Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Ağustos 2010 Cuma

Big Sofo Maccabi'de

Doğrusu pek tahmin etmiyordum Maccabi’den böyle bir hamle geleceğini. Transfer döneminde adı birçok takımla anılan oyunculardan biriydi Big Sofo. Panathinaikos başta olmak üzere, Avrupa’nın diğer önemli takımlarından olan Unicaja Malaga ve Caja Laboral’in de onunla ciddi şekilde ilgilendiklerini okumuştuk şu geçen birkaç ay boyunca. Hatta Los Angeles Clippers’ın, 2003 yılı ikinci turunda seçtikleri oyuncularını 2006’dan sonra –ki o dönemde Olympiakos’la imzaladığı 5 yıllık sözleşme engel olmuştu Hollywood’a uçmasına- bir kez daha kadrosuna katmak istediği de yazılıp çizildi Amerikan medyasında. Anlaşılan tercihini yine Avrupa’da kalmaktan yana kullanmış Sofo.

Maccabi açısından transferi incelemek gerekirse, pota altında bire birde iş yapabilecek bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını söyleyebiliriz. Tabii ki Schortsianitis, bitiricilik konusunda bir Maric, Pekovic ve ya Splitter değil ancak bu konuda geçen sezon bu takımın uzun rotasyonunun iki kilit ismi olan Lasme ve Real Madrid yolunu tutan D’or Fischer’den daha meziyetli olduğunu söyleyebiliriz. Geçen sezon Maccabi’de hiç izleyemediğimiz yarı saha hücumlarını, bu sene biraz daha fazla izleyebileceğiz en azından.

Bu transfer hakkında bazı şüphelerim de var elbet. Sofoklis’in fiziksel özelliklerine göre çevik, hatta hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Maccabi geride bıraktığımız sezon – yaptığı transferlere bakarsak bu oyun felsefesinin bu sene de süreceğini söylemek zor değil- bu oyunu en hızlı oynayan takımdı ve Sofo’nun bu tempoya ayak uydurması biraz zor gözüküyor bana kalırsa.

Not: Bu arada transfer de Aziz Yıldırımvari bir şekilde gerçekleşmiş. Sofo, Milli Takımla kamptayken koç David Blatt ve Maccabi başkanı Shimo Mirhazi Kıbrıs’a yaptıkları seyahatte attırmışlar imzayı. Fotoğraf da oradan.

1 yorum:

oscar dedi ki...

blatt burda da patlarsa herhalde artık bu işi bırakır.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...