Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Haziran 2011 Pazartesi

Yunanistan'da Şampiyon Panathinaikos !

2010 - 2011 sezonunun hikayesini Panathinaikos yazdı, imzasını da attı. Bazen başarıya ulaşmak için en iyi parçalarınızdan vazgeçmek zorunda kalırsınız ve bu hamle sizin bile hayal etmediğiniz başarıların önünü açar. Barcelona futbol takımının Ronaldinho ile ayrılığını buna örnek verebiliriz. Basketbol için çarpıcı örnek de Panathinaikos - Spanoulis ayrılığı diyebiliriz. Panathinaikos'u devirmenin yollarını düşünen Olympiakos'un sahibi Angelopoulos kardeşler rakibinin ciğerini söküp alırken aynı zamanda kendi takımlarına olağanüstü bir guard rotasyonu yarattılar. Ama yanlış parçayı söktüklerini Obradovic ve Diamantidis açıkça gösterdi. Seneyi namağlup bitiren, kupada da rakibini deviren Ivkovic ve öğrencileri final serisini 3-1 kaybettiler ve yine ikinci oldular. Panathinaikos bu sefer neredeyse bütün maçı Diamantidis'siz oynadı. Calathes'in yine yıldızlaştığı ama esas olarak Fotsis'in damga vurduğu maçın en trajik anı uzatma bölümünde Spanoulis'in elinden kaçırdığı top oldu. Maçın son bölümünde sürekli geriden gelen Panathinaikos uzatma bölümünde rüzgar gibi eserek şampiyonluğa ulaştı. Maç sonu OAKA alev alev yanarken taraftarların Bourousis'le tekme tokat kavgası kapanış sahnesi oldu. Panathinaikos'un rüya hikayesi daha sonra. Şimdilik renk veriyoruz: Yeşil !!!

2 yorum:

Oypa13 dedi ki...

Beyaaaz! :)

4.periyot ve uzatma dahilinde 5/5 üçlük attı Fotsis bu gece şampiyonlukta aslan payı bence onundur.Ayrıca normal sürenin sonunda 30 saniye kala Papaloukas 2/0 serbest atış atıp dönen topta Sato'yu bloklaması ve devamında sanırım Mavrokefalidis 2/1 atınca oyunu kazanacaklarına olan inançlarınıda yitirmişlerdir.

Son olarak Teodosici son anlarda oynatmayan İvkovic'e de kupanın sapını versinler uzatmalarda sahada olması gereken adam Teodosic'di bence;o anlarda topu onun eline verip al ya şampiyon yap,yada batır derdim.

Neyse uzun oldu ama ŞAMPİYONLUK BİZİM,KUPA BİZİM(euroleague) diğeri çoban armağanı olsun :)

Gamiste ton pousti ton Olympiako!

ertan ürkmez dedi ki...

İkinci devreden itibaren izleme imkanım oldu. Cidden kalplerin dayanamayacağı nefes nefese bir mücadele şeklinde geçti. O dereceki bir ara Obradoviç in yüzündeki ifade ter isot yemiş izlenimi veriyordu.Olympiakos serbest atışları değerlendirebilseydi kaderini değiştirebilirdi. Maç sonuna gelince bir millet bize bu kadar mı benzer yahu. Sanırım spor salonlarında 3 millet meşale yakar Yunanlılar, Sırplar bir de biz. Bu yıl Türkiye de oynanan FB-GS finali de yakın gelecekte Türkiye liginin de Yunan ligi gibi ezeli akipler arasında geçeceğine bir işaret bence. Saygılar Ertan ÜRKMEZ

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...