazartesi

Jerrels Maccabi'nin Yakın Takibinde

0 yorum

Sezon başı Bo McCalebb'ten doğan boşluğu Lafayette ile doldurmaya çalışan ama düşük performansı sebebiyle 6. haftada yollarını ayırarak Jerrels ile anlaşan Partizan'ın anlaşılan o ki ABD'li oyuncuyu elinde tutması pek kolay olmayacak. Hem Eurolig'de, hem Adriyatik Ligi'nde, hem de Sırbistan playoffunda üst düzey performans gösteren Jerrels çok geçmeden devlerin yeni gözdesi oldu. Piyasanın en iyi takipçilerinden David Blatt ve Maccabi Tel Aviv şu an için Jerrels'ın en büyük taliplisi. Pargo ile sözleşme yenileyen Maccabi, Perkins'in Final Four öncesi yaşadığı sakatlığın getirdiği sıkıntıyı ve kaybedilen muhtemel şampiyonluğu unutmamış olacak ki o bölgeyi sağlama almak istiyor. Pargo, Perkins ve Jerrels'tan oluşan üçlü hem defansif, hem ofansif anlamda, hem de tempo anlamında çok ciddi bir rotasyonu oluşturabilir. Ayrıca Jerrels'ın dış atışlardaki başarısı da Barcelona'da Pargo'dan ağzı yanan Blatt'ın bu oyuncuya yönelmesinin en büyük nedenlerinden biri. Jerrels gelecek sezon da Eurolig'de mücadele edecek orası kesin. Yakınlara mı gelir, İsrail'e mi gider, Avrupa'ya mı yelken açar orası net değil işte.

Yotam Halperin Maccabi'ye Döndü

0 yorum

Maccabi Tel Aviv'den yetişen ve son iki yıldır Yunanistan'da Olympiakos forması giyen Yotam Halperin tekrar yuvaya döndü. Giannakis'le 2010 Final Four'unda yaşadığı ciddi problemin ardından takımdan gideceği konuşulan ama Ivkovic'le son bir şans daha deneyen Halperin'in peşinde Maccabi Tel Aviv'in olduğu ve Blatt'ın onu tekrar yuvaya kazandırmak istediği zaten biliniyordu. İş şimdi resmiyete döküldü. Burstein, Eliyahu ve şimdi de Halperin. Blatt vaadedilen kutsal topraklarda Büyük Maccabi Tel Aviv için bir adım daha attı.

14 Haziran 2011 Salı

Dusko Ivanovic'ten İki Yıllık İmza

0 yorum

Uzun süredir koç pozisyonu soru işaretleri ile dolu olan Caja Laboral'de mevcut koç Dusko Ivanovic'le 2 yıllık sözleşme yenilendiği kulübün resmi sitesinden duyuruldu. Bildiride önemli bir detay da başkanın ilk tercihinin herzaman için Ivanovic olduğu ve başka hiçbir koçla iletişime geçmediğinin aktarılması oldu. Caja Laboral'de bir süredir Svetislav Pesic'in adı anılıyordu. Bu arada Pesic için üç kulüp anılıyordu: Efes Pilsen, Real Madrid ve Caja Laboral. Efes ve C.Laboral koçları ile devam kararı aldıklarına göre geriye bir tek Real Madrid kaldı. Orada da Repesa, Pesic ve Pianigiani arasında Perez'in dudaklarından çıkacak tek kelime belirleyici olacak. Pesic'in nereye gideceğini çok ciddi anlamda merak ediyorum.

13 Haziran 2011 Pazartesi

Gate 7'den Angelopoulos'lara Tam Destek

0 yorum

Şampiyonluğu sezon içinde ve kupada hiç yenilmediği Panathinaikos'a kaptıran, üstüne bir de dayak yiyen Olympiakos'ta en ateşli taraftar grubu Gate 7, Angelopoulos'lara desteklerinin tam olduğunu açıkladı. Her mağlubiyette suçu hakeme bulan Ivkovic'in rüzgarına kendini kaptıran amigolar hakemlerle ilgili bir bildiri yayınlayıp takım sahiplerine sahip çıktılar. Yıllardır harcanan 200 milyon doların üzerinde para ve elde olan sadece Yunanistan kupası. Normalde böylesine lider taraftar grupları anında başkanların istifasını ister ama Gate 7 vefalı(!) desteğini sürdürmüş. Haberi duyar duymaz inanılmaz gözlerim yaşardı. Bu devirde böylesine vefalı(!) taraftar grubu az bulunur. Desteklerini çekerlerse o kadar taşkınlığa kim izin verecek, kim maddi destek sağlayacak sonra. Kime gösterecekler vefalarını...

12 Haziran 2011 Pazar

Gagaloudis Mersin'in Hedefinde (mi ?)

1 yorum

Geçtiğimiz sene Grundy ve Kommatos'u sezon ortasında Yunanistan'dan alan ve özellikle Grundy'nin performansıyla ligde kalmayı başaran Mersin BŞB için Yunan basınının yazdığı yeni isim Giannis Gagaloudis. Maroussi'de sezonu tamamlayan 33 yaşındaki oyun kurucunun Mersin'in transfer listesinde olduğu söyleniyor. Normalde pek TBL yazmam ama sözkonusu memleketimiz olunca durum biraz hassas oluyor. Ufak bir araştırmayla kendisinin gerçek bir psikopat olduğu ve Panathinaikos'un meşhur Gate 13 tribününden olduğunu öğrendim. Daha da önemlisi Mersin BŞB staffı bu ismi ilk kez duyuyor. Yani ya kulüpte transfer işlerini birileri gizlice yürütüyor ya da artık Yunanistan'da pazarlık ve fiyat arttırma aracı Mersin BŞB olmuş. Ne desem bilemedim. Hakan Köseoğlu'nun durumunun henüz net olmadığı ve gündemde TBL'de yer alan bir guard olduğu günlerde Gagaloudis de iki gün sonra imzalarsa şaşırmam, burası Mersin. Hayırlısı olsun.

Renaldas Seibutis Lietuvos Rytas'ta

1 yorum

Galatasaray'a gitti gidiyor denirken Litvanya'dan Seibutis'in Rytas'la 3 yıllık sözleşme imzaladığı haberi geldi. Olin'den takım arkadaşı Samardziski ile beraber oynamaya devam edecek. Aynı haberde koç olarak Aleksandar Dzikic'le de 2 yıllık anlaşma imzalandığı belirtiliyor. Litvanya'da Zalgiris ve Rytas gaza bastılar. Seneye gözleri biraz Litvanya'ya çevirmek gerekebilir.

Sırbistan'da Şampiyon Yine Partizan

0 yorum

Hemen hemen tüm yerel liglerde şampiyonlar belli oldu. Bırakın takip etmeyi, iş ve özel yaşam koşuşturması içinde bazılarından bir hafta sonra haberim oluyor. Sırbistan liginde Partizan final serisinde Hemofarm'ı 3-0 ile geçerek 10. kez üstüste şampiyon oldu. Yine altın bir yılı geride bıraktılar. Adriyatik Ligi finalinde Union Olimpija'yı 77-74 , Sırbistan Kupası'nda da FMP'yi 77-73 yenerek iki kupayı müzeye götürmüşlerdi. Bu kupayla beraber de yine bir üçlemeye imza attılar. Zaferler güzel olsa da Belgrad üzücü bir haberle kupaları kaldırdı. Bu sene drafta girecek olan ve artık neredeyse Belgrad'ın çocuğu olan Jan Vesely'nin vedasına sahne oldu kutlamalar.  "Bütün bir sezonda kazandıklarımız ve bu şampiyonluk nedeniyle çok mutluyum. Her zaman taraftarlarımız önünde şampiyonluğu kazanarak veda etmek istediğimi söylemiştim. İnanılmaz bir duygu. " Çek yıldızın veda cümleleri. Jawai, Gist ve Jerrels'a ciddi kancalar var. Kecman büyük ihtimal seneye devam edecek. Yine bir dönüşüm, yeniden yapılanma dönemi Partizan'ı bekliyor. Onlar nasıl olsa alışkın...

















Resimler için kaynak : Mondo.rs

11 Haziran 2011 Cumartesi

Velickovic Panathinaikos Yolunda

0 yorum

Bu yaz sezonu beklenilenden hızlı başladı. Seneye Avrupa'da yerini sağlamlaştırmak isteyen takımlar daha yerel ligler bitmeden temaslara başladı, hatta bazı imzalar bile atıldı. Pazarın küllenmiş yıldızlarından biri de Novica Velickovic. Partizan'ın etinden, sütünden ve bonservisinden faydalanıp, yeni takımında sahne alamayan bir diğer Sırp yıldız. Yabancı basından çıkan haberlere göre bir diğer benzer oyuncu olan Milenko Tepic'in yanına gidiyor. Gerçi Tepic'in de Partizan'a döneceği yönünde söylentiler var ama şimdilik Beobasket ajansı bunları yalanladı. Sırplar Velickovic'in Panathinaikos'a çok yakın olduğunu ve temellerin Final Four sırasında atıldığını söylüyor. Olympiakos'ta onu direk kazanabilecek Ivkovic faktörü olsa da Ivkovic'in henüz kendi kaderi bile net olmadığından bir diğer hakkaniyetli ve sinekten yağ çıkaran üstad Obradovic Novica'yı kapmak üzere. Velickovic'in Real Madrid ile 1 yıllık opsiyon durumu olsa da bu karar tamamen yeni gelecek koçun iki dudağı arasında. En büyük aday Repesa bu hafta Marca'daki röportajında genç yıldızları sayarken Velickovic o isimler arasında yoktu. Anlaşılan o ki Velickovic kariyerinde yeni bir sayfa açacak. Gönüller istese de yolunun Türkiye'ye düşeceğini sanmıyorum.

Panathinaikos'a 4 Maç Ceza

1 yorum

Şampiyonluk maçında hatırlanacağı üzere son saniyelerde Spanoulis'in uzak mesafeli üçlüğünü girmeyecek sanarak sahaya giren Panathinaikos seyircileri basketten sonra kalan kısa sürenin oynanmasını geciktirmiş ve maçın son düdüğüyle beraber tekrar sahaya dalarak Bourousis başta olmak üzere Ivkovic ve yardımcı koça fiili saldırıda bulunmuşlardı. Buna sahaya atılan kesici ve patlayıcı maddeler de eklenince yoncaların alacağı ceza merakla bekleniyordu. 4 maç seyircisiz ve 40.000 euro para cezası verildi Panathinaikos'a. Geçen sene Olympiakos'a çıkan olaylar yüzünden 9 maç ceza verilmişti. Bu karardan sonra Olympiakos cephesinin ortalığı ateşe vereceğini kestirmek zor değil.

10 Haziran 2011 Cuma

Dusko Savanovic Efes Pilsen'de

1 yorum

Gün içinde Can İşbakan ve İsmail Şenol twitterdan aktardılar, akşam da bütün Sırp sitelerine haber düştü. Resmi açıklama yok ama o da bir aksilik olmazsa birkaç gün içinde gelir. Sözleşmenin bol sıfırlı ve 3 yıllık olduğu söyleniyor. Valencia'nın Eurolig hakkını yitirmesinden sonra önce Pesic, sonra Javtokas, şimdi de Savanovic takımda ayrıldı. Durağının Efes Pilsen olması süper bir haber. Güzel bir hamle, güzel bir yama. Ufuk Sarıca'ya güvenilmesi iyi hoş ama keşke Pesic de gelseydi diyorum kendi adıma.

Real Madrid'de Koç Muamması

0 yorum

Önce Pepu Hernandez, sonra Pedro Martinez, Svetislav Pesic derken şimdi de Jasmin Repesa ve Pianigiani. Futbolun aksine Real Madrid, basketbolda her zaman rüyaları süsleyen kulüp olmaktan uzakta. Yönetimin baskısı, taraftarın açlığı ve sabırsızlığı üzerine son yıllarda Barcelona'nın rakipsizliği de eklenince Real Madrid'e gelecek koçun işi giderek zorlaşıyor. Bu ortamda önce Pepu Hernandez taraftar tarafından ıslıklandı, tepki gördü. Pedro Martinez kulübüyle kontrat yeniledi. Pesic'in adı bir yandan Caja Laboral'le geçiyor, hatta bunu Real Madrid'in çabuk karar vermesi için çıkarttığı söyleniyor. Yeni bombalar ise Repesa ve Pianigiani. 

Konu Real Madrid olunca ilk açılacak gazeteler Marca ve AS. Seviyeyi zaman zaman çok aşağılara çekseler de kulüp içindeki kaynakları çok kuvvetli. Marca Jasmin Repesa ile röportaj bile yaptı. 2006 yılında Real Madrid'in teklifini reddeden Repesa Hırvatistan Milli Takımı'ndaki görevi için "Milyonların taleplerini geri çeviremezdim" demişti. Şimdi  "O treni kaçırdığım için kendimi affetmiyorum, bir daha gelirse hiç tereddüt etmem  Real Madrid'de çalışmak rüya gibidir ." diyor. Benetton'dan da bugün ayrıldığı açıklanan Repesa için birçok yer kesin olarak anlaşma imzaladığını yazdı. Bugün Real Madrid yönetimi toplandı ve basketbol konusunda alınacak kararlar hakkında görüştü. Net bir karar verilmedi ama masadaki dosyaların en üstünde Repesa var. Bütçe kesintisine gidecek Real Madrid'de hedefler ve planlar belirlendikten sonra yeni koç açıklanacak. En bomba isim ise Siena koçu Pianigiani. Marca'ya göre İtalyadan "2013'e kadar kontratım var. Beni isteyen başkan Minucci ile görüşmeli." mesajı göndermiş. Bir kaç gün içinde isim netleşecek. Perez ikna olacak ve Repesa imzalayacak diye düşünüyorum. Ama burası Real Madrid belli olmaz, 1 dakikada değişir herşey.

Fenerbahçe Ülker Bourousis'i İstiyor

1 yorum

Başlığı hiç değiştirme ihtiyacı duymadım. Yunanlar Fenerbahçe'nin Bourousis'i istediğini bu satırla manşete taşıdılar. Bourousis 2009 yılında Olympiakos'la yıllık 1.6 milyon euroya sözleşme yeniledi ve kontratı 2012'de sona eriyor. Serbest kalması için ise 1 milyon euroya yakın tazminat maddesi var. Üstelik bu rakam Yunan pivota sadece NBA kapısı aralıyor. Yalnız durum para olayından biraz farklı. Birincisi Olympiakos bütçe kesintisine gidiyor ve bu süreçte bazı yüksek kontratlı oyunculara kapı gösterilebilir. İkincisi de sene içinde Bourousis'in Ivkovic'le yaşadığı sıkıntı ve 1 ay boyunca en kritik yerde kadro dışı kalması. Henüz Ivkovic'in Olympiakos'la devam edip etmeyeceği belli değil ancak ederse Bourousis'i düşünmeyebileceğini varsayabiliriz. Bourousis Avrupa'da büyük hedefler peşinde koşan her takım için muazzam bir transfer olur. Redplanet Olympiakos'un kalbidir, onların yazdığı her söylentiyi doğru olarak kabul edebiliriz. Ama Bourousis'in daha önceki kontrat pazarlığı da akıllardan çıkmıyor.

Resmin kaynağı  İn The Game Basket sitesidir.

9 Haziran 2011 Perşembe

Manşetlerle Panathinaikos'un Şampiyonluğu Bölüm 2

0 yorum







 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...