Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Vladimir Romanov'un Zalgiris Çiftliği

Zalgiris ve Lietuvos Rytas Litvanya Ligi'nin final serisinde mücadele ediyor ve durum şu anda 2-2. Beşinci maç bugün oynanacak ve 4 galibiyeti bulan taraf şampiyon olacak. Ama Litvanya'da konuşulanlar bu serinin neticesi değil Zalgiris'in sahibi Romanov'un ilginç kararları. Eurolig'in ilk grup maçları devam ederken Krapikas görevi bırakmış ve yerine Butautas getirilmişti. 1,5 ay görev yapan Butautas Romanov'un kendisini kovmasıyla yerini yardımcısı Darius Maskoliunas'a bırakmıştı. Herkes yeni sezonda onun devam edip etmeyeceğini, kimin takımı yöneteceğini konuşurken Romanov müthiş zeki(!) bir hamleyle final serisinin 3. maçı sonrasında takımın koçu Maskoliunas'ı görevden aldı. Romanov'un "koçun Zalgiris'in başarısı için yeteri kadar efor sarfetmediğini" söylemesi ve yaptığı bu hamle hayatımda duyduğum en angutça hamlelerden biri. Ama sözkonusu Romanov olunca kimse şaşırmıyor tabi ki. Geçen sene Zalgiris'in sahibi olan ve bir Avrupa efsanesini kafasına göre yöneten Romanov daha önce de sahibi olduğu Hearts'ın soyunma odasına teknik direktörün ilk defa gördüğü iki yabancıyı getirip ilk 11'de oynatmasını istemiş ve bunu yapmayan hocayı kovmuştu.

Ballineurope'ta geçen hafta bu konuyla ilgili güzel bir yazı vardı. Oyuncuların maçlara çıkmayarak protesto etmek istemeleri ve akabinde sonuçları düşünerek vazgeçmeleri, bu konuda tek kelime konuşmamaları ve Salenga'nın para cezasından bahsetmesi ilginç notlar ama en ilgi çekici olanı Rytas ve Zalgiris sahiplerinin final serisinin sonucu konusunda anlaşma yaptıklarına dair yazılan teori. Gedvydas Vainauskas ve Vladimir Romanov'un, Rytas'ın şampiyonluğu konusunda anlaştıkları ve böylece Eurolig için garanti kontratı olan Zalgiris'in yanında Rytas'ın da Eurolig'de mücadele etmesini sağlayacakları müthiş korkunç bir iddia. Eğer bu bir şekilde kanıtlanırsa iki kulübün uzun bir süre kupalara katılması bile yasaklanabilir. Litvanya'nın kaybedeceği prestije de değinmiyorum bile.

Romanov takımın başında Marcus Brown'u görmek istediğini belirtiyor. Onun tecrübesi ve basketbol zekasının takıma faydalı olacağını düşünüyor. İşin ilginci bu kadar yazılan şeyin arasında Zalgiris koçsuz olarak çıktığı dördüncü maçta Rytas'ı 83-70 yendi. Bugünkü maçın ve serinin sonucunu da merakla bekliyorum ama şu kesin ki Allah hiçbir takıma ve taraftara Romanov gibi bir kulüp sahibi vermesin. Zalgiris gibi bir kulübün "Top benim ister oynarım, ister alır giderim." zihniyetindeki bir adama teslim olmuş olması içimi sızlatıyor. En kötüsü de Sabonis gibi bir efsanenin Butautas'ın kovulmasını basından öğrenip şaşırması. Kulüp başkanınız Sabonis gibi bir efsane ama onun üstündeki angut yüzünden keyfini çıkaramıyorsunuz. Romanov'un The Sun gazetesine tepki olarak yazdığı mesajla nasıl bir ruh haline sahip olduğunu anlatmaya çalışayım;

"I’m very glad that you finally got down from the trees and found a worthy place for yourself – a safari park. It shows you have both the habits and instincts of monkeys.

I’ll visit the director of the safari park and ask for a personal cage for each of you. One thing is very important. First you have to pass the quarantine rules and the vet will vaccinate you against rabies.

So you are not allowed to join the monkeys yet. You should notice how peaceful they are. You may affect them badly and they’ll become furious. They’ll start biting and drawing cartoons.

I think it should be very comfortable for you to write your so-called ‘reports’ from your cage. It will feel like your natural habitat. Besides, the fans will be quite safe and aware from now onwards who you really are.


I will bring your favourite Celtic scarves right inside the cage for you to wear. And if you behave like our monkeys Chippy, Rosie, Blossom and Pansy, I’ll give each of you a banana as a reward.

Also I can organise a party – like the one we had in Kaunas on the eve of the Lithuania v Scotland match – in the safari park, specially for you. There you will be able to take funny photographs of yourselves as a momento of your lucky escape from rabies."

Allah sabır versin tüm çekenlere...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

seri 3 2 rytas oldu

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...