Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

31 Ekim 2009 Cumartesi

Bilbao Real Madrid'e Hafif Geldi

0 yorum

Haftaiçi Panathinaikos'la "gerçek" bir mücadeleye çıkacak olan Real Madrid bugün Bilbao'yu deplasmanda 70-96 yendi. 10-30 biten ikinci bir şeyrek var ki Bilbao'ya darbeyi indirmiş,bir daha da toparlayamamışlar. Bullock da 5/5 üçlük,2/2 ikilik,2/2 de serbest atışla %100 isabet sağlamış. Hem de bunu rotasyon çılgınlığında 20 dakikada başarmış. Eski Real'liler Mumbru ve Moiso da fazla etkili olamamışlar. Benim dikkatimi çeken yine Hervelle oldu. Hiç süre alamamış,Messina "Ya benimsin ya toprağın" diyor herhalde. Oynatmıyorsan yolla gitsin be adam,benim gibi özel hayranları var o adamın mahrum kalıyoruz. Lavrinovic de bomboş pozisyonda nasıl komik duruma düşülürün dersini vermiş videoda :) Detaylı istatistikler burada.

70 - Bizkaia Bilbao Basket (21+10+19+20): Salgado (-), Blums (-), Mumbru (7), Banic (17), Guardia (9) , Javi Rodriguez (4), Seibutis (12), Vazquez (5), Warren (13), Markota (3), Moiso (-).

96 - Real Madrid (22+30+21+23): Prigioni (11), Bullock (21), Hansen (3), Garbajosa (8), Darjus Lavrinovic (8) , Llul (10), Vidal (6), Kaukenas (11), Dasic (2), Velickovic (16).

Maçın özet görüntüleri ;



Link

Lavrinovic'in saçmaladığı pozisyon :)



Link

Günün diğer maçında da Xacobeo durmuş durmuş vurmuş. Ne zaman güvendiysem yanılttılar beni. Bugün de Fuenlabrada rahat geçer diye düşünürken,namağlup 20 sayı fark yemiş Xacobeo'dan. Fitch'i durdurunca zaten otomatikman takım da durmuş. Nasıl savundular gerçekten merak ettim.Detaylı istatistikler burada.

86 - Xacobeo Blu:sens: (20+13+23+30) Stanic (11), Sánchez (4), Vasileiadis (19), Terry (20), Jackson (13) , Aguilar (1), Bulfoni (7), Manzano (2), Djedovic (-) , Pasalic (9).

66 - Ayuda en Acción Fuenlabrada: (15+16+19+16)
Thomas (7), Burstein (12), Berzins (3), Batista (20), Fitch (11) , Mainoldi (-), Antelo (5), Laviña (3), Colom (2), Cortaberría (-) , Sandes (3).

Unicaja Malaga : 86 - Olympiakos : 68 (Maç Yorumu)

0 yorum

Ne yalan söyleyeyim ben de bu maçı zorlansa da Olympiakos'un koparmasını bekliyordum ama yanıldım. Bu haftanın tartışmasız sürprizi Malaga'dan geldi. Herkes gibi haftaiçi merak içindeydim. Sonunda maçı izleyebildim ve sonucun çok da sürpriz olmadığını gördüm. Glyniadakis'in maça ilk 5 başlaması,Olympiakos'un ilk 10 dakikadaki mücadeleden yoksun oyun anlayışı ve Malaga'nın yüksek şut yüzdesi ilk çeyrekte farkı doğurmuş. Giannakis'in Boroussis hamlesi iyiydi ama o da boyundan büyük işlere kalkışıp içeri penetre edince vücudu bu şaşırtıcı hamleyi kaldıramadı ve sakatlandı. Ardından Papaloukas'ın oyuna girmesi savunma tarafında oyunun seyrini değiştirse de Unicaja'nın devre sonunu iyi oynaması ilk yarıdaki 10 sayılık farkı doğurdu. Eğer hakemler yanlış karar vermeyip Dean'in üçlüğünü geçerli saysa ilk yarıda Olympiakos 51 sayı yemiş olacaktı. Bu pozisyonu uygun bir zamanda ayrı bir postla vereceğim.

Karşısınızda Olympiakos,Maccabi Tel Aviv,Roma gibi takımlar olunca tempolu oynamak için tereddüt edersiniz. Ama Malaga maça tam tersi başlamış. Müthiş hareketli savunmanın yanında,hiç tereddütsüz hızlı oyun oynadılar ve oyunlarının karşılığını da aldılar. Ne zaman ki Olympiakos savunma yapması gerektiğini anladı,yerlere atlayıp zıplamaya başladı fark 5'e kadar indi. Ama Taquan Dean son anlarda sahneye çıktı. Maça iyi başlamıştı Dean ama sonra saçmasapan kahramanlığa soyununca kenara alındı.

Şimdi şu pozisyonu dikkatle izleyin. Çünkü bu ilk çeyreğin özetidir. Ribaundu Freeland alıyor,Jeter'e veriyor ve karşı potaya Freeland smacı bastığında aradan sadece 4 saniye geçmiş. Allahtan Olympiakos'un başında Giannakis varmış yoksa bu maç ilk yarıdan 20+ farklara giderdi.



Link


Bu pozisyon da sadece maçın belli bölümlerinde değil tamamında Malaga'nın yaptığı mükemmel savunmanın bir örneği.



Link

Üçüncü çeyrek de maçın bittiği çeyrek olmuş zaten. Glyniadakis önce bir top kaybı,ardından da sportmenlik dışı faul yaparak direncin kırılmasını sağlamış,Wafer ve Kleiza kafasına göre oynayınca fark da açılmış 20'nin üzerine çıkmış. Son periyod Papaloukas girince yine biraz toparlandı ama fark o kadar büyüktü ki Olympiakos kapatmayı başaramadı.

Malaga adına olumlu noktalar mükemmel savunmaları,Jimenez'in gösterişsiz ama mükemmel bir görev adamı olması ve hem Freeland hem de Archibald'ın çok istekli oyunları. Ki düşünün bu savunmaya benim en çok tuttuğum savunmacılardan Berni Rodriguez 5 dakika ile katkıda bulunabildi. Welsch de toplamda sadece 18 dakika oyunda kaldı. Olumsuz noktalar da Taquan Dean'in başına buyruk oyunu ve Archibald'in gereksiz gerginliği. Dean'e bu rolü Reneses mi veriyor bilmiyorum ama bazen takımına zarar veriyor. Archibald'in de yüzündeki maskeden acilen kurtulması lazım çünkü onu aşırı agresif yapıyor. Önce Real Madrid maçındaki hareketleri,şimdi de bu maçtaki agresifliği tamamen rahatsız oyunundan kaynaklanıyor.

Olympiakos'un da acilen savunma yapması ve Schortsanitis'e kavuşması gerekiyor. Glyniadakis verimsiz,Boroussis de sakatlandı.Vujcic çok çalıştı ama tek başına daha fazlasını yapamadı. Ben Messina zamanından beri bu Papaloukas'ın neden 6. adam olduğunu anlamış değilim. Yani bu adamın maç başı 35 dakika ortalama alması için ne yapması gerekiyor. Wafer ve Beverley tamamen kendine oynarken Papaloukas hem oynatıyor,hem de kıvamında hücum ediyor. Ayrıca çok da baskılı savunma yapıyor. Teodosic'in varlığı bir handikap onun için farkındayım ama ikisi hayli hayli aynı anda oynayabilir çünkü Teodosic'in skorer yönü de var. Bir parantez de Kleiza'ya. İlk maç sonunda topu kimseye vermeye niyeti yok demiştim,bu maçta da ne yaptığı belli değildi. Savunmada istekli ama hücumda sanki antrenman yapıyormuşçasına sorumsuz ve rahat.Takımın kollektif oyunu ve başarısı onun hiç ama hiç umurunda değil. Zaten arıza bir adam,bu özelliği de hiç değişmiyor.

Malaga'yı bir kez daha çok beğendim. Welsch ve Rodriguez devreye girdiği zaman tehlikeleri daha da artacak. Haftaya Efes Pilsen'i çok çok zor anlar bekliyor. Şimdiden maçın ağır favorisinin Malaga olduğunu söyleyebilirim.

Solomon Kadro Dışı

0 yorum

Basketbolla ilgili haber eksikliği zaten hep yakındığımız bir noktaydı, bugün de doruklara çıktı. Fenerbahçe Ülker'de Solomon dün antrenmana gelmemiş ve kadro dışı bırakılmış. Ama basında en ufak bir haber bile çıkmıyor. Skytürk canlı yayına bağlanınca ancak öğrenebiliyoruz. Eğer tamamen yollar ayrılırsa Greer'ın performansı açısından çok olumlu olur ama Fenerbahçe için etkisi nasıl olur bilemiyorum. Greer - Solomon - Giricek - Kinsey - Emir beşlisinin her zaman fazla olduğunu, bir ismin gönderilip yabancı bir 4 veya 5 numara alınması gerektiğini (inşallah Hervelle olur) hep söyledim. Eğer Solomon yollanırsa sanırım fırsattan istifade gibi bir durumun sonunda bu karar alınmış olacak.

Sen İnsan Olamazsın #5

0 yorum

.
Maç yorumunda bahsettiğim D'or Fischer'ın Osbolt'a seri blokları. Osbolt'un omuzlarda jubile yapmasını bekledim ama maça devam edebileceğini söyledi :)



Link

Maharetli Eller

0 yorum

Anne ve babası Erazem Lorbek'i 8 yaşındayken çok iyi piyano çalan komşularına götürmüşler ve Sloven oyuncu onlardan ders almış. 7 yıl boyunca da çalmaya devam etmiş ama basketbolu tercih etmiş. İyi ki de etmiş.Piyano çalan Lorbek sempatik oluyor ama postup yapan Fazıl Say'ı kafamda canlandırınca aynı tadı alamıyorum.



Link

Ne İş Olsa Yaparım Abi

0 yorum

David Blatt haftaiçi CSKA Moskova - Roma maçını izleyenler arasındaydı. Maçtan sonra da Rus medyasına konuşmuş. "Boş zamanım olması güzel,birçok maça gidiyorum ama hocaların alıştırma yapması gerekiyor.Dinamo Moskova'dan ayrıldıktan sonra teklif almadım.Tekliflere açığım,iddialı bir kulüp takımı çalıştırmak istiyorum." demiş. İyi güzel de Efes Pilsen maçlarını izleyen bir komitenin David Blatt'ı neden almak isteyeceğini de açıklasa çok güzel olurdu. Devşirdiği McCarthy'yi de sayarsak adamda fena bir yabancı düşkünlüğü var. Maçtan sonra muhabir Pashutin'e saldırması için gazı verdikçe vermiş ama Blatt'ın açıklaması süper: "Geçen sene Messina döneminde 7 yabancı oynuyordu,bugün Langdon ve Smodis'i saymazsak sahada 3 yabancı vardı.Bu da önemli bir farktı." Onun için CSKA pota altının yol geçen hanı olması,Roma kısalarının ellerini kollarını sallayarak adam eksiltip içeri rahatça penetre ederken CSKA'nın alan savunması denememesi falan hiç önemli değil,adam oturmuş saha kenarından pasaportları saymış. Bence Pini Gershon alsın tekrar asistan koç yapsın Blatt'ı,Maccabi'de bol yabancıyla mutlu mesut geçinirler.

ACB TRT (31 Ekim - 1 Kasım Programı)

0 yorum

31 Ekim Cumartesi
19:00 Bilbao - Real Madrid (TRT-3)

1 Kasım Pazar
13:30 Cajasol - Unicaja Malaga (TRT-3)

ACB 5. Hafta Programı ( 31 Ekim - Kasım )

0 yorum

31 Ekim Cumartesi

19:00 Xacobeo BS - A.G. Fuenla
21:00 Bizkaia Bilb. - Real Madrid

1 Kasım Pazar

13:30 Gran Canaria - Granada
13:30 Cajasol - Unicaja
13:30 CB Murcia - Lagun Aro GBC
13:30 Lucentum Al. - Manresa
13:30 MMT Estudiantes - Regal Barcelona
19:00 Valencia BC - Caja Laboral
19:00 DKV Joventut - Valladolid

30 Ekim 2009 Cuma

Avrupa Ligleri'nde Haftasonu (31 Ekim-1 Kasım)

0 yorum

İtalya Lega A 4.Hafta

31 Ekim Cumartesi

21:00 Martos Napoli - Pepsi Caserta

1 Kasım Pazar

13:00 Banca Tercas Teramo - Virtus Bologna
19:15 Armani Jeans Milano - Montepaschi Siena
19:15 Angelico Biella - Vanoli Cr.
19:15 Scavolini Spar Pesaro - NGC Medical Cantu'
19:15 Air Avellino - Benetton Treviso
19:15 Carife Ferrara - Lottomatica Roma
19:15 Sigma Coatings Montegr. - Cimberio Varese

Adriyatik Ligi 5. Hafta

31 Ekim Cumartesi

20:00 Helios - FMP
20:00 Zvezda - Radnicki
20:15 Budućnost - Cedevita
21:00 Zagreb - Olimpija

1 Kasım Pazar

18:00 Hemofarm - Cibona
21:00 Zadar - Partizan


Fransa Pro A 5. Hafta


31 Ekim Cumartesi

20:00 Hyeres-Toulon - Dijon
21:00 Le Havre - Gravelines
21:00 Lyon-Villeurbanne - Poitiers
21:00 Rouen - Strasbourg
21:00 Chalon/Saône - Paris-Levallois
21:00 Cholet - Roanne

1 Kasım Pazar

18:00 Vichy - Orléans

Yunanistan HEBA 2. Hafta

31 Ekim Cumartesi

16:00 Kavala - Peristeri
16:00 Trikalla - VAP Kolossos
17:00 Panionios - AEK
17:00 Ilysiakos - Olimpia L.
21:00 PAOK - Aris BSA

1 Kasım Pazar

14:00 Olympiacos - Maroussi BC
17:00 Panathinaikos - Panellinios

TBL 3. Hafta Programı (31 Ekim,1-2 Kasım)

0 yorum

31 Ekim Cumartesi

14:00 Antalya BŞB - Aliağa Petkim
16:00 F.Bahçe Ülker - Banvit (SkyTürk)
16:00 Pınar Karşıyaka - Kepez Belediyesi
18:00 Mersin BŞB - Beşiktaş Cola Turka

1 Kasım Pazar

13:00 G.Saray Cafe Crown - Erdemir (Spormax)
17:00 Darüşşafaka Cooper Tires - Bornova Belediyesi
19:00 Tofaş - Oyak Renault

2 Kasım Pazartesi

18:30 Türk Telekom – Efes Pilsen (Spormax)

Eurocup'ta Dişli Rakipler

0 yorum

Ben blogla boğuşurken Eurocup'taki rakiplerimiz de belli oldu.Galatasaray Cafe Crown da Beşiktaş Cola Turka da ateşin ortasına düştüler.Türk Telekom'un kurası ise diğer ekiplerimize göre daha kolay gibi görünüyor.

A GRUBU

Alba Berlin (Almanya)
BC Azovmash (Ukrayna)
BancaTercas Teramo (İtalya)
Galatasaray CC

D GRUBU

DKV Joventut (İspanya)
Unics Kazan (Rusya)
Telekom Baskets Bonn (Almanya)
Beşiktaş CT

E GRUBU

Charleroi Spirou (Belçika)
Spartak St.Petersburg (Rusya)
Bilbao-Donetsk eşleşmesinin galibi
Türk Telekom

Eşleşme formatı şöyle ;

(Resmi büyütmek için tıklayınız)
A grubunda mutlak favori Alba Berlin.Birinciliği kimseye bırakacaklarını sanmıyorum çünkü bu takım Eurolig seviyesinde olmasına rağmen tek üçlükle bu şansı kaçırdı ve Eurocup'ta mücadele ediyor.Azovmash geçen senenin Ukrayna şampiyonu ama bu sene eski formundan oldukça uzakta.Lige de kötü başladılar.Teramo da dibe vurup,bu sene yavaş yavaş kımıldamaya çalışan İtalya'nın orta seviye takımlarından.Galatasaray'ın fikstürü çok güzel.Azovmash'la başlayıp dışarda Teramo ile devam edecek.İki Alba maçını aradan çıkardıktan sonra kaderini kendi belirleyecek.Alba dışındaki üç takımın da ikincilik şansları hemen hemen eşit.Galatasaray ikili averajlarda geriye düşmezse ikinci olarak çıkabilir. Azovmash bu hafta CSKA ile VTB Ligi'nde mücadele edecek.Orada son form durumlarını daha iyi görme şansımız olabilir.

D grubunda da Beşiktaş;Unics Kazan,Joventut ve Bonn ile mücadele ediyor. Beşiktaş için büyük şansızlık oldu.Bir kere Joventut Rubio gibi bir ismi kaybetse de hala çok iyi durumda.Bunun yanında Kazan'da Leyday,Stombergas,Loncar ve Marko Popovic gibi isimler var.Onlar da Rusya'da şampiyonluğa oynuyor.Bonn da geçen sene şampiyonluğu kılpayı kaybetti.İşleri çok zor,gruptan çıkabileceklerini sanmıyorum.

Telekom'un işi diğerlerine göre daha kolay.Ne Charleroi,ne de Spartak liderlik için Telekom'un önüne geçemez.En ciddi rakipleri elemelerden gelecek olan takım olacak.Hem Donetsk hem de Bilbao önemli takımlar.İkili averaj da lideri belirleyebilir,Telekom form tutarsa grubu da süpürebilir.

Taşınamadık

0 yorum

Taşınıyoruz dedim ama olmadı. Sebebini çözemediğim bir şekilde blogu malesef domaine yerleştiremiyorum .Diğer arkadaşlarım yarım saatte halletmesine rağmen aynı ayarlarla 18 saatte benimkinde hiçbir gelişme olmadı. Domain sağlayıcımın dediği ve benim de yazdığım gibi 48 saat beklemeye niyetim yok,belli ki çözülemeyen bir sıkıntı var. Site blogspot üzerinden yayınını yapacak,herzamanki gibi maliano.org adresinden de buraya yönlendirme olacaktır.Belki başka bir gün tekrar denerim,belki başka bir çözüm bilmiyorum.Şu anda asayiş berkemal,bloglamaya devam..

İsrail'e 3 Sayılık Basket

0 yorum

2007 yılının Top 16 maçında Maccabi yine TAU deplasmanında maç boyunca dinmek bilmeden sözlü tacize uğrayınca Spahija maç sonrası "Buraya siyasi problemlerle uğraşmaya değil,top oynamaya geldik." demişti. Dün tarih tekerrür etti. Bu sefer Filistin sempatizanı arkadaş bizzat Filistin bayrağıyla penetre etti ama resimdeki gibi double team çok etkili olunca daha öteye geçemedi. Belki Figo'ya atılan bayrak gibi o da bayrağı Gershon'un suratına atacaktı ama olmadı. Yine de mesajı fazlasıyla verdi,istediği yankıyı uyandırdı. Yaser Arafat da maçı izlediyse yukarıdan kıs kıs gülmüştür. Gershon'un maçları olaysız geçmiyor maşallah.

Eurolig'de Günün Özet Görüntüleri

2 yorum

Yarım saat önce bugünün özet videosu da yüklenmiş. Fonda 0 900 lü hatların müziklerinden olmasa daha bir güzel olurmuş sanki.



Link

Taşınıyoruz

0 yorum

"Herkes öldürür sevdiğini..Kimi bir bıçak darbesiyle,kimi DNS ayarıyla" demiş Oscar Wilde. Siteyi www.maliano.org adresine taşımak için DNS ayarlarıyla biraz oynayacağım. Daha önce 2 defa denedim sıkıntı oldu,sabretmeden geri eski düzene geçtim. Ama bu sefer 2 gün sabredeceğim,48 saatte sorunsuz gerçekleşir deniyor. Sitede oluşacak olası erişim problemleri için şimdiden,yeniden özür diliyorum. İnşallah G.O.R.A'daki gibi sorunsuz bir yükleme gerçekleşir...

Eurolig 2.Hafta Toplu Sonuçlar

0 yorum

28 Ekim Çarşamba

Asvel - Fenerbahce Ulker : 76-78 OT
Unicaja - Olympiacos : 86-68
CSKA Moscow - Lottomatica : 69-74
EWE Baskets - AJ Milano : 70-79
Real Madrid - Asseco Prokom : 94-72

29 Ekim Perşembe

Efes Pilsen - Partizan : 77 - 67
Entente Orleanaise - L. Rytas : 62- 69
Panathinaikos - BC Khimki : 101 - 66
Union Olimpija - Maroussi BC : 75 - 81
Caja Laboral - Maccabi Electra : 86 - 81
Regal FC Barcelona - Cibona : 81 - 59
Montepaschi Siena - Zalgiris : 84 - 64

29 Ekim 2009 Perşembe

Efes Pilsen : 77 - Partizan : 67

2 yorum

Efes Pilsen Partizan'ı 77-67 yenmiş. Yenmiş diyorum malum sebepten ikinci yarıyı izlemedim,korkudan açamadım Skytürk'ü. Panathinaikos ve Maccabi maçlarına dalıp haberi girmeyi unutmuşum. İzleyince detaya gireriz. İstatistikler burada.

Efes Pilsen: Kerem Tunçeri 2, Rakoçeviç 14, Thornton 7, Kaya 8, Kasun 9, Shumpert 17, Santiago, Ender 2, Smith 18, Nachbar, Sinan

Partizan: Mc Calebb 10, Kecman 7, Roberts 9, Mariç 19, Vesely 10, Dekiç 3, Vranes 2, Miloseviç 6, Rasiç, Boziç, Sinoveç 1

Skytürk'te Basketbol İşkencesi

4 yorum

Felaketin geleceği aslında maç başlamadan belliydi. Gözleri güzel genç bir arkadaşımızı -soyadı Kunter belki Erman Kunter'in kızı olabilir- röportaj için görevlendirmişlerdi. "Abdi İpekçi birazdan çökecek enkaz altında kalmadan son sözlerinizi alalım" şeklinde heyecanlı röportajlarının şokunu tam atlatmışken Nur Germen'in "Partizan'ın sadece 1 Amerikalısı var" sözü geldi. İlk başta şaka sandım. Çünkü hiçbir şey yoksa Partizan ısınırken sahada iki tane siyahi basketbolcunun olduğunu görmeleri lazımdı. Ona rağmen Lawrence Roberts'dan haberleri yoktu. Ne zamanki Roberts sahaya çıktı "Aa bir Amerikalıları daha varmış" bölümü başladı. Tamam herşeyi bilmek zorunda değilsiniz de en azından yorumlayacağınız maçları da azıcık araştırın. İsmini bilmiyordum Çağlar kardeşim spikerin Mehmet Ayan olduğunu söyledi. Kendisi at yarışı spikeriymiş ona sözüm yok. Yani var da sanırım mecbur kaldı o yüzden yok diyorum. Sol elli Thornton'la sağ elli Smith'i karıştırabilir(!) ama Nur Germen gibi bir ismin bu kadar ilgisiz olması beni şaşırttı. Roberts iki şut atınca da "Geçen hafta 64 sayı atınca bakmışlar ki bu takım skor sıkıntısı çekiyor,oraya almışlar." dedi. E pes yani insaf bu adam Unicaja Malaga maçından 1 gün önce alındı ve maçı da salonda izledi. Koçluk,kariyer tamam ama yorumculuğun bambaşka bir meziyet olduğunu bize Nur Germen bir kez daha ispatladı.

SkyTürk'e bu kadar duyarsız oldukları ve bize işkence ettikleri için teşekkür(!) edip kanalı çevirdim. Efes Pilsen maçının yerine Panathinaikos - Khimki maçını izliyorum. Gece Efes Pilsen maçının sesini kısıp ikinci yarıyı izlerim artık. Basketbol maçı nasıl bir ekibe sundurulmalı diye düşünenler - Skytürk'ü kastetmiyorum belli ki öyle bir niyetleri yok- açıp PAO - Khimki maçındaki müthiş ziyafeti izlesinler. Kim sunuyor kim yorumluyor bilmiyorum ama inanılmaz keyif verici. Kanalı değiştirince bir anda elektrikli sandalyeyi çözüp deri koltukta izliyormuşum gibi geldi. Ya da ne bileyim Real Madrid-Utah Jazz maçındaki mükemmel Kaan Kural anlatımını izlesinler,bütün sezon böyle gitmez. Bizi basketboldan soğutma Skytürk !!

Mozgov - Wisniewski ( Günün Tahmini - Özel Bahisler )

2 yorum

Yabancı sitelerde bugüne dair iki tane özel seçenek var.Bir tanesi Mozgov,diğeri de Wisniewski.

PAO'da Tsartsaris ve Batiste'in sakatlığında takım Golemac'la takviye edildi ama o da sakatlandı.Pota altı Pekovic,Fotsis ve Shermadini'ye emanet.Khimki'de Mozgov ve Javtokas gibi önemli iki isim var.Mozgov'un dezavantajı çok çabuk faul alması yoksa pota altında tam bir dev.Çok güçlü bir oyuncu.Pekovic'in de oldukça iyi bir pivot olması onun işini zorlaştırabilir savunmada ama boyunun avantajını iyi kullanırsa hücumda Mozgov'un etkili olabileceğini düşünüyorum.Fazlasıyla faul yaptıracaktır ve bunları iyi değerlendirirse 8 sayıyı bulması zor olmaz.

Bugün Caja-Maccabi skor olarak oldukça fazla rakamları bulabilir ve Wisniewski de hem deliciliği,hem de dış şutlarıyla önemli bir tehdit..Bugün en az 1 veya 2 üçlük bulacağını düşünüyorum..Deliciliği ve penetreleriyle faul de bulacaktır..Onun da 8 sayı bulması zor olmaz.Tabi eğer Anderson ve Eidson olayı çok abartmaz,ona şut kullanma imkanı verirse.

MOZGOV 7.5 SAYI ÜSTÜ @ 1.75
WİSNİEWSKİ 7.5 SAYI ÜSTÜ @ 1.85

Regal Barcelona - Cibona Zagreb ( Günün Tahmini)

1 yorum


İki takımın da ilk maçlarını izledim.Barcelona Fenerbahçe'nin kötü form durumunu çok iyi kullandı ve fazla sıkmadan 23 sayıyla kazandı.Cibona da Siena tsunamisinin içinde buldu kendini,maç bittiğinde felaket sonrası sahil kenti gibiydi.Eurolig'de kendi sahanda 40 sayı atıp 45 sayı fark yemek kolay hazmedilecek bir sonuç değildir.

Şimdi ben şunu baştan söylemeliyim ki Barcelonazedeyim.Fenerbahçe maçında yanıldım, Joventut maçında yanıldım.Şunu ders olarak çıkardım ki Barcelona'nın vites düşürmesi, maçı bırakması gibi bir durum sözkonusu bile değil.Maçın başından sonuna kadar Rubio ve Navarro rakibe nefes aldırmıyor.Tam diyorsunuz ki oh bir tanesi çıktı,Grimau-Basile-Sada üçlüsünden biri girip saldırmaya devam ediyor.Takımın şu an tek zayıf halkası ribaund alıp,üçlük almaktan başka bir iş yapmıyor gibi görünen Terrence Morris.Cibona'ya bakıyorum ı ıh.Kafamda biraz eşleştirmeler yapıyorum, Polyanna'dan destek alıyorum ama olmuyor.Bu da yetmiyor gibi Real Madrid'den iyi bildiğim hem savunmacı hem skorer Marko Tomas'ın sakatlığı var.Durumu kesin değil.Pota altında Vukusic,Andric, Zubcic, Bagaric dörtlüsünün kapasitesi tartışılırken bir de Bagaric'in durumunun net olmadığı bilgisi sitelere düştü.Jamont Gordon ve Graves takımın en büyük iki kozu ama onlarında karşılarında "Lanet olsun basketbola başladığım güne" dedirtecek Rubio,Navarro,Sada, Grimau gibi savunmacılar var.

Barcelona'nın sahasındaki ekstra performanslarını da göz önünde bulundurursak bugün Cibona için 20'li sayıların üstünde bir mağlubiyet daha gelebilir.20 handikap Eurolig için kolay açılacak bir handikap değildir ama işte ilk maç Fenerbahçe önündeki fark bir yandan,Cibona'nın yediği fark bir yandan İspanya'da birleşince bu handikapın da açılması doğal.Eski Barcelona olsa tercih etmezdim ama dediğim gibi bu seneki Barca kimseye acımıyor.Pazar günü de rakibin Estudiantes olduğunu düşünürsek tempoyu düşürmek için herhangi bir nedenleri yok.Tahminim 25 civarı bir fark oluşacağı yönünde ama yine de dikkatli olmak lazım,neticede bu sahne Eurolig,benzemez hiçbir yerdeki mücadeleye...

REGAL FC BARCELONA -20.5 @ 1.70 (Iddaa)

Eurolig'in İlk Gününden Görüntüler

0 yorum

Eurolig'in resmi sitesi aslında hızlı çalışıyor ama Bertomeu'nun çocukları paylaşım konusunda biraz cimriler..Her video youtube'a düşmüyor,kendi TV'sindeki görüntüler de blogun şeklini şemalini değiştiriyor ekleyince. Günün görüntüleri eklenmiş youtube'a..Kısa bir özet dünden..Thrilling OT diyor Fenerbahçe Ülker için..Vah ki ne vah..

Durun Siz Kardeşsiniz #5

0 yorum

Ricky Rubio vs Harry Potter

Eurolig'de Günün Sonuçları (28 Ekim)

0 yorum

Eurolig'in ilk gününde Fenerbahçe,AJ Milano ve Real Madrid beklendiği gibi kazanırken gecenin sürprizi sahasında Olympiakos'u farklı mağlup eden Unicaja Malaga'dan geldi.Maçlar elime geçtikçe daha detaylı incelemeler yazacağım.Şimdilik sadece sonuçlar...

Asvel - Fenerbahce Ulker : 76-78 OT
Unicaja - Olympiacos : 86-68
CSKA Moscow - Lottomatica : 69-74
EWE Baskets - AJ Milano : 70-79
Real Madrid - Asseco Prokom : 94-72

Asvel V : 76 - Fenerbahçe Ülker : 78 Utandınız mı ?

1 yorum

Ne söylesem bilmiyorum,ne yazsam olmuyor.Resim aslında maçın özeti.Traore,takım arkadaşları ve maçın belli bölümlerini katleden hakem.Fenerbahçe nerde mi? Ben sahada Fenerbahçe'yi göremedim valla öyle bir resim varsa bana da yollayın.

Maç başlamadan acaba Borchardt'ı nasıl safdışı bırakabiliriz,nasıl faul problemine sokabiliriz diye düşünüp durdum.Ama kendimi boşuna yormuşum çünkü Spormax salona bağlandığında Borchardt takımdan ayrı günlük kıyafetleriyle oturuyordu.Başının belası yine devreye girmiş,parmağı kırılmış."Allah'ım hiç mi adaletin yok" dedim kendi kendime.Zaten sıradan bir takım Asvel,bir de üstüne Borchardt sakatlanıyor.Ama adaleti varmış ki Asvel'in karşısında Siena'yı Barcelona'yı değil de Fenerbahçe'yi vermiş.Birazcık doğru iş yapıyoruz, sert savunmayla rakibi boğup içeri penetre ediyoruz,uzunlara top indiriyoruz fark açılıyor.Ne zaman saçmalamaya başlıyoruz fark kapanıyor.Maç içinde gelgitler olur diye düşündüm ama gidip gelen bizim nabzımız ve kalp atışlarımız oldu.Sen Borchardt'sız Asvel'i son saniyelerde Ömer'in smacıyla zorla uzatmaya götürüp,ancak taktik faullerle yenebiliyorsun, Ali Traore gibi sıradan bir oyuncuyu maçın yıldızı yapıyorsun,maçın en kritik anlarında bireysel zorlama atışlarla rakibe kazanacağına dair inanç aşılıyorsun sonra da Eurolig'de başarıdan bahsediyorsun.Bunun bu form durumuyla imkansız olduğunu görmek için illa Siena'dan 30 sayı fark mı yememiz gerekiyor?

Biz nacizhane iki tane maç izleyerek rakibi yazdık çizdik,berbat alan savunmalarına dikkat çektik,hücum ribaundlarının kolaylığından bahsettik ama nedense bunların hepsi tam tersi şekilde Asvel'in silahı olarak bize döndü.Anlamak mümkün değil.Bugün ne kadar kötü bir iş çıkardığımızı bu Asvel Barcelona ve Siena'yla oynadığı zaman hep beraber göreceğiz.Çok değil 1 hafta sonra Siena Fransa'ya gelecek ve bir takıma skorbordda nasıl tecavüz edilir herkese gösterecek.

Giricek neden sadece maçın başında 7 dk oynar ve bir daha oynamaz?Ve bu neden her maç saplantı gibi tekrarlanır? Solomon ve Greer gibi delici oyuncular varken sırf eli sıcak ve özgüvenini kazandı diye Preldzic'e top verildiğinde bu çocuk neden kafasına göre en kritik anda kaldırıp zorlama atış yapar?Solomon savunmasında Dixon etkisiz kalmışken,neden savunmada elini bile kaldırmayan Greer onu tutar? Karşıda Dewar,Dixon gibi oyuncular varken takımın en iyi savunmacısı Ömer Onan neden Dixon'u değil de Lukauskis'i savunur?Sırtı dönük oynayabilen,faul alabilen,kısaları besleyebilen ve dış şut bulabilen Oğuz Savaş neden sadece 9 dakika sahada kalır?Rakibin direncini kırabilecek bir Damir Mrsic rakip zone yaparken neden sahaya sürülmez?

Eleştirilerim ve sorularım Tanjevic ve oyuncularına.Eurolig'de rakibini sahasında yenmek önemli bir olayken biz neden bu gece takımı yerden yere vuruyoruz bunu bir düşünün. TBL'de Playoffa katılma şansını sezon ortasında kaybedecek Asvel'e karşı biz neden ecel terleri döküp rakibin amatörlüğü sayesinde kazanıyoruz bunu bir düşünün.Hayatımda böyle skandal maç çok az izlemişimdir,belki böylesi bir ilktir.Haftaya Cibona maçında gerçek Fenerbahçe Ülker'i gösterin ve bu ayıbı temizleyin.Ya da yönetim gereken neyse onu yapsın.

Asvel (76) : Lukauskis 5 (5 asist), Laurent Foirest (2 ribaund), Aymeric Jeanneau 2 (1 ribaund- 1 asist), Ben Dewar 2 (4 ribaund- 2 asist), Ali Traore 29 (13 ribaund- 1 asist), Eric Campbell 6 (3 ribaund- 1 asist), Kristjan Kangur 9 (4 ribaund), Bangaly Fofana 4 (7 ribaund), Bobby Dixon 19 (1 ribaund- 5 asist)

Fenerbahçe Ülker (78) : Willie Solomon 2 (2 asist), Ömer Onan 10 (1 asist), Rasim Başak (2 ribaund), Semih Erden 6 (5 ribaund- 2 asist), Gordan Giricek 2 (1 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 8 (1 ribaund- 4 asist), Oğuz Savaş 5 (3 ribaund), Tarence Kinsey 21 (7 ribaund- 2 asist), Ömer Aşık 13 (10 ribaund), Emir Preldzic 11 (4 ribaund- 3 asist)

Ayrıntılı istatistikler burada.

28 Ekim 2009 Çarşamba

CSKA Moskova :69 - Lottomatica Roma :74

0 yorum

Ve çekirge Maroussi maçında sıçradı,Enisey maçında sıçradı ama Lottomatica Roma dur dedi.Hutson ve Toure mükemmel oynayıp,Roma kritik şutlarda da isabet bulunca 2 sene öncenin rövanşını aldılar,liderlik için de önemli bir galibiyet elde ettiler.

Roma maça neredeyse mükemmele yakın başladı.Hutson hem attı,hem attırdı ama Roma’nın en çok dikkat çeken özelliği içeriyi darmadağın etmesiydi.Tabi bunu uzunlarıyla değil kısalarıyla özellikle de Winston’la yaptı.Roma kısaları korkusuzca içeri daldılar ve sonucunu aldılar.Zaten korkmaları için de bir sebep yoktu pota altında.İlk 4 dakikada 4 faul limitlerini doldurmasalar savunma sertliği de artacaktı ama 4. faulden sonra Roma’lı oyuncular,özellikle de Hutson pota altında biraz yumuşak oynamak zorunda kaldı.Sokolov’a iyi toplar indiren CSKA da bunun avantajını çok iyi kullandı.İlk period CSKA Planinic’le ayakta durmaya çalışsa da bu periyodu 22-26 geride kapadı.İkinci periyodda da hem içerden hem dışardan iyi oynayan Roma farkı bir ara 29-37 ile 8 sayıya çıkardı ama verilen hücum ribaundları ve Planinic’in muazzam oyunuyla devre 41-39 CSKA üstünlüğüyle sona erdi. İkinci devreye de CSKA iyi başladı ve farkı 8 sayıya çıkardı ama De La Fuente ve Hutson Roma’nın maçtan kopmasını engelledi. Herve Toure ve Crasoriol’un da ekstra oyunları gelince 3. period 53-58 Roma üstünlüğüyle bitti.Bu periyodda özellikle Planinic etkisiz kalınca CSKA da geriye düşmekten kurtulamadı.Son çeyrekte de Toure'nin ekstra katkıları,Hutson'ın yüksek posttan boş geçmemesi,Jaaber'in de kritik anlarda sorumluluk alması maçı Roma'ya getirdi.

CSKA'nın pota altı bas bas bağırıyor ama elde Kaun,Vorontsevich, Radenovic ve Sokolov olduğu sürece o bölgeye takviye yapmayacaklar gibi gözüküyor.Langdon'ın yokluğu önemliydi ama yine de Roma hakettiği bir galibiyeti aldı.Caja Laboral maçındaki performanslarının da şans olmadığını gösterdiler.CSKA'yı zor günler bekliyor.Detaylı istatistikler burada.

Langdon Robot Değilmiş !

2 yorum

Langdon'ın ilginç bir mimiksizlik durumu vardır.Yani yanına gidip "Langdon bütün ailen trafik kazasında öldü." deseniz şu yüz haliyle "Hmm ok" deyip olay yerine gidecekmiş gibi gelir.Bu adamı yıllardır hangi CSKA maçına baksam sahada görürdüm ve robot olduğunu sanırdım.İnsan olduğuna dair ilk belirtileri 2 sene önce Roma maçında hissetmiştim ama "son saniye üçlüğü sevinci" gibi bir özellik yüklenmiş olabileceği de aklımdan geçmişti.Bugün nihayet Langdon'ın insan olduğu ortaya çıktı.Langdon grip olduğu için CSKA forması altında ilk kez bir Eurolig maçında forma giyemeyecek.Ki bu da 96 maç üstüste sahada olmak anlamına geliyor.Buna Langdon'ın Efes Pilsen ve Benetton macerası da eklenince seri 131 maça çıkıyor.Langdon en son 2002-2003 sezonunda Benetton'un gruptaki 7. maçında forma giymemiş.Ondan önce de NBA'de olduğunu hesaba katarsak Langdon Avrupa macerasında 6.sezonda ikinci kez bir Eurolig maçına çıkamıyor.İnanılmaz bir istikrar,takdir etmemek mümkün değil.Avrupa'daki en değerli yabancılardan biri boşuna denmiyor,bu kadar yüksek yüzdeler ve bu kadar profesyonellik herkesin başarabileceği bir iş değil.Bakalım CSKA Langdon'sız ilk maçında Roma karşısında ne yapacak...

Bu arada Roma tahminini yazarken bu notları araştırdım.Langdon'ın insan olduğunu hissettiğim ilk anlar da dediğim gibi Roma maçına aitti.Son saniyede uzaklardan attığı üçlükle maçı kazandırmıştı ve bu sahneler ortaya çıkmıştı.Video izlenmeye değer...




Link

CSKA Moskova - Lottomatica Roma (Günün Tahmini)

1 yorum

CSKA'yı bu sene çok izledim ama ne yalan söyleyeyim Roma'yı sadece Caja Laboral karşısında izleyebildim.Bürolar CSKA'nın grubu birinci bitireceğini düşünüyor ama ben 3.80 oranıyla Maccabi'yi,arkasından da 3.00 oran ile Caja Laboral'ı favori görüyorum.İşte Roma bu Caja Laboral'ı evinde rahatça mağlup etti.CSKA da Maroussi deplasmanında mucize bir üçlükle galip geldi.Haftasonu da CSKA Enisey deplasmanında zorlanırken,Roma evinde sürpriz bir şekilde Air Avellino'ya yenildi.

Çok detaylı bir karşılaştırmaya girmeyeceğim ama bu maç için iki seçenek arasında kaldım. Biri Roma handikap,diğeri de alt seçeneği.CSKA'nın sıkıntısı belli,pota altı.Buna karşın Roma'da Hutson,Toure,Gigli ve Crasoriol gibi önemli isimler var ve iyi bir rotasyon sağlanıyor.Langdon'ın da grip olduğu ve oynamayacağı açıklandı.Şimdi CSKA'nın iyi olduğu kısalar,aynı zamanda Roma'nın da can damarı.Jaaber,Giachetti ve Winston'ın kötü oynadığı bir karşılaşmada Roma'nın kazanması çok zor.Her iki taraf da kısalarda önemli ama Roma'nın saydığım isimler sayesinde pota altında ciddi bir avantajı olabilir.Langdon da olmayınca ibre otomatikman Roma'ya kayıyor.Roma yanılmıyorsam iki sezon önce Messina'lı CSKA'ya deplasmanda zor anlar yaşatmış, Langdon'ın son saniyede orta sahaya yakın bir yerden attığı üçlükle mağlup olmuştu.Bu maçın rövanşı olmasa da grupta zirve ve Top16 için önemli bir maç olacak.Roma'nın handikap içinde kalacağını düşünüyorum. Roma CSKA savunmasında bunalıp kontrolü kaybetmezse maçı kafa kafaya götürebilir. Kimbilir belki 6.50 lik oranıyla galip de gelebilir.Alt seçeneği de güzel görünse de Roma'nın oynadığı tempolu basketbol yüzünden şimdilik temkinli olmakta fayda var.

ROMA +11.5 @ 1.87

Asvel Villeurbanne - Fenerbahçe Ülker (Günün Tahmini)

2 yorum

.Asvel analinizi daha yeni yaptım,Fenerbahçe Ülker'i de hepimiz gayet iyi biliyoruz.Bu yüzden aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayacağım.Gelelim karşılaştırmalı analize.Bir kere şunu söylemek gerekir ki bu maçın bu zamanda oynanması bizim için büyük avantaj. Fenerbahçe Ülker formsuz, takımda hocadan kaynaklı huzursuzluklar ve Aziz Yıldırım'ın direk müdahaleleri konuşuluyor.Bu gruptan çıkmak istiyorsan Cibona,Zalgiris ve Asvel'i kendi sahanda kesinlikle yenmek zorundasın.Ayrıca bu takımların en az birinden de deplasman galibiyeti çıkarmak zorundasın.Çünkü Barcelona ve Siena maçlarını içerde dışarıda kaybetme ihtimalin her halükarda cepte duruyor.Asvel de yeni gelenlerle eski sistemini mumla arıyor ve Fransa Ligi'nde 4 maçta 3 mağlubiyet aldı.Zalgiris'e de deplasmanda farklı mağlup oldu.Ama kalite olarak karşılaştırınca rahatlıkla 2-3 gömlek fark var.Şu haldeyken Siena'yla oynamak yerine şu durumdaki Asvel,Fenerbahçe Ülker için büyük şanstır.

Bu görüntü Maccabi ile oynanan hazırlık maçından.

Tamam hazırlık maçı olabilir,takım böyle yakalanmış olabilir diyor insan ama durum öyle değil.Bu görüntü alan savunmasının devamında oluşuyor. Ve hem Maccabi hem de Zalgiris maçında birkaç kez daha aynı karambol yaşanıyor. Lasme burda kendi oynamasa da dışarı çıkarsa hem Wisniewski, hem de Anderson bomboş.Ve işte esas bomba.Zalgiris,maçın ikinci yarısında sadece 31 sayı attı.Bu yarıda boş attıkları şutları değil de sadece boş attıkları aynı 5 pozisyonu bir videoda topladım.İnsan izleyince hakikaten hayrete düşüyor.İşte video ;



Link

Efes Pilsen ve Aydın Örs'ün alan savunmasıyla büyümüş bizler için kolay kolay kabul görecek hatalar değil bunlar.Bunun yanında Asvel'in önemli zaafları var;

  1. Kolay hücum ribaundu veriyorlar.Box out diye bir kavram sözlüklerinde yok,
  2. Acele atışlar kullanıyorlar,
  3. Hücum ribaunduna pek girmiyorlar,
  4. Double team'i çok kötü yapıyorlar.
Fenerbahçe ne kadar kötü durumda olsa da Solomon,Greer,Kinsey, Giricek,Ömer Onan gibi kozları var.Bir kere rakibin en önemli silahı Bobby Dixon.Başarılı olsa da olmasa da hiç çekinmeden üçlük deniyor.Dijon maçında 3/9,Roanne maçında 2/12,90 sayı atıp 24 farkla kazandıkları Strasborg maçında 4/10,Orleans maçında 4/9 ve Zalgiris maçında da 2/5 ile üçlük atmış.Bu adamı Lynn Greer'in değil Solomon'un tutması gerekiyor, çünkü ayakları Greer'e göre hızlı kalır.Dixon'ı tuttuğunuz zaman takım zaten bir kere otomatikman kilitleniyor.Ama oyunu çok süratlendirdiği için de Solomon'un mutlaka geriye çok hızlı koşması gerekiyor. Ayrıca savunmada 10 cmlik de boy avantajı olacak.Pota altları da çok etkili olmadığından mutlaka hücum ribaundu kovalamamız gerekiyor.İlk dakikalarda hücumda Oğuz Savaş'ı kullanabilirsek hem Borchardt'ı faul problemine sokabilir, hem de ikili sıkıştırmalar geldiğinde Zalgiris maçındaki gibi boş adamı bulabiliriz.Sürekli içeriye penetre eder,Asvel savunmasını dağıtırsak -ki birşey yapmamıza gerek yok biri içeriye penetre ettiği anda dağılıyorlar- beklediğimizden çok daha rahat şutlar bulabiliriz.Bu takıma karşı yapmamamız gereken tek şey oyunu hızlandırmak ve geriye koşmamak olur.Bunları yaptığımız takdirde bizi çok zor bir gece bekler.

İzlediğim Asvel'i bizim Fransa'da parçalayarak yenmemiz gerekir ama işte çok yüklenilen maç patlar gerçeğiyle ayağım biraz geri geri çekmiyor da değil.2 sezon önce bir Roanne deplasmanı ve evsahibi takımın oynadığı inanılmaz bir ilk çeyrek vardı.Eğer o tip bir şekilde Asvel imkansızı başarmazsa Fenerbahçe'nin bu deplasmandan galip gelmesi zor olmaz. Geçen hafta Rytas maçı aklıma gelince korkmuyor değilim ama Fenerbahçe Ülker galibiyeti haftanın en güzel bahislerinden biri olarak gözüküyor. Fenerbahçe iyi savunma yaparsa,kötü hücum etse de bu maçı alabilir çünkü çok etkili silahları var.Biri sustuğunda diğeri devreye girer ama aynı şey Asvel için geçerli değil.Koçları Collet ve Traore Eurolig resmi sitesine yaptıkları açıklamada bu maçın bir dönüm maçı olacağını ve Asvel'in yeniden doğması için fırsat olduğu söylemişler.Ama ben bu maçın o maç olacağını sanmıyorum. Belki Cibona maçı olabilir.

Fenerbahçe kaybederse oynayacak herkes gibi ben de kaybedeceğim ama şunu açık olarak söyleyeyim ki bu Asvel Fenerbahçe Ülker'i yenerse, ekibimiz ya Eurolig'e başvurup ligden çekilsin,ya da Aziz Yıldırım neşteri vursun.Asvel normal oyununu oynarsa ne demek istediğimi maçta anlayacaksınız.İddaa'da sistem isteyenler İY/MS Fenerbahçe Ülker deneyebilir.

FENERBAHÇE KAZANIR @ 1.70

Eurolig 2. Hafta TV Canlı Yayın Programı

0 yorum


28 Ekim Çarşamba

19:15 CSKA Moskova - Lottomatica Roma (Spormax Canlı)
21:30 Asvel - Fenerbahçe Ülker (Spormax Canlı)

29 Ekim Perşembe

19:45 Efes Pilsen - Partizan (SKY Türk Canlı)
21:15 Panathinaikos - BC Khimki (Spormax Canlı)
23:15 Caja Laboral - Maccabi Tel Aviv (Spormax Bant)

Diğer maçların yabancı yayıncı kuruluşları ve programı için buraya bir göz atınız.

Eurolig 2. Hafta Sakatlık Raporu

0 yorum

Asvel : T.J. Parker sakat.
Cibona : Herhangi bir eksiklik yok.
Fenerbahçe Ülker : Mirsad Türkcan sakat.
Siena : Herhangi bir eksiklik yok.
Regal FC Barcelona : Lubos Barton sakat,Jaka Lakovic şüpheli.
Zalgiris : Zygimantas şüpheli.

Efes Pilsen : Herhangi bir eksiklik yok.
Entente Orleans : Herhangi bir eksiklik yok.
Lietuvos Rytas : Herhangi bir eksiklik yok.
Olympiakos : Herhangi bir eksiklik yok.
Partizan : Herhangi bir eksiklik yok.
Unicaja Malaga : Joseh Gomis yok.

Caja Laboral : Walter Hermann sakat,Brad Oleson şüpheli.
CSKA Moskova : Smodis yok.Kaun ve Vorontsevich düzeldi,Langdon şüpheli.
Lottomatica Roma : Vitali ve Datome sakat.
Maroussi : Kostas Kaimakoglou, Michalis Pelekanos and Levon Kendall grip nedeniyle şüpheli,Arigbabu ve Koumpouras yok.
Maccabi Tel Aviv: Herhangi bir eksiklik yok.
Union Olimpija: Ilievski yok.

AJ Milano : Viggiano ve Beard yok.
Prokom :
Herhangi bir eksiklik yok.
EWE Baskets : Jason Gardner yok.
BC Khimki :
Herhangi bir eksiklik yok.
Real Madrid : Van Den Spiegel ve Reyes yok.
Panathinaikos : Batiste,Golemac,Jasikevicus ve Tsartsaris yok.

UYARI : Bu bilgiler resmi siteye göre derlenmiştir.Her an bir değişiklik yaşanabilir.

Eurolig 2. Hafta Programı

0 yorum

28 Ekim Çarşamba

19:15 CSKA Moskova - Lottomatica Roma
21:00 EWE Baskets - AJ Milano
21:30 Asvel - Fenerbahçe Ülker
21:45 Unicaja - Olympiakos
21:45 Real Madrid - Asseco Prokom

29 Ekim Perşembe

20:15 Efes Pilsen - Partizan
20:15 Entente Orleanaise - L. Rytas
21:15 Panathinaikos - BC Khimki
21:30 Union Olimpija - Maroussi BC
21:30 Caja Laboral - Maccabi Electra
21:45 Regal FC Barcelona - Cibona
22:00 Montepaschi Siena - Zalgiris

27 Ekim 2009 Salı

Bilet Lazım Mı Abi?

0 yorum

Bu sene Paris'te yapılacak Final Four'un biletleri yarın öğlen genel satışa çıkıyor.Ön kayıt yaptıranlar dışında satılacak biletler 150 euro ile 490 euro arasında değişiyor.Tabi saha kenarında VIP olmak istiyorsanız 1000 euroyu gözden çıkarmanız lazım.Buna kokteyller ve bir çok aktivite de dahil.Bütün biletler yarı finalleri,3-4 maçını ve final maçını içerecek şekilde kombine olarak satılacak.Normal biletler için buraya,VIP paketler için de buraya tıklamanız yeterli.Ben ilk tecrübeyi Ataşehir'de yaşayacağım gibi görünüyor,belki Cem Uzan gider yerimize belli mi olur.

BJK Cola Turka : 100 - Kraftwerk Wels : 81

0 yorum

Beşiktaş ilk maçta 74-69 yenildiği Avusturya ekibini 19 sayı farkla yenerek gruplara katılmayı başardı.Resmi site haberi verdi ama güzel ülkemde ne bir canlı yayın oldu,ne de istatistik verecek bir yazı var.Eurocup resmi sitesine istatistik düşünce burada düzenleme yapacağım.

Düzeltme : İstatistikler burada..

Asvel Villeurbanne ( Eurolig Takım Analizleri )

6 yorum

Bir zamanlar Eurolig'in başbelası deplasmanına sahip olan Asvel,geçen sene Fransa Ligi'nde şampiyon olarak özlediği Eurolig'e tekrar döndü.Ama takımda önemli kayıplar var.Geçen sene önemli süreler alan ve neredeyse takımın yarısını oluşturan Reynolds,Amara Sy, Troutman gibi isimler takımdan ayrıldı.Giden diğer oyuncular da daha çok bench isimleri olan Eito,Bogavac ve Fazekas.Bu oyuncuların Asvel için önemini şu rakamlarla anlatayım. Geçen sezon Eurocup'ta gruplarda elenen Asvel'in ortalama 79.2 sayısının 44.3'üne bu oyuncular sahipken,Fransa'da atılan toplam 2367 sayının 1217'si yine bu isimlere ait.Ama Reynolds,Amara ve Troutman bu rakamların %90'ını oluşturuyordu. Takıma yeni katılan isimler arasında Bobby Dixon ve Chris Borchardt gibi önemli isimler var.Diğer transferler de Lukauskis,Kangur,Huertel ve TJ Parker.

Amerikalı guard Bobby Dixon bu senenin Asvel adına en önemli transferi diyebilirim.Geçen sene Oktay Mahmudi'nin öğrencisi olan Dixon Reynolds'ın gidişinden sonra o bölgeyi sırtlayan oyuncu olacak.1.78'lik boyu ve oyun stiliyle Marques Green'i andıran Dixon'ın en büyük özelliği beklenmedik bir anda üçlük bulabilmesi.Takımın yönetilmesinde en önemli isim ve tüm toplar önce onda buluşuyor.Müthiş süratli ve açık sahayı buldu mu kesinlikle affetmiyor.Rytas ile yıllardır Avrupa tecrübesine sahip olan Lukauskis tam bir takım oyuncusu. Kır saçları yaşını değil (henüz 30) tecrübesini ifade ediyor.Oyunun her yönünü iyi oynayabiliyor ama savunma özelliklerinin hücumdan daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Yine de hücumda boş bırakılmaması gereken bir isim çünkü hem delici,hem de isabetli dış şut atabiliyor.Jeanneau takımın şu anda ikinci guardı durumunda.Dixon yokken takımı yönetecek olan Fransız oyuncu Dixon gibi oynayayım demeyen,daha çok oynatayım diyen bir oyuncu.Şutuna değil de serbest oynamasına engel olunursa rahatça pasifize edilecek bir oyuncu görüntüsünde.Terence Parker da geçen sene Nancy'de sakatlığı yüzünden çok süre alamadı ama bu sene Dixon ve Jeanneau'dan süre bulursa oynama şansı var.Yine de bench oyuncusu olmaktan öteye geçmesi zor görünüyor. Dewar da etkili bir skorer ama onun ciddi bir savunma zaafiyeti var.Zalgiris maçında perişan oldu.Çok rahat faul yapabiliyor.Yine de Orleans referansı oldukça kuvvetli olan Dewar hücumda etkili,aynı zamanda Asvel'in en çok süre alan ikinci oyuncusu.Önemli bir dış atıcı olduğundan boş bırakılması pek faydalı olmayabilir.Laurent Foirest'le karşılıklı oynayan tüm oyuncularımız şu anda televizyonda yorumculuk yapıyor ama o hala aktif basketbol hayatına devam ediyor.Bir dönem Rigeadu, Fathoux kardeşler ve Foirest Fransız basketbolu denince aklıma gelen ilk isimler olurdu. Foirest,isminin ününü attığı üçlüklere borçlu diyebilirim. Zamanında çok can yaktı,hala da yakmaya devam ediyor.Aynı zamanda delici bir oyuncu ama yaşının dezavantajıyla (36) artık hem savunma yapıp hem de aynı deliciliği gösteremeyebilir. Benchten gelip ne kadar sayı yaparsa Asvel için o kadar kardır.

Takımın forvetlerinden Kangur hareketli,skorer ve güçlü bir oyuncu.Yapı olarak biraz Salyers'a benziyor ama hücum olarak onun kadar etkili değil,savunmada ise ondan çok daha istekli.O da iyi bir dış atıcı,o yüzden boş bırakmak büyük hata olur.Campbell da çok iyi bir atıcı ama o oyunun belli bölümlerinde sebebini çözemediğim bir şekilde saklanıyor. Atletikliği sebebiyle boyu 1.94 olmasına rağmen ribaundlara önemli katkı verebiliyor.Ama yine de sahada görünce "oo rakipte Campbell varmış" denilecek bir oyuncu değil.Kangur gibi boş bırakılmaması yeterli.Ayrıca Kangur'dan eksiği onun gibi delici de olmaması.Ama işte Borchardt'ı görünce rahatlıkla "ooo" diyebiliriz.ACB'de çok iyi istatistikler yakalayan ve yanılmıyorsam bir sezon da MVP seçilen Borchardt bugün Asvel'de forma giyiyorsa bunda sakatlığının büyük etkisi var.NBA'de Utah Jazz tecrübesi de olan Borchardt'ın önündeki en büyük engel sakatlığı.Daha önce bir kez parmağını,bir kez bileğini kıran ve ayağında da stres kırığı olan Borchardt'ın yakasını sakatlıklar bırakmadı.Yoksa Asvel seviyesine inmesi zor olurdu.Çok güçlü bir oyuncu ve sırtı dönük çok iyi oynayabiliyor.Dixon ile birlikte bu sene takımın en önemli oyuncusu olacak.2.12 lik Amerikalı aynı zamanda iyi ribaund alabiliyor ama sakatlıkları sonrası ACB dönemindeki etkinliğinden biraz uzaklaşmış olabilir.Sezonu sakatlık yaşamadan geçirirse yine form tutacaktır ve Fransa'dan ayrılacaktır diye düşünüyorum. Bir diğer uzun Ali Traore'nin de ilginç bir hikayesi var.2001-2002 sezonunda Cibona karşısında 16 yaşındayken 1 dakika Asvel forması giyen Traore 9 sene sonra tekrar Eurolig'de yine Asvel formasıyla mücadele edecek.Çok etkili bir oyuncu olduğunu söyleyemem. Borchardt ile pota altında uyumlu oynuyorlar ama 2.01 boyuyla iyi ribaund çektiği ve iyi ribaund aldığı söylenemez.16 yaşında Eurolig'de forma giyen diğer oyuncuların Enes Kanter ve Ricky Rubio olduğunu söylersem Traore'nin kaydedemediği aşamayı da rahatlık anlatmış olurum.Bir diğer uzun alternatifi de Fofana.20 yaşındaki 2.12 lik pivot bu sene Borchardt'ı dinlendirmek için zaman zaman süre alabilir.Semih Erden ve Ömer Aşık'ın ilk yılları gibi fizik olarak çok yetersiz ve öğrenmesi gereken daha çok şey var.Semih Erden gibi sadece vücuduna değil de Ömer Aşık gibi her yöne eğilirse Fransa'nın özlemini çektiği gerçek bir pivot olma şansını yakalayabilir.

Asvel'in sezon öncesi Maccabi ile oynadığı hazırlık maçını ve Zalgiris'le olan ilk Eurolig maçını izledim.Asvel'in en önemli özelliği oyunu çok hızlı oynaması ve mücadeleyi hiç bırakmaması.Mücadeleyi bırakmıyorlar ama bu mücadele ne Siena gibi rakibi boğan ne de Rytas gibi rakibi bozan bir mücadele değil.Sanki Asvel'li oyuncular bir an önce şu savunma bitse de gitsek hücum yapsak modundalar.Borchardt ve Traore beraber oynarken ribaundlarda etkili olabiliyorlar ama bu oyunculardan herhangi biri yokken her takım rahatça Asvel'den hücum ribaundu alabilir.Savunmaları çok da iyi denemez ve hücumları Dixon ve Borchardt'ın gününde olmasına kalmış. Özellikle savunmada çok çok dağınık bir görüntü sergiliyorlar.Zaman zaman Dewar ve Kangur sorumluluk alıyor ama takım olarak hücumu paylaşamıyorlar. Asvel'in gördüğüm en büyük eksikleri de üç sayı çizgisinin gerisinde rakibi boş bırakmaları.Maccabi'de de Zalgiris'te de önemli şutörler var ama Asvel iki maçta da bu konuda ekstra hiçbir şey yapmadı.Eğer bu olumsuzluklar yeni bir takım olmalarının etkisiyse bilemiyorum ama böyle giderse Eurolig'de Cibona ile 5-6 için çekişmekle kalmaz,Fransa liginde de gerilerde kalıp Eurolig şansını kaybederler.

Sen İnsan Olamazsın #4

3 yorum

.
Rubio'nun Joventut maçındaki insanüstü asisti...


Link

26 Ekim 2009 Pazartesi

Başa Gelen Çekilir Bertomeu

0 yorum

Eurolig'in patronu Jordi Bertomeu Maroussi-CSKA Moskova maçındaki tribün durumuyla ilgili Yunan gazetesine bir demeç vermiş.Atina'dan girip Selanik'ten çıktım,üniversite zamanındaki sunumlarım için göstermediğim eforu bu açıklamayı bulmak için sarfettim ama bulamadım. Ama Maroussi karşı cevap verdiğine göre belli ki bu açıklama yapılmış. Alba Berlin - Maroussi maçının rövanşı için yazdığım maç yorumunda "..ama artık pazarlama konularına daha çok eğilen Bertomeu için 800 kişiye oynayan Maroussi'den ziyade 15.000 kişiye oynayan Alba Berlin daha kıymetlidir." demiştim ve Alba Berlin'in Eurolig'e itilebileceğini söylemiştim.Ama Batis buna izin vermedi ve Maroussi ilk Eurolig maçına CSKA Moskova karşısında çıktı.Maçın trajik sonu bir yana en çok konuşulan konu tribündeki boşluklardı.

Bertomeu maça 200 kişinin geldiğini ve Eurolig seviyesinde bunun hayalkırıklığı olduğunu söylemiş.Maroussi'nin cevabında da can alıcı noktalar şunlar;

"Maçta 1650 bilet satıldı,bu Bertomeu'nun Eurolig garantisi verdiği Fenerbahçe Ülker ve kendisinin gittiği AJ Milano maçlarında satılan biletlerden daha fazla.."

"Zorlu rakipleri eleyerek Eurolig'e hakederek katıldık,bu salonda oynamaya Eurolig tarafından zorlandık.."

"Eurolig resmi olarak maç organizasyonu için bizi tebrik etmesine rağmen Bertomeu'nun açıklamalarına anlam veremedik.Bertomeu'nun açıklamaları yanlış olmakla beraber kulübümüz ve Yunan basketboluna duyduğu antipatiyi de yansıtmıştır.Eurolig takımların sportif durumlarıyla değil finansal durumlarıyla ilgileniyor.Bu kriterlerle,salonu dolduracak bir müzik grubu Eurolig'e katılabilir."

"Bertomeu'dan özür bekliyoruz."

AJ Milano - Panathinaikos maçında durum şu ;

Fenerbahçe Ülker - Barcelona maçında da durum böyle ;

Şimdi bizim maçı biliyoruz zaten orda da şaşıracak bir durum yok.Ama bir Maroussi tribününe bir de Armani maçına bakınca insanın OAKA'da daha fazla bilet satıldığına inanası gelmiyor.Fenerbahçe'nin gücü ve potansiyeli ortada,Milano'nun da arkasında Armani var.Geriye saldıracak bir tek gariban Maroussi kalıyor.Bertomeu da fırsatı kaçırmamış.Bu takım Aris ve Alba Berlin'i eliyor,ilk maçında boş tribünler önünde mucize bir üçlükle kaybediyor ama Bertomeu sadece tribünlere bakıyor.Adama sormazlar mı bu kadar zaman neden Fenerbahçe Ülker'i eleştirmedin de kulübe gelip paşalar gibi gezdin tozdun,bol bol gülüp mesajlar verdin.Şov istiyorsan git kankan Stern'le çalış.Avrupa Basketbolu dendi mi insanın aklına ponpon kızlar veya devre arası gözü kapalı üçlük atmaya çalışan insanlar değil sahada dişe diş mücadele eden,sahada birbiriyle savaşan takımlar gelir.Anlaşılan Stern'le yatan şaşı kalkmış.Fransa ve İspanya lobisini arkasına alan Bertomeu kendini bu toprakların ağası sanıyor.Biz böyle memnunuz da acaba Eurolig tutkunları kendisinin umurunda mı? Yunanlılar bu işin peşini bırakmaz bence.Uzar gider bu tartışma.

Süperstar Dinlemez Çarpar

0 yorum

.

Kerem Gönlüm'e 1 Yıl Hak Mahrumiyeti

0 yorum

Karar nihayet açıklandı.Kerem Gönlüm'e 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.Tartışmalar eminim ki bitmeyecek,polemikler olağanca hızıyla devam edecek ama gerçek şu ki Kerem'in uzattığı el o topa 1 yıl değemeyecek. Kariyerinin sonlarına gelen bir oyuncu için çok kötü bir darbe olduğu kesin.Karar metni burada...

Aval Villeurbanne Savunması

2 yorum

Boş boş,şaşkın şaşkın bakan insanlara aval aval bakma derler bilirsiniz.G ece oturdum Asvel'in Maccabi Tel Aviv'le sezon öncesi oynadığı hazırlık maçını ve Zalgiris'le oynadığı Eurolig ilk hafta maçını izledim. Asvel'in aval savunmasıyla ilgili uzun uzun yazacağım ama Maccabi maçında öyle bir pozisyon yaşandı ki hala izledikçe gülüyorum. Asvel savunması maça o kadar konsantre(!) ki Eidson'un şutunda gelen sesi ilk yarının sonu sanıyorlar ve maçı bırakıyorlar. Halbuki ses 24 saniye süresi sona erdiği için geliyor :) Pozisyonu kesip youtube'a attım. Şöyle bir pozisyonda sayı yeyip maç kaybetseler soyunma odasında birkaç kontrat feshedilir, tazminat istemeye bile yüzleri olmaz...

Rakocevic'e İstanbul Suyu İçirmeyin

4 yorum

Bilimsel olarak havadan mı sudan mı olduğu kanıtlanamadı ama İstanbul'a gelen oyuncu hangi sporda olursa olsun negatif bir evrim geçiriyor. Ankara'da canlı izlediğim Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde 13'te 13 serbest atış attı bu adam. 58 kere üstüste serbest atış sokarak Eurolig rekorunu da elinde bulunduruyor. Acaba Türkiye'de yeni bir rekor kırabilir mi diye düşünürken önce Rytas maçında 3/6 , dün de Banvit maçında 1/4 ile attı Rekocevic. Ayhan Şahenk potaları adama rekor kırdırmaz orası ayrı ama Rakocevic'te geçmiş yıllara nazaran belirgin bir form düşüklüğü var. Rakamlar bir yana TAU'da direksiyonu eline alan ve çok rahat sayı bulan oyuncu burada kaçırıyor, kaçırdıkça da bir türlü ritmini bulamıyor. Efes Pilsen'in kötü oynadığı maçlarda sahneye çıkması gerekirken o da takıma ayak uyduruyor, kendinden beklemediğim yüzdelerle oynuyor. Yıldız oyuncu bir şekilde form tutacaktır ama o sürede umarım Efes Pilsen Avrupa'da Rytas maçı gibi ekstra yenilgiler almaz. Hazır su mu içirirler naptırırlar bilmiyorum ama şu adamı bir an önce kendine getirin. Türkiye'ye geldi diye havalara uçtuğumuz Rakocevic bu oyuncu değil çünkü...

Davacı Tomasevic Davalı PAOK

0 yorum

Sırp oyuncu Dejan Tomasevic alacakları yüzünden geçtiğimiz yıl formasını giydiği PAOK'u mahkemeye vermiş.Verdiği röportajda da "Bu seviyede basketbol eğlence için oynanmaz. PAOK'u seviyorum ama dört çocuğum var." demiş.Kulübüyle her yolu kullanarak iletişim kurmaya çalıştığını ama kimsenin kendisine dönmediğini,bu yüzden de mahkemeye vermek zorunda kaldığını söylemiş.PAOK'lu yöneticiler geçen sezon AEK'ya 320 bin euroluk borcu yüzünden gelen transfer yasağından fazlasıyla korkmuş olacak ki oyuncuyla orta yol bulmak için görüşmelere başlamışlar bile.Hukukun gücü mü yoksa medyanın gücü mü siz karar verin artık.Basketbolu bırakıp bırakmadığı yönündeki bir soruya da "Resmi olarak açıklamadım ama bir daha profesyonel olarak basketbol oynayabileceğimi sanmıyorum. Ailemden uzak geçireceğim bir yıl için çok sağlam teklifler gelmesi lazım ki şu ana kadar gelmedi." demiş.Çocuklarından biri babasına 36 yaşına geldiğini ve sadece adının Dejan olduğunu,soyadlarının Bodiroga olmadığını hatırlatsa iyi olur.

ACB 4. Hafta Sonuçları

0 yorum

Regal FC Barcelona - DKV Joventut : 92 - 59
Estudiantes - Cajasol : 63 - 84
Fuenlabrada - Meridiano : 90 - 82
Real Madrid - CB Murcia : 73 - 66
Manresa - Bizkaia BB : 62 - 57
Granada - Valencia : 65 - 82
Valladolid - GC 2014 : 67 - 61
Caja Laboral - Xacobeo blu:sens : 100 - 81
Lagun Aro - Unicaja Malaga : 83 - 76

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...